BitterTaste Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Salutare, Am o mica problema in privinta unei progresii de acorduri si mai exact La minor, Do major si Mi major. Nu stiu in ce gama/tonalitate sa o clasific ca sa-i pot gasi o solistica. La inceput m-am gandit la gama Do major dar ar fi trebuit sa fie un Mi minor. Progresia, dupa parerea cuiva, ar avea o tenta spaniola ( gen flamenco) si ma gandesc oare sa fie o altfel de schema pentru determinarea gamei inafara celei pe care o stiu? ( major, minor, minor, major, major, minor, diminuat ). Astept raspuns daca se poate. Cu respect, Vlad
andydufresne Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 Cred ca merge bine in Am, unde ai avea treptele i, III si V. Spune-i la minor armonic daca te deranjeaza G#_ul ala. 1
Winston Posted April 13, 2013 Posted April 13, 2013 La minor, La eolian Ca exemplu de tenta spaniola, numai ca in Si minor - Fa major, deci aceeasi poveste dar cu o treapta mai sus, ar fi: http://www.youtube.com/watch?v=hFO0Nrr5z-U 1
bbcelrau Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 (edited) Cu tot respectul pentru un lord al chitarei progresia acordurilor este Si minor-Fa# major pentru a respecta cvarta perfecta ,ca sa fie tenta spaniola cred ca se pot adauga Sol major sau Mi minor ca trecere intre cele doua(Si minor Sol major Fa# major sau SI minor MI minor Fa# major) , in cazul tau Vlad La minor Fa major Mi major sau La minor Re minor Mi major,daca am inteles eu bine ce vrei sa faci. Edited April 15, 2013 by bbcelrau 1
Winston Posted April 15, 2013 Posted April 15, 2013 Musical notation nazi strikes. Clar ca-i # si ca e un sol de tranzitie acolo (nu ca ar fi necesar, de-aia nu l-am mentionat).
BitterTaste Posted April 16, 2013 Author Posted April 16, 2013 Salut si va multumesc mult pentru raspuns. Acum am inteles in legatura cu gama si de asemenea acele indicatii despre acorduri ale lui bbcelrau mi-au prins bine. Multumesc inca o data si numai bine. Vlad PS: Se poate inchide topicul.
Recommended Posts