Hyper10n Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Salutare! Am un Gibson LP Studio, '96, dozele din stoc (cred) si nu vreau sa le schimb dar ma gandeam sa le dau capacelele jos, din cate am observat si m-am documentat, chiar daca e o diferenta subtila, as prefera-o. Am vazut cum se dau capacelele jos dar cum se curata dozele de ceara? Unii ziceau de un uscator de par. Ce recomandari aveti? Sa ma potolesc si sa las dozele asa? Noroc! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest serby Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 (edited) Recomandarea este sa dai capacele jos. Dupa mine diferenta nu e tocmai subtila. Daca ai noroc poate gasesti ca ai doze zebra . Ca sa scapi de ceara folosesti o carpa de bumbac care nu lasa multe scame sau niste prosoape de bucatarie de unica folosinta. Intai scapi de surplusul mare de ceara racaind cu o pana de chitara (nu folosi scule de metal ca sa nu zgarii). Dupa asta infasori bine doza in carpa ( nu o faci ghemotoc, ci o invelesti intr-un singur strat) si incalzesti cu foenul pana se ia ceara pe carpa. Repeti procesul pana ai doza destul de curata. Ai grija sa pui doza intr-o cavitate (cutie sau ceva de genul) ca sa nu pierzi prea multa caldura pe durata incalzirii. Bafta! Edited January 9, 2013 by serby Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 si nu ai vinde capacele? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyper10n Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Sunt cam indecis momentan dar totusi tentat, baltazar, fa-mi te rog o oferta pe privat, capacele sunt aurite, poate nu e ce cauti. Uite si o poza: Arata mai vintage asa ), sterse asa un pic. Cred ca o sa scot la vanzare si cheitele de se vad pe ea, le-am inlocuit, cheita de pe coarda sol avea un joc si era mai greu de acordat. Revenind la subiect, ce pareri mai aveti? Link to comment Share on other sites More sharing options...
baltazar181 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Din pacate eu an chrome hardware asa ca nu stiu daca mi s-ar potrivi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Les Paul 1960 Posted January 9, 2013 Share Posted January 9, 2013 Eu am dat jos capacul dozei de bridge, diferenta nu e asa de mare, ai ceva mai multe inalte si claritate. Am curatat ceara cu........unghia ))) 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyper10n Posted January 9, 2013 Author Share Posted January 9, 2013 Poate incerc si eu treaba cu unghiile ) o sa le dau jos, acum sa vad cand, cine a mai avut experiente cu asa ceva, rog sa le imparta Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hyper10n Posted January 16, 2013 Author Share Posted January 16, 2013 Le-am dat jos, ceara s-a curatat ft usor, era taricica asa si am putut s-o indepartez cu o pana, apoi am terminat cu o carpa. Imi place diferenta la ton, e un pic mai crunchy asa, maraie mai mult parca, pe langa fapta ca arata mai sexy ) (dupa pererea mea). E vorba de gusturi pana la urma, nu mi se pare ca ar putea cineva sa zica "e mai bine cu/fara cacape". Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts