drummerandrew Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 am o pedala dubla de vreo 2 ani, e o iron cobra.nu a fost folosita decat de vreo 3-4 ori ,dar ar trebui sa o duc sa o unga cineva cu ulei??ea arata ca noua caci toata ziua o sterg de la praf Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted January 6, 2013 Share Posted January 6, 2013 Daca nu sunt urme de rugina la elementele mobile, de obicei, la rulmenti, daca nu scartaie, daca rulmentii sunt de tip inchis (au doua capace de plastic ce acopera colivia iar in interior este vaselina), atunci nu necesita ungere. Daca nu se prezinta ca mai sus, iar rulmentii sunt deschisi (fara capace), n-o du la cineva s-o unga, unge-o tu. Chiar daca pedala nu are probleme, unge-o preventiv, metalele iubesc unsoarea! 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummerandrew Posted February 7, 2013 Author Share Posted February 7, 2013 up Link to comment Share on other sites More sharing options...
drummerandrew Posted March 12, 2013 Author Share Posted March 12, 2013 astia sunt rulmentii si are rugina pe patina(la cei de jos unde se vede luciu) bearings tama iron cobra asta Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted March 12, 2013 Share Posted March 12, 2013 Pe "patina"... adica pe suprafata cilindrica exterioara a rulmentului. Acesti rulmeti sunt de tip inchis. Au deja vaselina in interiorul carcasei de protectie care acopera colivia si bilele. Daca spui ca ai rugina pe exterior, ei bine, aceasta nu afecteaza functionarea rulmentului si a pedalei. Daca se vede urat, curata rugina cu WD40 si unge cu putin ulei. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabor Posted April 9, 2013 Share Posted April 9, 2013 nu trebe neaparat, dar poti sa dai peste ea cu putina ulei pt.mecanisme fine. dupa ce le-ai curatat, bineinteles. Iar cateodata poti sa pui si pe lant. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andrei Urucu Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 George dar chiar te pricepi la toate? Link to comment Share on other sites More sharing options...
George M. Posted April 11, 2013 Share Posted April 11, 2013 Nu ma pricep la toate, dar acolo unde gasesti lucruri scrise de catre mine, inseamna ca ma pricep, caci, de fel, nu ma bag unde nu stiu. Ai curiozitati despre rulmenti? 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
damageplan Posted June 21, 2013 Share Posted June 21, 2013 Ce i-am facut eu Iron Cobrei mele: WD40 spray puternic peste laturi, apoi lasat 24 de ore intr-o baie de ulei gros pentru mecanisme. Eu am folosit niste lubricant pentru componente de la motocicleta. E gros, protejeaza metalul. Apoi am sters superficial componentele si montat la loc. Atentie insa: rulmentii nu sunt singurele componente in miscare ale pedalei. Conectorii axului dintre cele doua pedale trebuie curatati, de asemenea trebuie sa te asiguri ca sunt foarte mobili si nu opun rezistenta la miscare. La pedale, vei observa ca placa pe care apesi se conecteaza la suportul de sub calcai. Trebuie sa te asiguri ca se misca liber, fara rezistenta. Tutorial video aici Link to comment Share on other sites More sharing options...
Rothmans Posted December 13, 2013 Share Posted December 13, 2013 Pedalele Iron cobra sunt indestructibile , nu le omoara nimeni si nimic , am avut una 4 ani nu a avut nici o problema . Am cantat pe o iron cobra din '94 , ce nu era ingrijita mai deloc si nu are nimic . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts