www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fender G-Dec 3 Fifteen

Guest brams

Recommended Posts

Salutare!

De aseara sunt in posesia a doua jucarii: Amplificator Fender G-dec 3 Fifteen si o chitara electrica Fender Telecaster Modern Player honeyburst.

pana la vreo 1 noaptea am tot explorat meniul amp-ului si am navigat pe Fender Fuse prin tonele de material disponibil - in fine, nici chiar tone dar suficient pentru moment.

Amp-ul este o jucarie la propriu, permite foarte multe combinatii de sunete si backing tracks, conexiunea Usb la calc si slot de SD pentru a importa ce backing tarcks vrei tu, mp3, wav sau midi. Tot prin SD, am inteles din manualul lor, poti exporta ceea ce inregistrezi cu amp-ul. In fine, poate multi dintre voi cunoasteti seriile G-Dec deja asa ca n-are rost sa explic mai multe caracteristici.

Dupa prima sesiune de cantat si explorat, am gasit deja niste minusuri si niste plusuri:

minus:

1. capacitatea de inregistrare a amp-ului este extrem de scazuta - inteleg asta, nu prea era fezabil sa poti trage pe un amp ore. Dar nu inteleg de ce au implementat catamai sistemul de recording pe amp daca nu poti inregistra decat cateva secunde. Voi stiti sa existe vreun soft care sa permita inregistrarea a la long? Sau macar stiti la aceste serii de G-Dec care e faza cu acel recorder?
  2. nu poti da pauza unui backing tracks. stop sau play iar dupa stop, melodia o ia evident, de la inceput.
  3. backing tracks-urile, desi suna excelent, cu instrumente reale, sunt totusi prea liniare.
  4. nu poti exporta/importa nimic pe si de pe amp prin usb - ci doar prin card SD

plus:

1. multe preset-uri pentru efecte. Toate sunt customizabile deci practic te poti juca la infinit cu sunetele. De asemenea, poti downloada de pe fender fuse o sumedenie de preset-uri uploadate de alti useri de g-dec.
  2. backing tracks-urile suna excelent si pot fi customizate. Daca o piesa este in C, o poti da mai sus sau mai jos de cate ori poti si vrei. Poti modifica si tempo-ul.
  3. Prin platforma Fender Fuse ai acces la amp-ul tau (ca sa nu stai cocosat si sa te chiorasti la display-ul amp-ului, te uiti in calc) si orice modificare faci pe calc se modifica in amp. Plus ca folosind fuse-ul, este mai lesne sa adaptezi preset-urile.
  4. acces la USB si casti foarte facil.
  5. Slot ptr card SD
  6. poti baga doua chitari in amp - hehe :)
  7. tuner
  8. orice preset este customizabil si il poti salva pe amp - are un buton, simplu, SAVE :)
  9. evident, poate fi folosit si fara conexiune pe net - netul si fender fuse de ajuta doar ca extra flavor si extra jucarii
  10. ai un buton de volum dedicat doar band-ului!!!
  11. jack-ul de casti este cel normal

Cam asta despre amp pana acum, sunt in curs de explorare :) Ah si era sa uit. Are 15w iar ptr un ap de bloc este suficient. Iar daca va veti cumpara niste casti bune, la volum inalt se aude superb.

Salutare!

De aseara sunt in posesia a doua jucarii: Amplificator Fender G-dec 3 Fifteen si o chitara electrica Fender Telecaster Modern Player honeyburst.

pana la vreo 1 noaptea am tot explorat meniul amp-ului si am navigat pe Fender Fuse prin tonele de material disponibil - in fine, nici chiar tone dar suficient pentru moment.

Amp-ul este o jucarie la propriu, permite foarte multe combinatii de sunete si backing tracks, conexiunea Usb la calc si slot de SD pentru a importa ce backing tarcks vrei tu, mp3, wav sau midi. Tot prin SD, am inteles din manualul lor, poti exporta ceea ce inregistrezi cu amp-ul. In fine, poate multi dintre voi cunoasteti seriile G-Dec deja asa ca n-are rost sa explic mai multe caracteristici.

Dupa prima sesiune de cantat si explorat, am gasit deja niste minusuri si niste plusuri:

minus:

1. capacitatea de inregistrare a amp-ului este extrem de scazuta - inteleg asta, nu prea era fezabil sa poti trage pe un amp ore. Dar nu inteleg de ce au implementat catamai sistemul de recording pe amp daca nu poti inregistra decat cateva secunde. Voi stiti sa existe vreun soft care sa permita inregistrarea a la long? Sau macar stiti la aceste serii de G-Dec care e faza cu acel recorder?
  2. nu poti da pauza unui backing tracks. stop sau play iar dupa stop, melodia o ia evident, de la inceput.
  3. backing tracks-urile, desi suna excelent, cu instrumente reale, sunt totusi prea liniare.
  4. nu poti exporta/importa nimic pe si de pe amp prin usb - ci doar prin card SD

1 - Ideea de a înregistra pe amp nu este pentru a-l folosi ca recorder. Si pentru a înregistra o secvenţă pe care s-o pui în loop peste un backing, astfel încât să ai şi chitara ritm dacă vrei să cânţi un solo. Dacă vrei să-l foloseşti pentru recording, îl poţi folosi ca placă de sunet pe USB, conectându-l la un computer. Chestia asta te ajută mai ales dacă vrei să adaugi unele efecte din computer şi să auzi ceea ce cânţi, cu efecte aplicate în timp real.

3 - E normal sa fie liniare. Nu se doresc a fi piese, ci backing track-uri peste care să poţi cânta într-o anumită gamă. Dacă erau mai complexe, mai mult te-ar fi încurcat.

2 - Tocmai pentru că sunt liniare, nu prea ai nevoie să dai pauză, având în vedere că secvenţele se repetă după câteva măsuri.