www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cum te schimba viata de artist

Guest mazdrunka

Recommended Posts

eu zic ca viata artistului se reflecta in ceea ce face pe scena si mai ales.. in creatia sa...

eu am apucat sa stau de vorba cu ceva lume si de la toti am aflat aceeasi chestie... totul se invarte in jurul banilor, impresarilor, sponsorilor si organizatorilor, tu ca om care te sui pe o scena nu faci decat sa promovezi o imagine, uneori, nu a ta... pe scena toti suntem zei, cel putin asa ne simtim cand totul iese bine si la final lumea te striga si te aplauda, sau mai vine cate unu' la tine sa-ti zica ce bine o dai... dar gandeste-te ca noi cantam pe niste scene foarte mici, in cluburi necunoscute, fara sa existe vreo presiune pe noi... trupele mari cu contracte, se distreaza pe scena, e drept, dar presiunea asupra lor este, cred eu, fantastica... pentru ca pe ei sunt o mare gramada de oameni care le aranjeaza totul (de la felul in care asezata lumina sau felul in care e facut sunetul, pana la cei care ii platesc la sfarsitul spectacolului)... noi suntem departe de a avea viata de artist...

in creatia sa...

un prieten mi-a spus cand eram eu la foarte inceput, ca e posibil sa am niste creatii foarte misto, din inertia entuziasmului, dar, fiind incepator nu o sa stiu sa le folosesc cum trebuie... acum ii dau dreptate... dar daca eu imi compun o linie de bass, pe care toti prietenii mei au ascultat-o cand eram la o bere la mine in sufragerie, sau la sala de repetitii... nu inseamna ca sunt artist...

cred ca mai mult nu sunt de acord cu ideea asta, pentru ca, poate, pentru adevaratii artisti, pe care ii consider eu cineva, sa fim noi numiti artisti ar fi o jignire... si nu sunt deplasat la faza asta, pentru ca oricat de talentati suntem, avem de invatat de la ei si din experienta lor mai mult decat destule

asa ca noi nu suntem artisti... noi suntem niste pustani talentati pe cale sa devenim artisti, cu foarte mult noroc... deci nu putem sa ne dam seama de ce este aceea viata de artist

Edited by dalto

• 3 weeks later...
Guest W:W:JigSaw

:) VIATA DE ARTIST ESTE FOARTE GREA...IN TOATE SENSURILE POSIBILE ALE CUVANTULUI "ARTIST".

Senzatie pe scena?E nemaipomenit sa fii pe scena chiar si in fata a 100 de oameni[sa zice]...dar nimic nu se compara cu o clipa de fima....ABSOLUT NIMIC...

Dar exista si faza asta..."acum esti pe scena,canti,ai faima,bani...acum te-au dat jos"

Trebuie sa fii puternic ca sa respecti contractele si proiectele...sa fii mere cu un pas inaintea celelaltei trupei...[si e numai una...??????? NU...sunt o multime]...e concurenta...devii stresat...ideile in mintea ta sunt "o mare nebuna"...

Si atunci cant nu mai poti...si simti ca te prabusesti...ca nu mai rezisti...concurentei[look nou de fiecare data...imbracaminte,incaltaminte,stilul de viatza...sa iesi mereu tu in evidenta...ziarele...barfele]..

Nici nu mai vreau sa insir...aceste lucruri stresante...

Nu esti nici bine artist...dar deja incepi sa te gandesti la asta si acest lucru duce la innebunire totala ;)

..si incepi sa bei,sa te droghezi,sa uiti versurile[exemplu:Elvis Presley]...sa te tai pe scena...numai ca sa atragi atentia celor din jur...[exemplu:Marilyn Manson-o-i fi eu fana de'a lui...da' asta nu inseamna k nu am voie sa comentez despre el si sa critic B) ]...si mai ales sa BEEEEEEIIII F MULT pe scena...[e inevitabil]...

Si sunt multe exemple si defecte ale "artistului"

Artist nu te poti numi daca nu studiezi teoretic...daca nu asculti toate genurile muzicale[exceptie se fac manelele :):( ]....si CEL MAI IMPORTANT LUCRU...daca nu foloseshti toate aceste mijloace....teorie+genuri muzicale...si e F IMPORTANT ca sa NU TE LIMITEZI...pentru ca ,creatzia nu trebuie sa aiba LIMITE...Ea trebuie sa fie intr-o continua desfasurare...facand legatura intre om-vata

Sau cel putin eu asa fac... ;)

Am zis ceva...gresit? :)

Thanks for listening...