buhu Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Am fãcut rost de un Behringer V Amp 2(încã nu l-am primit). Am observat cã poate fi conectat la PC prin MIDI pentru a edita efecte/controla diverse pe PC și invers. S-ar merita sã investesc într-o interfațã MIDI->USB ? Ce avantaje „majore” aș avea dacã îl conectez la PC? Și, overall, ce avantaje are V Amp 2-ul cu interfața Midi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Îl poți conecta la PC pentru un management mai ușor al preset-urilor. E.g. poți face backup, le poți muta (parcă), poți încărca unele găsite pe Internet și le poți publica la fel pe ale tale etc. Nu știu dacă/cum merge respectiva aplicație pe Win7, în caz că întâlnești probleme și nu știi de ce. Părerea mea e că nu merită investiția (depinde la ce preț găsești interfața) dacă folosești comunicațiile MIDI doar în acest scop. Poți la fel de bine să-ți configurezi preset-urile direct pe procesor. Însă sunt alte situații în care e utilă comunicarea via MIDI: Dacă vrei să folosești un foot controller gen FCB1010 sau dacă vrei să sincronizezi/controlezi alte unități cu funcții MIDI. Ăsta e atuul esențial al unui astfel de sistem universal. Dacă vrei să controlezi în timp real diverși parametri via MIDI, folosind procesorul ca interfață. E.g. învârtind encoder-ul ("potențiometrul") pt. Gain controlezi faderul din mixerul unui DAW pe un anumit canal sau wah-ul din Guitar Rig sau crossfader-ul unui mixer video ș.a.m.d. Posibilitățile sunt nenumărate dar pe post de MIDI controller V-amp-ul e destul de limitat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhu Posted August 25, 2012 Author Share Posted August 25, 2012 Deci nu îmi va folosi în mod special la ceva foarte util Cât despre alimentarea lui V amp 2, ca și înlocuitor pentru sursa actuală(e pe 110v), merită să iau un traf sau un simplu convertor 220/110 v? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 Întreabă distribuitorul Behringer dacă avem așa ceva sau caută pe eBay un alimentator pt. 220 V, probabil e mai practic decât un transformator de la 220 la 110. Link to comment Share on other sites More sharing options...
buhu Posted August 25, 2012 Author Share Posted August 25, 2012 am observat într-un clip de-al tău o pedala de expresie behringer, o folosești cu v amp-ul? Link to comment Share on other sites More sharing options...
FiveseveN Posted August 25, 2012 Share Posted August 25, 2012 E wah-wah separat; http://www.behringer.com/EN/Products/HB01.aspx. Din păcate nu poți conecta pedală de expresie analogică la procesor, doar MIDI controller. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest antony Posted August 26, 2012 Share Posted August 26, 2012 midi-ul de pe vamp este bun pentru ca poti incarca preseturi de pe net - si gasesti multe. Exista si un convertor de preseturi de la POD la VAMP si iarasi pentru POD se gasesc multe preseturi. Eu mi-am facut o interfata la portul game-midi de la placa de sunet si merge perfect. Succes Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts