Popular Post Variant Posted July 28, 2012 Popular Post Share Posted July 28, 2012 Tonemaster ... sau "Evil Robot", mai nou ... Phil X ... mi-a placut si mie cand am vazut video-urile Fretted Americana, probabil si multora dintre voi, asa ca, din curiozitate, am incercat sa refac schema respectiva, din 1957, inclusiv celebrul true vibrato-ul, patent original Magnatone, cel cu varistori. Am folosit totusi lampi rusesti, 6N2P-uri si 6V6-uri, dar fac treaba buna, dupa parerea mea, si sunt de prin anii 60, cel putin finalele. Oricum, l-am terminat, mai sunt in oarece teste cu el, dar eu zic ca se comporta bine, pentru o schema destul de atipica. Am pus si o schema de 260 care e aproape identica cu Tonemaster-ul, ca sa vedeti cam care era stilul ... destul de simplu si eficient, fara multe floricele, exceptand, binenteles, vibrato-ul, care e intr-adevar tricky. Am respectat schema aproape in totalitate, am bagat un VVR de la mine, ca sa fie si un fel de master, ca n-are in schema originala. Trafurile sunt de la niste scule cu lampi vechi, numai bune pentru scopul propus, vintage de vintage. 16 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dicu Posted July 28, 2012 Share Posted July 28, 2012 foarte fain, un sample audio ceva? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan_cl Posted August 17, 2012 Share Posted August 17, 2012 Acela este un transformator de iesire din receptorul Modern care avea 2 el84 push-pull ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Variant Posted August 19, 2012 Author Share Posted August 19, 2012 Acela este un transformator de iesire din receptorul Modern care avea 2 el84 push-pull ) Posibil, mai am 2 buc., le-am luat intr-un schimb, parca, dar suna super bine si merge si cu 6V6. Amp-ul e de vanzare, by the way ... Link to comment Share on other sites More sharing options...
jonathan_cl Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Am folosit si eu un asemenea transformator ieri la un amplificator facut in joaca cu 2x6p14p si suna excelent atat pe clear cat si pe overdrive.Merita puse la treaba! Atentie insa la curentul in infasurarea primara!!.6v6 s-ar putea sa fie la limita. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts