www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fuzz-Ul' Manaca Din Viata Lampilor ?

Recommended Posts

salut,

sunt pe cale sa-mi cumpar un fender deluxe reverb ri, si mi se spune ca pedalele de fuzz scurteaza timpul de uzura al lampilor de amplificare. Avand in vedere ca vreau sa folosesc cleanul acestui combo cat si sa-l murdaresc cu un dunlop fuzzface, vreau sa-i intreb si pe cei de aici daca stiu ceva in sensu asta.

mersi anticipat

n-am folosit niciodata pedala de OD, am preferat ampuri mici ( blues jr., ampeg j-20 ) pe care le-am dat la maxim pt overdrive natural ( stiu ca e cliseu...da nimic nu se compara cu sunetul ala de tuburi suprasaturate), insa de cand am ascultat primele 2-3 albume de la the black keys m-a luat nebunia cu fuzzu':)...si din cate am citit, chitaristul din tbk isi explica sunetul ca fiind rezultatul unui amp pe lampi cu putere mica dat la maxim si adaugat peste putin fuzz ( ma rog...el foloseste o nesimtire de maestro fuzz de care n-am cum sa ma ating + alte nebunii analog la fel de scumpe)...anyway, stateam in dubii vis-a-vis de varianta delux reverbului ( pe care mi-l doresc de cativa ani ) si posibilitatea lui de a inghitii un fuzz in momentul in care e deja dat la maxim

stiu ca e cliseu...

E un efect distinct într-adevăr și important pentru o serie de tonuri celebre. Partea cu "nimic" e însă discutabilă. Dacă forțezi amplificatorul și îi mai dai și semnal distorsionat atunci da, va disipa mai multă putere și lămpile se vor consuma mai repede. Vorba colegului, ăsta e prețul "clișeului" :).

In other news, să știi că există clone de Maestro și alte asemenea la preț mai decent. Circuitele sunt banale, tranzistorii cu germaniu sunt doar mai greu de găsit.