www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Wiring Chitara Hora Copie Les Paul!

Recommended Posts

Guest Jancsy Danko
Posted

Salut

am facut recent rost de o chitara electrica hora copie les paul, si e cam desfacuta , pickguardul era spart si trebuia refacut,.

chitara era echipata cu doua doze single , iar cel de la care am luat-o mi-a mai dat si un humbucker pe care intentionez sa-l pun in bridge .

problema e ca nu stiu cum se leaga humbuckerul, asta in ideea ca nu am switch cu 3 pozitii ci doar acele doua switch-uri cu care erau dotate electricele de la hora si nici nu prea imi permit sa-mi iau un switch cu 3 pozitii.

am gasit ceva diagrame pe net dar nu prea inteleg cum vin firele de la humbucker, al meu are doar 3 fire iar cele din diagrame au 4 si mai toate sunt cu switch-uri cu 3 pozitii.

ma poate ajuta cineva cu o diagrama pentru un single coil +humbucker +1 pot vol+1 pot ton+ acele 2 switchuri?

multumesc anticipat

post-21081-0-89691600-1337929443_thumb.jpg

post-21081-0-66917200-1337929444_thumb.jpg

post-21081-0-34481700-1337929445_thumb.jpg

Posted (edited)

Păi nici asta nu-i bună :)).

Selectorul e pt. single/dual coil, nu pt. comutare doze.

Şi are 2 volume.

Da bre si il adapteaza. Ma lesi?

E chiar asa de greu?

O sa fac o schema cand ajung acasa, sunt la work.

Ma gandeam daca tot are 2 switchuri dinalea, sa faca si asta...dar , nu cred ca vrea sa se chinuie sa scoata firele de la coiluri pt split. Mda

Edited by Razvan S.
Posted (edited)

Cum bre? :D

Uite asa, un fir acolo, un fir dincolo :lol:

M-am chinuit degeaba sa caut o schema H S 1v 1t 3 way ca nu gasesc.

Cine gaseste, deserves a pick. (nu aia postata de tine)

Vroiam ceva mai ,,visual'', poate nu stie. Poate sa faca abstractie ca e single la bridge, si sa lege cel neizolat de white cum ai zis.

I-as sugera sa incerce si invers, eu am avut surprize.

standard_tele.jpg

3ws_trans.jpg

Edited by Razvan S.
Guest Jancsy Danko
Posted

multzam pt raspunsuri, nu intelegeam ce e cu al treilea fir pe hum, din cate citisem pe siteuri , astea cu 3 fire is varianta sttandard/ fabrica de hum...am sa incerc varianta cu legarea firului alb cu masa si apoi dupa acel 3 way mini togle switch..

sper sa mearga...

Guest Jancsy Danko
Posted

Ufff... uită de mini-toggle!

post-3822-0-93323800-1337940245_thumb.jpg

super, iti multumesc foarte mult...azi ma si apuc de asamblat...

daca ajungi prin petrosani dau de baut...

cheers

Guest Jancsy Danko
Posted

am reusit ieri sa o asamblez, am terminat pickguardul , am montat dozele si poturile si m-am apucat de lipit...cand am terminat ...surpriza...nu se auzea nimik,

in dimineata asta am desfacut-o si am desfacut firul alb de la masa, dupa aceasta operatie a functionat,,ce-i drept doar doza din bridge...zilele aste ma bag din nou in ea sa vad ce reusescsa fac