Guest Dasdas Dsadas Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Salutare sper ca nu am gresit sectiunea. Mi-am cumparat acum ceva vreme o chitara ibanez, ceva ieftin (4 mil) sunt incepator. De cateva zile se aude dubios coarda E si A, cand apas pe unele freturi, suna ca si cum ar fi dezacordata.. Am fost la un prieten, mi-a spus ca e de la cordar, mi-a facut ceva la "pragus" a bagat ceva dedesubt dar acum se aude tot la fel... Ce as putea sa fac, garantia oare acopera asta?Sau ce ar trebui sa-i fac ca sa se auda normal, sa cumpar alt pragus, cordar sa mai inalt pragusul? Asta e chitara http://www.mcmusic.ro/product_view.php?BrandsID=2&BrandCategsID=205&BrandProductID=1228 (sper ca-i voie cu link)
mike_KidLazy Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Deocamdata nu cumpara nimic, du-te mai intai la magazin si spune-le ce si cum. Si mie mi se pare a fi mai degraba tot o problema de intonatie.
Guest Dasdas Dsadas Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 wow,mersi de raspunsuri..asta a fost rapid pai ideea e ca eu am dat coamnda de pe internet... nu am in oras magazinul lor,sau reprezentanti ceva...ma gandesc sa-i sun luni p-aia de la garantie sau ceva dar nici nu prea stiu ce sa le pun, am chitara de 2 zile..deabia ce am invatat e minor si major, da se aude ca un bazait
mike_KidLazy Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 E o diferenta intre "se aude ca un bazait" si "suna ca si cum ar fi dezacordata". Pune o inregistrare, ceva, sa auzim si noi ce si cum suna.
Guest Dasdas Dsadas Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Ok pai am fost la un prieten care este mai "cunoscator" el mi-a bagat ceva sub pragus,dar tot la fel se aude.. http://www.mediafire.com/?bwe5om219yoyd7w (unele freturi se aud ok, altele nu am persistat la urma cu sunetul care cred eu ca nu se aude"bine") scuze ca am uploadat pe mediafire dar pe site aici nu primesc fisierele .wav Multumesc inca odata si scuze pentru deranj)
mike_KidLazy Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 (edited) Mie asta mi se pare a fi fretbuzz... apropo, apesi cumva aiurea pe taste? Daca tii degetul exact in mijlocul tastei, e normal sa sune aiurea si sa bazaie. Uite cam cum ar trebui sa tii corect degetele pe taste: http://www.lectii-de...ta-a-degetelor/ Daca deja le tii corect si tot bazaie, s-ar putea ca griful chitarei sa fie curbat (intre multe alte posibilitati). Edited May 19, 2012 by mike KidLazy
Guest Cristi.G Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 (edited) Fretbuzz... mergi la un magazin M&C altfel nu cred ca ai putea rezolva problema singur, chear daca este una mica. Edited May 19, 2012 by Cristi.G
mike_KidLazy Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Mai intai vezi ce faci cu pozitia degetelor pe grif si cu apasatul, iar daca si asa persista problema, mergi la magazin. Oricum, daca apelezi la cineva pentru setari/reglaje etc., ar fi bine ca respectivii sa fie cunoscatori, nu "cunoscatori".
dgeekoo Posted May 19, 2012 Posted May 19, 2012 Schimba corzile. Da-i un sfert de tura cu inbusul la truss-rod in sens invers acelor de ceasornic. Daca inveti cu un prof de chitara fa operatiunea impreuna cu peroana respectiva pentru ca trebuie sa o si acordezi corect. Ce intelegi prin pragus?
Recommended Posts