www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Degetul Mic Problematic :d


Guest Timofte Daniel
 Share

Recommended Posts

Guest Timofte Daniel

dupa cum spune si titlul, am o problema cu pinky si nu stiu daca e normal sau ar trebui sa-mi fac griji...de fiecare data cand urmeaza o secventa degetul 3 >> degetul 4 (la distanta de un semiton), in momentul cand apas cu degetul 3, ridic degetul 4(cel mic) involuntar /il indrept [gen cum beau englezoii ceai cu degetul mic ridicat :D] si chestia asta e destul de suparatoare. E ceva normal? Vi se intampla si voua? Vreo sugestie? Multam' de rabdare.

Link to comment
Share on other sites

Nu ti face griji exista tone de exercitii pentru problema asta,vad foarte multi chitaristi cu problema asta.Nu oi fi eu vreun mare jmeker da am avut noroc ca am fost indrumat sa mi folosesc degetul mic de cate ori am ocazia(asta ar fi cel mai bun exercitiu).

Daca vrei altceva http://guitarteacher.wordpress.com/2007/12/05/pinky-strengthening-exercises/ daca nu iti ajunge ce am scris mai sus,da un sarci pa goagal

Link to comment
Share on other sites

cand am invatat sa cant la chitara, nu exista internet sau carti de chitara. asa ca am invatat pe apucatelea...si la fel, cam un an n-am folosit degetul mic mai deloc, apoi am aflat ca trebuie sa-l folosesc. asa ca singurul sfat util ar fi : exercitii! baga degeul mic in acorduri si in game...o sa vezi ca foarte curand ai sa-l folosesti la fel ca pe celelalte.

Edited by marcel
Link to comment
Share on other sites

Hmm.. ciudat , eu niciodata nu am avut probleme cu degetul mic , si n-am avut profesor sau ceva.. le-am luat de unde apucam acorduri si solo-uri...

 

Faza e ca atunci cand canti la chitara nu trebuie sa te gandesti unde pui degetul mic , ci numa sa o faci din instinct...

Edited by Sympthom
Link to comment
Share on other sites

Guest Timofte Daniel

nu folosesc mai deloc degetul mic...sau foarte putin. de obicei prefer sa mut mana si sa "fretuiesc" cu alt deget dar acum imi dau seama ca am facut o mare greseala :rcain:

Link to comment
Share on other sites

Precizie si forta in degete cu "comanda" independenta au degetul mare , indexul si degetul mijlociu

celelalte doua degete au comanda /controlul mai slab .

 

Degetul mic este cel mai slab comandabil separat , iar cat se poate nu prea ai precizie si nici forta ..

 

.Dar ! ptr solo ajungi la distanta mai mare decat cu celelalte degete deci este foarte util .

Dupa multe exercitii o anumita "independenta " se poate dobandi ,,dar intotdeauna pr o precizie si forta si "viteza" se misca din toata palma. si dib toata laba maini .din incheietura .

 

Ce spune baiatul este ca degetul mic ramane ridicat sau ma rog intr-o anumita pozitie ...acest lucru se inyampla deoarece depinde de celalalt deget(e) de langa .

Probabil incordezi mana si degetele din cauza crisparii cand te fortezi sa cordonezi degetele ...asa este la toata lumea la inceput .Din momentul cand nu vei incorda fegetele /mana peste necesar va dispare sau se va reduce si aceasta "blocarea " unor degete.

 

Te vei obisnui .prin ...exercitii cantate in tempou lent ,,si cum a sfatuit un coleg folosirea degetului mic in acorduri .asa se dezvolta incet retelele de nervi care cat se poate vor comanda degetele.

 

Cine poate face , cu palma culcata /pusa pe masa cu degetele intinse , trill rapid cu forta cu degetele inelar si cel mic fara sa se miste celelalte degete ...o fi vre-un mutant ....hehe..in acest fel se poate exersa comanda degetelor ..

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

  • 6 months later...
Guest Eugen_ul

Încerc sã cânt un cântec ºi apare problema sã pun degetul index pe fretul 2 apoi sã pun degetul mic pe fretul 5 , îmi apare problema cã nu ajung cu el fãrã sã schimb poziția mâini, pe video vãd aceastã miºcare fãrã schimbarea poziției. Îmi spuneți ºi mie la toți e aºa la început, sau poate am eu o mânã micã :). Tot problema asta apare la gama C(Do) Pentatonica.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Problema cu degetul mic este o problema strict legata de exercitiu....canta game(recomand cromatice) arpegii etc. si o sa scapi de problema.

Multa bafta.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.