www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tony Macalpine In Silver Church, Bucuresti Pe 5 Martie


Cosu
 Share

Recommended Posts

TONY MACALPINE PE ULTIMA SUTÃ DE METRI ÎNAINTE DE TURNEUL EUROPEAN

 

Sesiunile de repetiții pentru turneul european al chitaristului Tony MacAlpine s-au încheiat sâmbãtã 27 ianuarie. Însoțit de Aquiles Priester (tobe), Bjorn Englen (bass) ºi Nilli Brosh (chitarã), chitaristul american va demara pe 21 februarie „Dream Mechanism Tour”, ce promoveaza cel mai recent album al sãu lansat în vara anului trecut ºi autointitulat „Tony MacAlpine”. Fanii sãi ºi împãtimiții de chitarã electricã din România îl vor putea vedea la Silver Church pe 5 martie.

 

A fost un început de an aglomerat pentru Tony MacAlpine. Pe lângã pregãtirile pentru turneul european care-i va promova cel mai recent album, Tony s-a întâlnit cu mai vechii sãi prieteni Billy Sheehan (Mr Big), Mike Portnoy (ex Dream Theater) ºi Derek Sherinian (Dream Theater, Black Country Communion) cu care a susținut câteva concerte în cadrul NAMM, un renumit târg de produse muzicale (de la instrumente la aparaturã) care se desfaºoarã în fiecare an în luna ianuarie în Anaheim, California.

Chitaristul american ºi-a ținut la curent fanii cu pregatirile de turneu postand comentarii ºi fotografii pe pagina sa de FB. Acum repetițiile pentru turneu s-au terminat, iar pe 21 februarie acesta va demara cu un prim show susținut în Manchester ºi se va încheia o lunã mai târziu, pe 23 martie la Moscova.

Trupa care-l va insoți pe MacAlpine în turneu cuprinde 3 muzicieni de excepție.

Toboºarul Aquiles Priester este unul dintre cei mai buni din generația sa. Nãscut în Africa de Sud ºi mai târziu mutat în Brazilia, este cunoscut ca fondator al trupei de power metal Hangar. Este de asemenea singurul baterist brazilian pentru care s-a creat o serie de tobe signature, sub brandul Mapex în 2006. În 2009 a urmat seria limitatã de cinele PST5 de la Paiste. În 2010 Priester a fost unul dintre cei 7 bateriºti invitați de trupa Dream Theater la audiția pentru postul proaspãt eliberat de Mike Portnoy.

Bassistul Bjorn Englen este de origine suedezã, însã din 1993 traieºte în California. În ultimii 5 ani a fost cooptat în trupele de acompaniament ale unor chitariºti celebri ca Yngwie Malmsteen sau Uli Jon Roth. Este de asemenea un apreciat profesor de bass care susține cursuri la numeroase ºcoli de muzicã ºi turnee de masterclass. La capitolul instrumente este endorser pentru bass-urile Carvin ºi pentru alte echipamente.

Nili Brosh este o chitaristã nãscutã ºi crescutã în Israel pânã la vârsta de 12 ani când se mutã cu familia la Boston. Urmeazã cursurile prestigioasei Berklee College of Music pe care le încheie cu titlul Summa Cum Laude în 2009. În vârstã de 22 de ani, Nili are deja trecute în CV-ul personal concerte alãturi de Stu Hamm (Steve Vai, Joe Satriani, Eric Johnson), Guthrie Govan (Asia) ºi Andy Timmons. Este endorser de chitare Ibanez.

 

Pe 5 martie îi vom putea urmãri la Bucureºti pe aceºti 4 muzicieni exeptionali într-un concert ce va avea loc la Silver Church. În deschidere vor canta Agent Cooper (SUA) ºi Daniel Piquê (Brazilia). Prețul unui bilet de intrare este de 60 lei ºi poate fi achiziționat de pe www.eventim.ro sau din rețeaua Eventim (librariile Cartureºti ºi Humanitas, magazinele DOMO, rețelele Cosmote, Orange ºi Vodafone ºi la Sala Palatului) .

Partenerii media ai acestui concert sunt: ROCK FM, Jurnalul National, Sapte Seri, Revista VIP, ZOOM TV, ELEVATE, Metalhead.ro, Maximum Rock, iconcert.ro, port.ro, Metropotam.ro, Metalfan.ro, Bewhere, Rockstage.ro, Let’s rock, Revista Evenimentelor, w2Cluj, Bestial.ro, RGC.ro, Jurnal Rock, 9AM, 4arte, Bestmusic.ro, Muzicabuna.ro, Ziare.com, Vedeta.ro , Askmen.ro, Infomusic.ro.

Concertul este organizat de Phoenix Entertainment.

 

Afis Tony Macalpine.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Buna seara! Concertul de la NAMM a fost exceptional! Am avut sansa sa fiu printre spectatori, impreuna cu staff-ul MCMUSIC... :)

O mica completare, sper sa nu se supere COSU :) , Tony este artist IBANEZ, probabil multi stiati asta...

Suntem in discutii avansate cu managementul dansului privind organizarea unei sedinte de autografe la magazinul MCMUSIC de pe Campineanu!!! Va vom tine la curent!

Nu ratati concertul, Tony e genial!

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.