Inubis Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Am o Hora W12204 de aproximativ 2 ani. Pânã acum mi-am rupt degetele pe acțiunea îngrozitor de mare(~1 cm pe fretul 12). Gâtul nu e strâmb ci saddle-ul e cam sus. Acum, pe bridge sunt 2 "cãpãcele". Dacã le scot sunt 2 șuruburi. Șuruburile astea sunt pentru ajustarea saddle-ului sau pentru atunci când vreau sã scot bridge-ul? Dacã e pt. ultima și trebuie sa micșorez eu saddle-ul, e sigur sã slãbesc toate corzile deodatã? Dacã era o chitarã mai bunã nu mã speriam dar din moment ce asta e Hora... Mersi anticipat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
hemmy Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 nu ai treaba cu suruburile.indepartezi corzile si mai slefuiesti saddle pe partea care intra in bridge Link to comment Share on other sites More sharing options...
EugenRo2001 Posted January 29, 2012 Share Posted January 29, 2012 Suruburile sunt pentru a ajuta adezivul care tine cordarul lipit pe fata chitarei. Poti scoate toate corzile deodata fara probleme. Poti ajusta singur saddle-ul (vezi http://forums.rgc.ro/topic/52126-tutorial-cum-se-face-un-saddle/ ) Dar, tinand cont de actiunea mare, 1cm, nu vei putea sa o reduci doar prin scaderea inaltimii saddle deoarece pentru a reduce actiunea cu x va trebui reduci inaltiumea saddle-ului cu 2x, in cazul tau minus 7mm la tasta 12 inseamna minus 14mm din saddle. Ma indoiesc ca ai saddle-ul atat de inalt. Cel mai sigur chitara are nevoie de neck reset, adica dezlipirea neck-ului si ajustarea unghiului neck-body. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Inubis Posted January 29, 2012 Author Share Posted January 29, 2012 Am reusit sa rad saddle-ul. Actiunea e mult mai buna si nu e fret buzz. Mersi mult pentru ajutor. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts