www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Am o chitara acustica Yamaha F370 TBS si am inceput de vreo saptamana si ceva sa cant niste solouri cu destul de multe bend-uri , gen Pink Floyd - Wish you were here (my fingers hurt uhh) si am observat ca au inceput sa se "taie" corzile din cauza tastierei in partea de jos(de fapt s-au strambat dar s-a luat ceva si din culoare ,la corzile 1-4 ma refer, si sunt argintii acolo) , iar in partea de sus a aparut cate o proeminenta ...

Intrbarea mea este daca pot sa continuu sa cant la ea tot in modul asta s-au ar trebui s-o las mai moale? Nu de alta dar mi-e frica sa nu rup corzile ...

Posted

Da intr-adevar ... dar de exemplu am vazut un tip care avea corzi electrice pe chitara acustica si suna destul de ok, nu cred ca era mare diferenta ... o fi mai rezistente alea? Cel putin din cate am inteles ( inca n-am pus mana pe vreo chitara electrica) la corzile electrice e mult mai usor de facut bendurile :huh:

Posted (edited)

Corzile sunt diferite pentru ca instrumentele au principii de functionare diferite.

Pentru ca se vorbeste despre bend-uri pe acustica, ceea ce te impiedica in primul rand este grosimea si tensiunea corzilor. Acusticele de obicei vin cu corzi de calibru minim 11-52, fata de electrice (de la 9-42 la 10-46). In plus , coarda 3 (Sol) este de obicei matisata la acustice

Schimband corzile cu unele mai subtiri ajungi la un compromis: vei putea face bend-uri mai ample si cu mai multa usurinta, dar rezonanta instrumentului va scadea.

Binenteles se impune ajustarea gatului (prin reglarea truss rod-ului) pentru a compensa scaderea tensiunii aplicata de corzi asupra gatului.

Edited by Doctor X
Posted

Corzile sunt diferite pentru ca instrumentele au principii de functionare diferite.

Pentru ca se vorbeste despre bend-uri pe acustica, ceea ce te impiedica in primul rand este grosimea si tensiunea corzilor. Acusticele de obicei vin cu corzi de calibru minim 11-52, fata de electrice (de la 9-42 la 10-46). In plus , coarda 3 (Sol) este de obicei matisata la acustice

Schimband corzile cu unele mai subtiri ajungi la un compromis: vei putea face bend-uri mai ample si cu mai multa usurinta, dar rezonanta instrumentului va scadea.

Binenteles se impune ajustarea gatului (prin reglarea truss rod-ului) pentru a compensa scaderea tensiunii aplicata de corzi asupra gatului.

+1 Mi-ai luat vorbele din gura !