www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Buna ziua, as dori sa stiu daca exista cineva pe forum care poate sa lacuiasca un gat de jazz bass.

Gatul e ,,all maple" cu blocuri negre pe taste si binding negru in jurul tastierei. As dori un finish lucios, transparent, nu tinted si eventual daca e cazul, si nu se poate face altfel, o retastare si un pragus de os... Cel mai tare ma deranjeaza ca in finish-ul satinat se impregneaza mizeria si in unele zone de pe tastiera incepe sa dispara lacul !

Posted

In magazinele de lacuri ptr automobile , au spray lac incolor lucios , cureti bine gatul de lacul vechi eventual cu soda caustica se curata urmele de negreala .oxidarea lemn+grasimi unde sa infiltrat ...se sterge bine cu apa sa nu mai ramana soda ,Se pulverizeaza spray in straturi subtiri cu uscare cat mai buna intre straturi .Nu te grabi , nu se pulverizeaza strat gros caci incepe sa curga lacul si va avea diferite grosimi ale stratului ce duce la uscare neuniforma apoi urmatorul strat la fel si iese nasol .

Deci straturi insesizabile in mai multe randuri pana ai lac suficient ,

Eu doar am lavuit portiuni la Strat unde a fost tocit lacul asta de vre-o 5 ani si tine perfect cu toate ca am dat sdoar doua straturi in idea ca o sa desfac chitara si o sa lacuiesc gatul din nou dupa ce dau jos lacul original ....dar....odata cand ma apuca o sa demontez gatul ..trebuie cateva zile ca sa iasa ca lumea.In principal trebie lasate straturile sa se usuce cat mai bine.

Inainte de a lacui incerci portiuni mici de lemne * de ex coada de matura ca sa vezi cum se comporta si cum iasa.Slefuiesti o portiune de coada de matura apoi lacuiesti ,,,poti sa incerci sa usuci fortat cu uscatorul de par ,,,vezi cum se comporta lacul ..apoi alt strat iarasi uscat sai daca iese OK poti trece la gatul de chitara,

Lacurile de automobile sunt OK ptr chitara.

Posted (edited)

M-am documentat ceva vreme in privinta lacuirii, dar parca tot as lasa pe cineva cu experienta sa faca lucrarea asta, mai ales ca e singurul meu bas. Am fost contactad de domnul Eugen si am discutat cu dansul detaliile. Va multumesc pentru suport !

Ar fi foarte folositor un topic cu o lacuire a unui gat gata tastat, asta pentru cei ce vor vrea sa se incumete la un mom dat sa faca treaba singuri !

Edited by tudorrogoz