www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Behringer Xvamp sau Korg Ax5G


Recommended Posts

nu am avut ocazia sa cint pe nici unul, nu ma intereseaza ceva mai bun deoarece nu va iesi din casa, vreau doar sa aiba un distors cit de cit si un delay cu feedback lung

de xvamp am auzit numai lucruri bune, de korg nu am auzit nimic...ambele au pedala de expresie ambele intra la gama entry level, pe korg as da 10E in plus. tot pe la banii astia ar fi si zoom G2 fara pedala

ce ma sfatuiti?

Link to comment
Share on other sites

Guest Izzy Waan

Eu m-as feri de Zoom,dar e o chestie de gust pana la urma,daca te hotarasti sa iei X-vamp-ul sa stii ca eu am unul de vanzare(are 6 luni si e in stare buna) si-l dau mai ieftin ca eu cant acum cu cu un Line6.....vezi cum te hotarasti si da-mi un PM......good luck!!!!

Link to comment
Share on other sites

Zoom G2 all the way fara nici cea mai mica ezitare. calitatea si functiile unui G2 nu le vei gasi la banii aia la nici un alt efect - poate ca posesorii de G2-uri de pe forum vor adauga si ei ceva la opinia mea.

Link to comment
Share on other sites

Guest Seraph

Zoom G2 all the way fara nici cea mai mica ezitare. calitatea si functiile unui G2 nu le vei gasi la banii aia la nici un alt efect - poate ca posesorii de G2-uri de pe forum vor adauga si ei ceva la opinia mea.

 

clasa G de la Zoom e superadevarata!

 

falling_into_infinity: du'te si testeaza un g2 si alte proc la aceeasi bani si o sa vezi :)

Link to comment
Share on other sites

Heavy? He-he, prowler, aici sintem amindoi in aceeasi barca... Ce sa zic, cu putina rabdare se pot obtine tonuri heavy bune, cu care sa poti face o repetitie sau sa compui/studiezi. Pentru recording, daca vrei tonuri foarte dure pentru riffuri aspre, G2-ul nu este cea mai buna solutie. G2 este o solutie pentru o plaja mai larga de sunete si stiluri, nu doar pentru duritati "dure" (sic!). Are si sunete pentru duritati, iar acestea nu sint foarte variate sau versatile. Dar asta este o nisa destul de ingusta de utilizare a G2-ului, care per total poate mult mai mult decit atit. Anyway, cea mai buna treaba pe care o poti face este sa te duci la distribuitor si sa le incerci (uita-te si la un G7ut ;-)).

 

Eu, spre exemplu, care nu fac niciodata solo sau lead, doar riffuri extrem de simple si agresive, am optat pentru bariton la solutiile Line 6. Pentru bas, insa, as merge oricind pe solutia Zoom B2, daca as avea fondurile la indemina. Paradoxal, as merge pentru bas pe un B2 tocmai pentru tonurile dure, distorsurile, overdrive-ul si fuzz-ul din B2 sint superbe - cu simularea de Boss ODB-3 m-am jucat zile in sir, zimbind tîmp cu un firicel de saliva curgindu-mi in coltul gurii.

 

Da, la capitolul cab-uri G-urile nu sint generoase - ai numai 3 sau 2 variante la fiecare amp. Dar, folosind si EQ-ul incorporat, sa stii ca poti obtine tonuri dure bune - varietatea, insa, are de suferit. In schimb, un ton f bun il obtii intrind intr-un amplif clean si un cab real, folosind G2 ca preamp/ampsim cu cabsimul dezactivat.

Link to comment
Share on other sites

mi-ai confirmat ce parere aveam si eu.. faza e, ma intereseaza cabsimu nu pentru recording (aici sub podxt nu prea vreau sa merg, desi evident as experimenta :) ), ci in ideea de a intra direct in PA, astfel avand cam acelasi ton indiferent de ce amp ar fi disponibil in locatie...

 

chestia asta au practicat-o dark tranquility (cu v-amp2 ...wtf, right? :() si... altii B) ..am zis ca daca lor le-a tinut, as putea sa incerc.

asa vreau sa fiu cat mai independent de conditiile... variabile :) din cluburile romanesti.

 

...si avand in vedere ca 90% din timp probabil asta o sa cant - da, ma intereseaza doar tonu de heavy dur :)

Link to comment
Share on other sites

Mai intai vreau sa multumesc de sfaturi. M-am uitat mai atent la zoom g2 pe site si am ascultat si niste sample-uri. Am vazut ca are delay-ul foarte lung, exact ceea ce caut. Mai are avantajul ca nu e din plastic. La dezavantaje - nu are pedala.

Stie cineva ceva de korg?

la preturi as da 89E pe xvamp, 98E pe korg, nu stiu de zoom dar tot pe aici pe undeva. Nu vreau ceva mai scump pt ca iau de pomana, nu am ce sa fac cu mai mult.

mai stau si mai rumeg...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.