SethOne Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Salut, am un sistem floyd rose original si vreau sa il folosesc cu d-tuna. Chestia e ca eu in loc sa trec de pe standard pe drop d vreau sa trec de be Eb pe Drop C# ( un semiton mai jos decat standard ). Credeti ca se poate ?
stephanutz Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 Da se poate . eu am avut o chitara cu floyd rose original care am acordat-o in D ,si se poate acorda
SethOne Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Inca ceva, acolo scrie ca e pentru Floyd Rose Locking Tremolo Systeme, pentru ce am eu e bun? ( floyd rose original tremolo )
barbarossa Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) e bun pt orice e copie sau original floyd rose. da mai cauta si tu sa vezi daca merge pe chitara pe care vrei tu sa pui. pt ibanez nu stiu/nu cred ca merge. nu sunt familiar cu sistemele lor tremolo. d-tuna inlocuieste toata piesa (surubul) de la coarda E. inlocuiesti ala si setezi diferenta intre nota cu d-tuna "neactivat" (normal/ne-tras) si nota cu el "activat" (tras). range-ul e undeva la 1 ton, chiar un pic mai mult. nu are nicio legatura cu tuningul chitarei. daca esti in drop g sau whatever cand tragi de el coarda e o sa fie cu cat ai setat tu mai jos, adica in principiu 1 ton, da poti sa setezi si 1 semiton. singurul lucru pe care trebuie sa il stii e ca nu merge cu floating trem, daca nu ai ceva gen trem stop, pt ca, logic, cand tragi de el si trece intr-o nota mai jos, se modifica tensiunea in corzi si se duce dracu toata setarea tremoloului (balans tensiune corzi-arcuri). cauta demo-uri si te lamuresti. functioneaza foarte ok, on the fly, dar poti incerca si varianta ieftina, adica fara, setand fine-tunerul de la E insurubat intr-atat incat sa iti permita sa cobori un ton desuruband, fara sa ramai cu el in mana, adica sa desurubezi complet. idem la chestia cu floating-ul. bafta Edited January 13, 2012 by barbarossa 1
SethOne Posted January 13, 2012 Author Posted January 13, 2012 Asta e problema, al meu e floating ( adica cu gaura in chitara ) si nu vreau sa ii pun trem stop.
barbarossa Posted January 13, 2012 Posted January 13, 2012 (edited) stephanutz, tu ai asa ceva? eu am si e asa cum spun. e evident, si teoretic si practic. daca ai floating asta e, stoptrem sau mai cumperi o chitara. daca vrei sa fii in tune. daca nu, nu. Edited January 13, 2012 by barbarossa
Airhead Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 Asta e problema, al meu e floating ( adica cu gaura in chitara ) si nu vreau sa ii pun trem stop. pai nu-i bai, nu tragi in sus sau nu folosesti tremolo si ai D-tuna.
Airhead Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) ??? adica nu lovesti cu dispozitivul D-tuna lemnul chitarii, deoarece sistemul floyd de care vorbeste SethOne permite ca tremolo sa intre in corpul chitarii. Edited January 17, 2012 by Airhead
barbarossa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) nu are nicio legatura. 1nu stiu ce e asa de greu de inteles.pe floating nu merge pt ca se strica balansul cand activezi dtuna si se dezacordeaza si celelalte corzi. de aia nu merge. 2. de atins corpul il atinge oricum daca tragi prea tare in sus de floyd. tre sa ai decupat corpul ca sa nu atinga. Edited January 17, 2012 by barbarossa
Airhead Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 eu ma refeream doar la partea cu atinsul corpului, nu si la destabilibarea acordajului daca actionezi Dtune. Asta nu stiam, my bad
barbarossa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) pai si la non floating, la care functioneaza, nu ar fi trbuit sa fie acelasi lucru cu atinsul, ba mai mult, acolo fiind mai putin spatiu sub dtuna? nu are legatura. e logic. + a fost conceput de evh pt chitarile evh, care nu sunt floating. Edited January 17, 2012 by barbarossa
Trigger Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 (edited) La chitara din poza pe care ai postat-o cum se comporta? pen' ca e recessed/floating bridge Sau are trem-stop? Edited January 17, 2012 by Trigger
barbarossa Posted January 17, 2012 Posted January 17, 2012 chitara a fost la vanzare. da, avea trem setter, marca ESP,si asa a venit din fabrica.pt aprox 150$ in plus ai optiunea fd system,adica dtuna+corp decupat+trem setter.
Recommended Posts