Guest mmmihai Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Am primit o chitara(rece) pe care intentionez sa o daruiesc unui var ce stiu ca ar ramane placut impresionat. Doar ca nu ma pricep deloc sa identific tipul acesteia(clasica/acustica) si nici nu stiu ce corzi sa ii iau(astea "din dotare" sunt distruse - se vede in foto). Stiu ca varul meu zdranganea corzi metalice, iar cea din foto are si vreo 3 din plastic... Eticheta din interior este jupuita, se vede doar ca este produsa la Reghin. Am incercat sa ma informez in stanga si in dreapta, dar nu am cunoscatori in domeniu; am citit ce s-a scris si pe aici pe forum, dar tot nu sunt lamurit. Evident ca vreau sa ii schimb corzile inainte de a o darui(ma descurc). De acordat si-o va acorda singurel, ca se pricepe. Am si masurat-o Lungime 94 cm. Curbura mare 34 cm. Curbura mica 25,5 cm. Asadar, va rog, un mic ajutor. Multumesc anticipat.
Blacklight Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Dupa bridge si headstock ai putea sa pui corzi de metal. Dar nu pune grosimi mari,er putea indoi gatul. Pentru asa chitara merg niste silk & steel.
Deenman Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Am avut si eu , a fost prima mea chitara, facuta cadou de un prieten. Reghin 1980 si ceva daca bine am inteles, este un model hibrid , pe care se pot pune corzi de nylon/metal ( daca vrei de astea ia-ti dimeniuni mici gen 8-38 /9-42 ) spun asta pt ca chitarile astea sunt foarte sensibile la imbinarea grif-corp a mea a cazut pe covor era rezemata langa dulap si s-a dezbinat (avea corzi de 10 - o tensiune medie). Atentie , nu sunt 100% sigur dar nu cred ca are trussrod daca se deformeaza grifful o poti arunca.
tudorrogoz Posted December 18, 2011 Posted December 18, 2011 Si prima mea chitara a fost una d'asta, se numea Laura modelul nu are trussrod, iti recomand corzi de nylon ca sa nu se ti se dezlipeasca gatul si ca sa ai o actiune mai joasa, avand in vedere ca esti incepator, te va ajuta
Recommended Posts