igorr Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 Tremolo String Block Insert = bucata de otel care strange coarda intr-un saddle de floyd rose. Eu personal nu am gasit la nici un magazin de cumparat in Bucuresti iar varianta thomann/ebay mi s-au parut scumpe si dura prea mult transportul + ca risti ca gaura din Block insert sa nu se potrivesca la tipul tau de saddle (prea sus sau prea jos). Dupa cateva ore de cautari si planuri am gasit fix ce trebuie pentru ca efortul sa fie minim si sa nu necesite scule speciale ci cam ce are omul prin gospodarie. 1. Material - cel mai bun este cel la care ai acces si care este deja in mare parte debitat la cotele de care ai nevoie. Eu am folosit miezul unei clante. Se gasesc de cumparat clante (aproximativ 17 lei) in orice supermarchet al carei miez este format din 2 bari care impreuna formeaza acel profil patrat care intra prin zarul usii. Daca tai clanta/sau scoti nitul, ramai practic cu 2 bari care, ATENTIE, au aceleasi dimensiuni ca ale String Block Insertului. Singurul lucru care trebuie sa-l faci este sa-l tai la lungime si sa-i dai gaura. 2. Operatiuni Scule necesare: marker subtire, menghina mica, bonfaier, pila dreapta, punctator/dorn, masina de gaurit, burghiu de 1,5/2/2,5 - (eu le aveam deja) Dupa ce obtii cele 2 bari masori, iei una si masori lungimea cu un string lock original. Se taie relativ usor cu o panza buna de bonfaier, apoi se retuseaza si se niveleaza cu o pila dreapta. Dupa ce e nivelat, pe acea latura vei da gaura exact unde este si la ce originala. Vei folosi un punctator/dorn si apoi masina de gaurit cu un burghiu mai subire prima data (1,5) apoi largesti si in functie de capul surubului, cu un burghiu mai mare. Tips - udati varful burgiului inainte sa dati gaura in otel si folositi viteza mica a masini de gaurit. Nivelezi si gata. daca bara este cromata sau zincata si floydul e negru se poate vopsi foarte usor (curatat de grasimi cu diluant sau acetona, putin grund de metal si apoi vopsea neagra acrilica sau de care aveti. Timp de executie pentru 6 String Block Insert - 1 ora. Dintr-o clanta de 17 lei se pot face aproximativ 18-20 string block inserts. La Thomann cu transport cu tot ajungi la vre-o 40 lei si ai de asteptat, apoi mai este si placerea de a mesteri. Desigur ca mai pot fi si alte metode si materiale din care se pot face piesele (cum zicea Eugen, din chei imbus--insa nu toata lumea are polizor acasa iar la pila nu prea merge) Spor la mesterit! 1
EugenRo2001 Posted October 26, 2011 Posted October 26, 2011 (edited) Ca tot m-ai amintit, uite si link-ul: http://forums.rgc.ro...g-block-insert/ Edited October 26, 2011 by EugenRo2001
Recommended Posts