www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Bazait Groaznic Si Constant Pedalboard


Guest cosminerul
 Share

Recommended Posts

Guest cosminerul

am luat recent un PB600 de la Behringer. Folosesc boss cs3, boss sd1,ehx metal muff. In momentul cand infig cablul de la chitara in pedalboard scoate un zgomot foarte puternic si constant. Nu este genul de zgomot pe care il atenuezi atingang corzile chitarii, este prezent indiferent de ce fac cu chitara. Zgomotul este prezent si pe clean. Daca tin pedalele alimentate de pedalboard dar cablul de chitara intra direct in efect, nu mai am problema asta, sau poate un pic dar nederanjant.

Am dus pedalboardul la magazin, l-au testat baietii de acolo cu vreo 3 pedale in lant - nicio problema, curat ca lacrima.

 

La mine acasa am testat cu cabluri de chitara diferite - niciun rezultat. Ma gandesc ca e posibil sa fie alimentarea cu curent aiurea acasa la mine (la 2-3 luni mai se ia curentul :o ).

Alimentarea o fac cu power supply-ul care vine cu pedalboardul cu specificatii de 1700 mA - teoretic ar tb sa duca 3 pedale fara probleme.

 

Ceva sfaturi despre ce as putea incerca sa rezolv treaba asta? Merci

 

Cosmin

Link to comment
Share on other sites

Jack-urile de pe pedalboard sunt (din câte îmi dau seama, și nu vãd de ce n-ar fi adevãrat) legate în paralel, i.e. ce intrã sus iese jos, și viceversa. Dacã se întâmplã altceva probabil e un fir dezlipit/întrerupt. Mai poate fi și cablul dintre "To effects" și intrarea primului efect. Încearcã altul.

Deci poți foarte bine sã conectezi cablurile direct la efecte, mai ales dacã asta te scapã de problemã. În plus economisești douã cabluri.

Link to comment
Share on other sites

Guest cosminerul

testul la magazin a fost facut cu power supply-ul si cablurile care vin cu PB-ul, un amp bugera de al lor si o chitara cu single coiluri de a lor - fara niciun zgomot.

 

aceleasi cabluri le folosesc acasa - singurele chestii care difera fata de testul de la magazin sunt ampul, chitara (nou nouta, de calitate), cablul (nou nout) de chitara.

Chitara in amp - niciun zgomot. Chitara - in efecte - in amp - zgomot foarte mic (de la distorsul ehx) - deci nicio problema.

Efectele alimentate de PB dar cu cablul de chitara direct in efect - nicio problema.

Cum am folosit partea audio din PB - chitara--cablu in PB - efecte- cablul in amp tras din PB , ma scoate afara din camera :( cu acel zgomot de care inca nu am auzit, constant, si ultra enervant.

 

Setup-ul este asa: Chitara Jackson DK2M (SD TB-4 si Jazz), amp Blackheart Little Giant cu cabinetul 1x12 al lui, boss cs3, boss sd-1, EHX Metal Muff, MXR 10 band EQ (alimentat la 18v, separat de PB). Am testat si fara EQ, gandindu-ma ca 2 transformatoare poate dau vreun hum aiurea - tot aia e :(

 

O sa incerc ce ai zis tu cu cablurile efect-efect - mai am pe acasa vreo 2-3 mai de calitate, dar sincer testul de la magazin m-a dezarmat rau de tot - merge brici cu ce era in cutie.

 

A fost simpatic baiatul de la magazin - ' dom'le e problema de la curent la matale acolo, mai bine te muti in alta parte :P"

Edited by cosminerul
Link to comment
Share on other sites

Dacã tensiunea de la prizã e foarte scãzutã poate apãrea zgomot pentru cã nu mai merge stabilizatorul din alimentator. Dar în acel moment probabil nu ar merge nici PC-ul, televizorul și alte asemenea.

De la alimentare n-are cum sã fie, dacã zici cã doar cablul/jack-urile sunt variabila relevantã.

Link to comment
Share on other sites

Guest cosminerul

pheew - problem solved...cumva

 

ajung acasa cu un stecher d-ala mai jmeker cu led de confirmare a impamantarii...zic, stai sa vedem cum e cu prizele prin casa...infig stecherul intr-o priza, dibuita intre timp ca avea impamantare, in stecher PB-ul iar amp-ul in alta priza (fara impamantare) - bzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz - m**ii masii :(

infig ampul si PB-ul in stecherul asta, bagat in priza cu impamantare: BAM! curat ca lacrima!

Ca ideea - se aude un mic bazait, aproape imperceptibilpe o frecventa inalta imediat ce alimentez PB-ul, fara amp deschis fara nimic - nu poate sa fie bine, dar asta e , nu e un capat de tara.

 

Am mai incercat sa bag stecherul in care era infipt pb-ul si ampul intr-un alt stecher (priza cu impamantare) unde erau mai multe bagate, PC , modem etc - iar bazaie de te ia vertijul.

 

Deci singura solutie gasita - amp+pb in stecher bagat in priza cu impamantare, fara absolut nimic altceva bagat cu ele.

 

Explicatie tehnica nu am, fiindca sunt ciunga cand e vorba de tehnica, fire, curent etc...ba vecinii daca ma vad cu o surubelnita in mana cheama pompierii...asa ca, daca aveti voi raspunsul tehnic, m-as bucura sa il aflu ^^

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.