MardukGX Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 Intrebare pentru cei care au experienta in shopping online USA: Presupunem ca vreau sa cumpar o chitara online (din USA). La ce taxe de vama trebuie sa ma astept? Si sa mai presupunem ca transportul e asigurat de fedex Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted May 3, 2011 Share Posted May 3, 2011 s-a mai discutat: transport usps=problema. daca se poate, va fi aprox 150$. fedex sau ups = exagerat, undeva in zona 400-800$ taxe: 3% pret din factura, apoi 24% tva din total (103%) alternative = atlas shipping + indulcit vamesul sau bulan bafta 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MardukGX Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Am dat un search, insa mie nu imi merge bine si mi-a dat rezultate inutile. Mersi de informatii. Ouch... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shreder_DT Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 http://www.transporturi-sua.ro/tarife.htm Am comandat cu ei si a fost super ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
schema Posted May 4, 2011 Share Posted May 4, 2011 Legal, mai este o posibilitate: chitara sa-ti fie trimisa de magazin la o cunostinta de acolo. Aceasta iti trimite chitara drept cadou, deci nici o factura, si in vama , neavand pret al chitarei (neexistand factura) , o sa calculeze taxe vamale la valoarea din tarifele lor , care pentru o chitara electrica , cu doua doze ( e valoarea in vama cea mai mare), este de 80 euro. Aceste taxe, inclusiv TVA, ajung astfel cam la 100 de lei. Altfel, cum s-a zis mai sus, la calculul taxei vamale si al TVA sunt folosite valoarea de pe factura si (plus) valoarea transportului. Succes! 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
MardukGX Posted May 4, 2011 Author Share Posted May 4, 2011 Mersi de reply-uri, +1 Intelligence Din pacate nu am cunostinte afara, deci sunt obligat sa apelez la un serviciu de curierat (in cazul in care voi cumpara ceva, binteinteles ) Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted May 8, 2011 Share Posted May 8, 2011 oricum, in varianta cu trimisul ei ca si cadou de catre o cunostinta exista riscul sa se piarda si ramai si fara ea si fara bani, fiind probabil asigurata la o suma mica (oricum asigurarea se poate face pana la o anumita suma, posibil mai mica decat cea reala). transporturi sua si atlas shipping sunt totuna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest dasinu Posted December 4, 2011 Share Posted December 4, 2011 Intrebare pentru cei care au experienta in shopping online USA: Presupunem ca vreau sa cumpar o chitara online (din USA). La ce taxe de vama trebuie sa ma astept? Si sa mai presupunem ca transportul e asigurat de fedex poti intra pe www.viaddress.com si sa-ti faci o simulare de costuri. eu am mai cumparat cu ei, de obicei din mai multe parti si imi recoletau intr-un singur transport. Link to comment Share on other sites More sharing options...
barbarossa Posted April 13, 2012 Share Posted April 13, 2012 totul ok, cu atlasshipping, costuri "minime" Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest vdumitru86 Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 salut , aceasi problema o am si eu cu cei de la atlasiping , nam vazut atata neseriozitate niciodata in viatza mea pe 27 decembrie a ajuns pachetul la ei leam dat mail 10 mailuri si nici un raspuns , intrun final am luat legutura cu ei la telefon iar domnul de acolo foarte irascibil pt ca insist cu atatea mailuri si telefoane . pe la jumatea lui ianuarie a plecat coletul spre romania si nici in ziua de azi nu a ajuns , cei din romania ma amana in fiecare zii de 2 saptamani , astazi nu raspund la telefon am incercat de zece orii bagabontii taree.... trebuia sa ami dau seama decand leam vazut situ-ul acela belea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nenea Rau Posted February 15, 2013 Share Posted February 15, 2013 Daca gandesti asa cum scrii nu m-ar mira sa nu fi vazut ca vine cu vaporu'. 3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts