www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Doza pentru acustica

Recommended Posts

Guest Memphis
Posted

Am o acustica fara posibilitatea de a o amplifica! As vrea sa-i pun o doza... Ce-mi recomandati? Care sunt avantajele si dezavantajele in comparatie cu un microfon pentru amplificare? Please help me!

Posted

nimeni, nimic?

Pai nimic caci de ex, eu credeam ca-i un vechi topic..

GOOGLE ....pickup for acoustic guitar......sau.....piezo for acoustic..etc

Iei o capsula piezzo dintr-o carte postala care "canta" si cu grija lipesti un cablu ecranat subtire pe firele care sunt lipite pe capsula.

Aceata capsula o lipesti cu "Gel Scotch" ( se gaseste in tuburi stil pasta de dinti) ceva ce seamana cu siliconul ,nu se intareste , nu devine casant si amortizeaza unele "tonuri pe medii" .

Deci lipesti sub calus in interiorul chitarei . Langa surubul din partea de jos a chitarei se da o gaura ( langa butucul din lemn ) unde este mai subtire si montes\zi o mufa jack pe care ai lipit celalalt capat al cablului ecranat , si gata.Ar mai trebui un preampif adaptor de impedanta +EQ cu baterie , montat in interiorul chitarei ,dar este OK si asa ptr inceput.A se folosi cu cablu scurt , este bine sa il folosesti cu un compresor

( pedala) cu zgomot mic.