www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recomandare Clapa


Recommended Posts

Salut

 

As vrea sa ma apuc sa invat (mai degraba sa imi amintesc) sa cant la pian. Care ar fi cea mai avantajoasa varianta?

 

In principiu as opta pentru un controller midi (ceva direct pe USB deoarece nu am midi pe placa audio) - asta ar insemna ca pot canta doar prin PC, ceea ce nu ma deranjeaza neaparat... Ca DAW am ripper, dar nu ma pricep la partea asta, am facut doar cateva inregistrari cu chitara - are vreun modul (sau mai multe) care sa imi scoata sunetele pe care le cant la controller (am vazut la cineva ca facea asta in Cubase)?

 

De asemenea, imi ajunge un controller cu 61 de clape, sau ar fi mai indicat unul complet cu 88?

 

Nu vreau sa dau mai mult de 1000 de lei pe distractia asta. As putea sa imi iau nou sau SH daca gasesc ceva ok....

 

Merci!

Link to comment
Share on other sites

Guest Gady_paul

Da, e cel mai avantajos un controller midi, si e recomandat sa fie cu 76/88 clape, chiar daca cred ca iti vor ajunge si 61. De asemenea, e recomandat sa aibe clape semi-grele sau grele, pentru un feeling mai de...pian.

 

Iti recomand asta: http://www.soundcreation.ro/clape-midi-claviaturi-midi-cu-76-88-de-clape-cid194_1115/m-audio-keystation-88es-id296.html. Mie cel putin mi-a placut si se incadreaza fix un bugetul tau. Are clape semigrele, si e destul de placuta la atingere (desi s-ar putea sa vrei clape grele).

 

Cat despre DAW, eu folosesc la clapa mea midi cubase (vine cu halion one, si cu inca cateva vsti-uri am tot ce imi pot dori).

Link to comment
Share on other sites

Depinde ce vrei sa folosesti mai mult, un soundfont de pian sau sintetizatoare software? Daca te intereseaza pianul atunci cat mai multe clape, sa fie semi-grele sau grele, velocity sensitive (suna mai tare cu cat apesi mai tare), daca are si after-touch cu atat mai bine. Daca te intereseaza sintetizatoare gen CS-80, Jupiter 8, Mini Moog, Modular Moog, Prophet 5, ARP2600 atunci te intereseaza cat mai multe potentiometre si butoane. CS80 de exemplu avea doar 61 de taste semi-weighted si erau mai mult decat suficiente. After-touch de asemenea. La clapele din ziua de azi poti oricum sa te muti cu 3 octave mai in sus sau mai in jos prin simpla apasare a unui buton. Daca vrei un compromis incearca Behringer UMX610, 61 clape semi-weighted, velocity sensitive, 8 potentiometre rotative, 8 butoane. Nu are after-touch, dar la pretul asta are deja prea multe (http://www.behringer...cts/UMX610.aspx). Apoi daca vrei multe butoane si potentiometre M-Audio Oxygene61, nu are clape semiweighted, nu are aftertouch dar sunt velocity sensitive. Are in schimb 8 potentiometre rotative, 9 liniare si 15 butoane, toate programabile hardware si afisaj. Sau pe post de pian acel M-Audio keystation88. Eu de exemplu am un M-Audio Oxygen49, si imi sunt suficient 49 de clape chiar si cand fac split-keyboard (am 2 octave pentru un pad ceva si inca 2 pentru un pian de exemplu, dar ma rog pentru mine chitara e principalul, clapa e pe locul 2, ma joc cu ea sa fac backing-uri mai mult). In schimb cele 17 pontentiometre si 15 butoane le folosesc din plin pentru a porni-opri sequencere, pentru a schimba percutia, bass-ul, pentru a controla volumele diferitelor instrumente si in sfarsit pentru a controla efecte precum cutoff, resonance, LFO amount, LFO rate, etc atat la instrumentul din jumatea dreapta a clapei cat si la cel din jumatea stanga. Ca DAW mie imi place FL Studio, are absolut tot ce am eu nevoie, iar ca synth-uri VST, ce ti-am insirat mai sus.

Oricum oferta celor de la M-Audio e destul de variata, vezi si tu ce iti e tie util http://www.m-audio.c...oardcontrollers

Link to comment
Share on other sites

Nu cred ca am nevoie de prea multe butoane (acum). Nu vreau sa o folosesc la productie muzicala, doar ca pian/midi. Si daca o folosesc pt alte instrumente (tot asa, pt backing track), nu cred ca am nevoie, cel putin in viitorul apropiat, sa schimb instrumentele "live" (de la clapa).

 

Deci pana acum cea mai recomandata ar fi m-audio keystation88, corect?

 

Merci!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.