Neo Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Nu-ti fa griji. Tuturor ne-a luat cateva saptamani pana sa facem trecerea intre acorduri. Mie unu mi-a luat cam o luna pana am ajuns sa le schimb acceptabil acordurile (fara bareuri care inca nu-mi ies pe chitara mea cu corzile prea inalte). Eu as spune mai degraba cateva luni pana ajungi sa schimbi acordurile asa cum trebuie. Ca sa inveti sa canti la chitara iti trebuie determinare, pasiune si dorinta. Si cel mai important, mult studiu si mult exercitiu. Roma nu a fost construita intr-o zi.. asa ca nu te astepta ca intr-o dimineata, dupa ce ai studiat cu o noapte in urma 2 acorduri si 3 exercitii de digitatie, sa incepi sa compui simfonii si sa te iei la intrecere cu Satriani. Rabdare, exercitiu, si cel mai important, placere.. Iti trimit un PM cu o metoda de chitara, f buna pt incepatori. Mult succes in continuare
Guest rockfusion Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 Ok inapoi la treaba,am fost lovit de o boala la plamani dar nimic nu ma poate inpiedica sa i-mi reiau studiile la chitara,cel mai iubit instrument de mine ,in primul rand vreau sa multumesc celor care m-au ajutat au tot respectul din partea mea ,acuma prima intreabare a mea este urmatoarea: pt un icepator este buna chitara cu 12 corzi electro-acustica?nu ca vreau eu sa-mi iau cu toate ca sunt inebunit dupa asa ceva dar e pt un mic prieten de-al meu
SorinT Posted February 25, 2011 Posted February 25, 2011 (edited) De ce? Cu cat are mai multe corzi cu atat e mai buna? Poate omu' are inclinatii spre harpa... Sau poate ambele... cine stie... http://www.harpguita.../org-form3a.htm Ia zi, te-ai descurcat cu Fa-ul ala? Edited February 25, 2011 by SorinT
EugenRo2001 Posted February 26, 2011 Posted February 26, 2011 De ce? Cu cat are mai multe corzi cu atat e mai buna? Poate omu' are inclinatii spre harpa... Sau poate ambele... cine stie... http://www.harpguita.../org-form3a.htm Ia zi, te-ai descurcat cu Fa-ul ala? Eu nu as fi atat de categoric contra chitarei cu 12 corzi,,,, are locul si rolul ei.... dar nu pentru un incepator care abia invata sa apese corect pe cate o coarda odata, dar sa faca asta cu doua deodata? Dupa ce inveti sa apesi corect, sa nu bazaie, dupa ce iti faci bataturile in degete poti sa incerci si un 12string dar trebuie sa tii cont ca se apasa mai greu si corzile sunt mai apropiate decat la una cu 6 corzi.
SorinT Posted February 27, 2011 Posted February 27, 2011 (edited) Lauta este stramosul chitarii noastre, fiind primul instrument ce prezenta si cutie de rezonanta si tastiera (pentru a scurta lungimea corzilor prin apasare). Desi a evoluat destul de mult, ca vechime o putem compara cu piramidele. Culmea e ca aceasta chitara cu 12 corzi e mai apropiata de ceea ce numim noi azi lauta http://shakespeare-n...onnets/lute.jpg E mai "chitara" decat o chitara normala daca e sa ne gandim din punct de vedere istoric. La un anumit moment destul de incert pentru mine, Antonio de Torres a ales sa foloseasca 6 corzi pentru ceea ce numim noi azi chitara clasica. Nu m-am intrebat niciodata de ce. Dau o bere daca-mi spuneti de ce avem azi 6 corzi la chitara. Edited February 27, 2011 by SorinT
gabriel4 Posted March 10, 2011 Posted March 10, 2011 rockfusion, daca esti din Bucuresti, ma ofer sa iti acord cateva sedinte de chitara gratis...cat sa te prinzi care e treaba cu acordurile, ritmul si o introducere in teorie. Nici eu nu am avut profesor, insa multi rieteni willing to share Apreciez determinarea ta si cred ca asa te-as putea ajuta mai mult decat sa scriu pe forum... cat despre acel HB, nici eu nu ti l-as recomanda - nou cel putin. Va avea o valoare de revanzare foarte mica si inclin s cred ca nu aceea este chitara la care visezi, ci vreun gibson de niste mii bune.... Daca iti place forma LP, in locul tau as mai strange bani si m-as uita fie la un epiphone mai ieftin, fie la un vintage v100, insa acesta din urma este ceva mai scump...
Guest rockfusion Posted April 10, 2011 Posted April 10, 2011 rockfusion, daca esti din Bucuresti, ma ofer sa iti acord cateva sedinte de chitara gratis...cat sa te prinzi care e treaba cu acordurile, ritmul si o introducere in teorie. Nici eu nu am avut profesor, insa multi rieteni willing to share Apreciez determinarea ta si cred ca asa te-as putea ajuta mai mult decat sa scriu pe forum... cat despre acel HB, nici eu nu ti l-as recomanda - nou cel putin. Va avea o valoare de revanzare foarte mica si inclin s cred ca nu aceea este chitara la care visezi, ci vreun gibson de niste mii bune.... Daca iti place forma LP, in locul tau as mai strange bani si m-as uita fie la un epiphone mai ieftin, fie la un vintage v100, insa acesta din urma este ceva mai scump... mersi am renuntat la HB si mam axat pe un fender bullet stratocaster nu e foarte scumpa dar merita si e recomandata incepatorilor,o so achizitionez de pe guitarshop:),din pacate nu sunt din bucuresti dar ma chinui asa ca soldatu pe front sa invat singur;))
Guest Frets_on_fire Posted May 2, 2011 Posted May 2, 2011 salut din nou am deschis acest topic pt incepatori,cum am spus 'studiez' la chitara de o jumatate de an si as dori o lista ca sa spun asa care sa cuprinda tot ce are nevoie un incepator sa cante la la chitara,de la aranjarea chitarei pana la:ce exerciti trebuie sa faca,ce cantece trebuie sa exerseze prima data,cum sa mareasca viteza de miscare a mainii pe grif,viteza de ciupire a corzilor,cum sa invat usor diferite acorduri si ce acorduri trebuie sa invat mai intai,si alte trucuri si chestii pe care trebuie sa le cunoasca un 'n00b'.Multumesc mult o seara excelenta am uitat sa mentionez ca stiu cateva cantece la chitara,ca 'ac~dc-thunderstruck,deep purple-smoke under whater,george thorogood-bad to the bone,dar pe acorduri nustiu nimic am incercat sa invat vreo cateva acorduri dar nu am reusit pt ca nu am viteza necesara cu care sa schimb acordurile intre ele sa obtin o melodie ceva.Multam inca odata incepi cu acordurile de baza A E G C D , apoi inveti si chestii mai complicate gen Barre , exercitii ? chiar pe rgc PS : Nu-ti face griji legat de schimbatul acordurilor , o sa-ti iasa in timp Succes!
Recommended Posts