www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Chitarã Electricã Veche

Recommended Posts

Guest cris_guitar96
Posted

Salut ! :)

De curând (alatãieri) am achiziționat de la un bãtrânel o chitarã electricã, cu formã de Les Paul cred cã e Hora da' nu sunt sigur. Eu cânt la chitarã de vreo lunã ºi ceva ( dintr-o metodã veche, ºi alte surse vezi celãlalt topic). Îmi puteți spune, vã rog, dacã o pot face funcționabilã având în vedere cã cel de la care am luat-o mi-a spus cã nu a mai fost cântatã de mult. Aº vrea sã încep sã cânt ºi la chitarã electricã sã-mi spuneți ce trebuie sã setez (am vãzut prin alte topic-uri cã trebuie setatã acțiunea ºi alte chesti ), ce corzi sã iau, cabluri(pe un amp am pus eu  ochii), etc. 

Mulțumesc mult!post-15937-0-55972700-1292149560_thumb.jpgpost-15937-0-17775300-1292149612_thumb.jpgpost-15937-0-94894200-1292149690_thumb.jpgpost-15937-0-96773700-1292149761_thumb.jpgpost-15937-0-27405600-1292149879_thumb.jpgpost-15937-0-49385200-1292150031_thumb.jpgpost-15937-0-49385200-1292150031_thumb.jpgpost-15937-0-08158400-1292149952_thumb.jpgpost-15937-0-25602200-1292150148_thumb.jpg

post-15937-0-44158800-1292150084_thumb.jpg

Posted

Hmm.Da.Poti.Pentru inceput,cumpara-ti un alt bridge,( http://www.thomann.de/de/gibson_bridgesteg_tuneomatic.htm ) Pentru ca asta este ruginit,si automat,o sa iti corodeze corzile.Daca il smirgheluiesti,o sa se faca aceeasi chestie+ ca il strici(actiunea,intonatia etc)Daca nu te deranjeaza vopseaua,poti sa o lasi asa o vreme,(ca sa nu investesti foarte multi bani)

Si ca sa sune cat de cat,ok ,du dozele la rebobinat.

Ahh.Acuma am vazut.Ii crapat top-ul.:lol: Nu te chinui cu vopsitul,pentru ca nu merita valoarea reconditionarii,cu valorea chitarii.Decat daca are valoare sentimentala,atunci da,se merita.:)

Posted

Hmm.Da.Poti.Pentru inceput,cumpara-ti un alt bridge,( http://www.thomann.d..._tuneomatic.htm ) Pentru ca asta este ruginit,si automat,o sa iti corodeze corzile.Daca il smirgheluiesti,o sa se faca aceeasi chestie+ ca il strici(actiunea,intonatia etc)Daca nu te deranjeaza vopseaua,poti sa o lasi asa o vreme,(ca sa nu investesti foarte multi bani)

Ahh.Acuma am vazut.Ii crapat top-ul.:lol: Nu te chinui cu vopsitul,pentru ca nu merita valoarea reconditionarii,cu valorea chitarii.Decat daca are valoare sentimentala,atunci da,merita.:)

Nu exista "se merita" si suna prost rau de tot.

In alta ordine de idei, 7 ti-a dat niste sfaturi foarte bune. As adauga: bag-o intr-un amp, vezi cum suna, vorbeste cu cineva priceput sa o incerce si sa iti dea si el o parere si, daca e cazul (si sigur e), sa iti regleze trussrod-ul. Pana la urma, doar din poze e greu sa iti dai seama ce defecte are, trebuie sa o vada cineva priceput.

In rest, tot ce iti pot zice e: cant-o si vezi daca iti place :lol:

Guest cris_guitar96
Posted

Am bãgat-o printr-un amp... cel care mi l-am cumpãrat un Behringer GM-108... Mie îmi place cum sunã (''chiar dacã ar suna ca o drujbã'' zice un coleg de pe forum). Trossrod-ul e setat, adicã gâtul e drept.  

Posted (edited)

Hmm.Da.Poti.Pentru inceput,cumpara-ti un alt bridge,( http://www.thomann.d..._tuneomatic.htm ) Pentru ca asta este ruginit,si automat,o sa iti corodeze corzile.Daca il smirgheluiesti,o sa se faca aceeasi chestie+ ca il strici(actiunea,intonatia etc)Daca nu te deranjeaza vopseaua,poti sa o lasi asa o vreme,(ca sa nu investesti foarte multi bani)

Ahh.Acuma am vazut.Ii crapat top-ul.:) Nu te chinui cu vopsitul,pentru ca nu merita valoarea reconditionarii,cu valorea chitarii.Decat daca are valoare sentimentala,atunci da,se merita.:lol:

Ti-a dat o super idee Seven ! Atata tot ca chitara aia nu face cat face bridge'ul :)

Eu zic sa o lasi asa,nu se merita sa investesti in ea,foarte mult...gat de bata de baseball,partea de sus ii dintr-un placaj si sub ea e gol :lol: etc.etc.

Eu zic sa o cureti putin,ii indrepti gatul,dai cu spray degripant poturile sau le schimbi...

Edited by pulbur