www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Digitech Jamman Stereo


photone

Recommended Posts

Salut!

As avea o intrebare pentru cei care au looperul Digitech Jamman Stereo. Sa spunem ca looperul e pozitionat intr-o locatie oarecare din memoria acestuia (sa spunem 12.. doar asa ca sa fie mai usor de inteles intrebarea,poate) ... , unde e salvat un loop si in timp ce se "deruleaza" inregistrarea vrei sa mergi la o alta pozitie (11 sau 13 ,sa zicem) din memoria looperului. Daca apesi footswitchul Down sau Up ,looperul va opri automat inregistrarea curenta sau va astepta sa se termine intreg loop-ul curent si apoi va porni cel inregistrat la pozitia 11 sau 13? Adica va face un "cue up" sau pur si simplu opreste inregistrarea curenta automat ? Stiu ( din manual) ca la Digitech Jamman Delay apasand footswitchul Down sau Up in timpul derularii loop-ului curent, va astepta terminarea intregului loop, adica va face cue up, si doar apoi va porni urmatoarea inregistrare. Dar in manualul Jamman Stereo nu e precizat acest lucru. Acum nu stiu daca au omis chestia asta doar din manual sau intr-adevar au omis din constructie,ceea ce ar fi oarecum straniu avand in vedere ca Jamman Delay este cam 90% la fel ca Jamman Stereo doar ca are si modulul de delay. Multumesc mult ptr eventualele raspunsuri.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Din ce scrie in specificatii poti sa alegi care canal vrei ...din 198 in manual scrie cum sa procedezi .gasesti manualul pe net.Daca redarea /inregistrarea este setata pe "groove quantise'" schimbarea va interveni la terminarea in timing corectat , poti sa ai in canale diferite Intro,A,B,Outro si sa muti in timpul piesei track-urile .

 

Este precizat si descris ..dar poate ai sarit peste ..plus Jamman Stereo JML2 asta nou nu am vazut manual separat se foloseste manualul vechi al lu JamMan acesta nou are cate ceva nou ..in afara de cele doua butoane in plus si iesiri in plus..

 

Din pacate Jamman Stereo ( care are avantajul a 198 track-uri de memorie si spatiu enorm cu SD card si USB ptr leget la PC ) consuma peste 7W !!!

 

cea ce inseamna ceva procesoare invechite ce se incalzesc ENORM !!! ce faci vara in canicula ...

Fara un adaptor AC de cel putin 10W ( dar mai bine 20W) nici nu as avea curaj sa-l folosesc vara ....racire eventual pui gheata peste JamMan (???) ca adaptor poti pune unul de 100W ce va fi rece si in canicula.

 

Pe baterii nu functioneaza ,asa ca esti nevoit sa tragi curent 230V de la retea pana la el pe scena ..

 

Un Boss RC20XL ( din pacate fara SD card si fara USB folosibil doar ptr looping ) dar 16 minute ptr LOOPING sunt OK ...consuma 1W !!!! cea ce inseamna circuite moderne si rapide ce nu consuma aiurea .( din care aprox 0,4W cosnusma LED-urile ,deci se presupune ca avem un circuit mai modern ce consuma numai aprox 0,6W )

 

Boss RC50 Loop Station (ce contine practic 3 x RCXL ) consuma max 4W ..si ai 3 loop-uri separate ce functioneaza in sincron.( dar ere vorba numai de consum )

 

Ptr Playback stereo este OK orice MP3 player nu trebuie sa am in loop station.

 

Cel mai atractiv ar fi fost RC20 care are si 30 ritmuri cu sunet de tobe ( nu doar ''click''')

 

Eu mam hotarat la un RC20XL tocmai din cauza consumului mare a lui JamMan Stereo ..pretul este acelasi daca cumpar si pedelele externe (ce JamMan JML2 le are integrate) cele ptr Loop Up/down si inca una ptr ''revers mode'' plus adaptor incarcator si 6 acumulatoare NiMh ..( cu acuymulatoare bune functioneaza cel putin 10 ore ).

 

Dezavantaj ce mai are RC20XL ar fi ca nu are USB si trebuie sa tragi de pe o sursa in audio cate un loop .cea ce poate insemna 11 minute ptr cele 11 canale ...

in caz ca vrei sa folosesti la mai mult de cateva piese cu loop-uri preconstruite .

 

Prin inbunatatirile aduse JamMan ascund ceva circuit invechit "reshapat" (?) asa pare .Avantajele cu memoria de pana la 16 sau 32 G sunt de netagaduit nu inteleg de ce Boss nu a iesit deja cu un tip ce are memoria pe SD card (????) dar totodata este adevarat si ca nu are rost sa folosesti un looper pe post de backtrack player ..

 

Amndoua tipuri de loop station .ar fi mai bine daca ar avea posibilitate de sincron prin trigger intre aceste loopere si drum machine externe...altfel trebuie sa faci loop-uri tobe inainte si nu poti sa construiesti toata piesa pe scena ...interesant este sa faci totul de la A la Z pe scena ....astept sa vinascula sa vad cum pot sa ma sincronizez cu o tobe externe ""din mers"" .

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.