Guest Gady_paul Posted January 11, 2011 Share Posted January 11, 2011 Are preamp, baterie si toate cele. Atasez maine o inregistrare. Revenind la problema. Iau in considerare si varianta unui M-audio fast track ca interfata pentru chitara. Scap si de preamp si tot ce mai e, si pe langa asta, am pe drum o chitara electrica. Folosind un soft gen cubase/guitar rig sau ce or mai fi...si M-audio fast track sau placa mea (audiophile 192) + un preamp, care sunt latentele de care ma pot izbi? si acestea sunt destul de mici astfel incat sa pot canta decent in conditii...live sa zic asa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Nu vreau ton de electrica inca. vreau sa am un nivel decent. nivel decent inseamna un nivel destul de mare pentru a putea folosi inregistrarea fara a pune gain/boost software. ori la mine nivelul e mult prea mic pentru a face ceva. +20 inseamna ca, dupa ce inregistrez, pentru a face ceva cu inregistrerea respectiva, trebuie sa merg frumos si sa apas pe gain...sa duc slider-ul la +20db si sa apas ok. eu am un nivel de -40 -30 db maxim in partile cu strumming. pe pe picking am nivelul si mai jos. si asta cu gain-ul din chitara la maxim. Nu cred ca nu ai semnal suficient , eventual nu este linear si nu suna frumos dar nici asta nu cred. Trebuie sa inregistrezi cu un compresor caci de obicei semnalul la cantat fin este mic iar la un ciupit mai nervos este enorm , lucru ce nu se poate treaca printr-un preamp cu dinamica mica. Dupa ce inregistrezi trebuie sa procesezi cu "normalize" sa aduci la un nivel corespunzator semnalul. Sau nu ai doza buna este stricata ,distrusa , deteriorata, crapata ,sparta etc etc ...nu funcioneaza in parametri. Am pus intr-o chitara acustica Un mini "buzzer" de telefon lipit de corp in interior sub calus fara buffer da semnal suficient de mare doar ca nu suna frumos nu are bass si inalte suficiente din cauza neadaptarii impedantei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
karpi Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 (edited) Nu vreau ton de electrica inca. vreau sa am un nivel decent. nivel decent inseamna un nivel destul de mare pentru a putea folosi inregistrarea fara a pune gain/boost software. ori la mine nivelul e mult prea mic pentru a face ceva. +20 inseamna ca, dupa ce inregistrez, pentru a face ceva cu inregistrerea respectiva, trebuie sa merg frumos si sa apas pe gain...sa duc slider-ul la +20db si sa apas ok. eu am un nivel de -40 -30 db maxim in partile cu strumming. pe pe picking am nivelul si mai jos. si asta cu gain-ul din chitara la maxim. Nu cred ca nu ai semnal suficient , eventual nu este linear si nu suna frumos dar nici asta nu cred. Trebuie sa inregistrezi cu un compresor caci de obicei semnalul la cantat fin este mic iar la un ciupit mai nervos este enorm , lucru ce nu se poate treaca printr-un preamp cu dinamica mica. Dupa ce inregistrezi trebuie sa procesezi cu "normalize" sa aduci la un nivel corespunzator semnalul. Sau nu ai doza buna este stricata ,distrusa , deteriorata, crapata ,sparta etc etc ...nu funcioneaza in parametri. Am pus intr-o chitara acustica Un mini "buzzer" de telefon lipit de corp in interior sub calus fara buffer da semnal suficient de mare doar ca nu suna frumos nu are bass si inalte suficiente din cauza neadaptarii impedantei. Nu stiu de ce apare de doua ori postul meu !!! Edited January 12, 2011 by karpi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted January 12, 2011 Share Posted January 12, 2011 Bun. am inregistrat si la o privire mai atenta...exceptand faptul ca trebuie sa ridic nivelul...mult, suna bine...adica fortarea gainului nu face sa sune prost sa zic asa. poate deranjant ar fi faptul ca se mareste si bazaitul de fundal dar...nu prea se observa in timp ce cant. Revenind la ideea preamplificatorului, tinand cont ca saptamana viitoare imi vine o chitara electrica, trebuie sa gasesc ceva. Ca variante as avea: Preamp+audiophile 192+monitoare (m-am gandit la un berhinger 3030A http://www.senia.ro/truth-b3030a-monitor-studio-behringer-16306-3...daca aveti vreo idee mai buna...) M-audio fast track+monitoare Preamp+audiophile 192+combo (cd in). De ce pun si varinta asta daca tot iau combo? foarte simplu. Voi folosi si combo-ul ca...atare, dar si in aceasta configuratie pentru unele efecte pe care sa le obtin din pc. La combo m-am gandit la un line6 spider II...dar la fel...mai astept idei. M-audio fast track+combo. In ce configuratie as obtine cele mai bune rezultate si cele mai mici latente? P.S. la monitor si la combo...orice ar fi acolo..de preferat sa fie pana in 700 lei. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted January 13, 2011 Share Posted January 13, 2011 Am facut si o inregistrare...e in cubase, fara nimic pe ea. Asa cum am mai spus...mi-ar fi placut sa fie ceva mai sus nivelul dar...asta e...recurgem la gain. Nu stiu de ce nu merge uploaderul forumului....asa ca...recurg la rapidshare. http://rapidshare.com/files/442381800/1.mp3 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted February 27, 2011 Share Posted February 27, 2011 Ok, am luat un preamp pe lampa cu compresor (un sm pro audio tc01) care e destul de cald si transparent pentru ce am eu nevoie, adica e fix ce mi-am dorit, si inca ceva (compresor si vu-metru). Cu pc-ul suna bine spre foarte bine (nu foarte bine pentru ca nu prea ma pricep eu sa setez efectele dar vine si asta cu timpul). partea proasta e ca ascult in niste boxe de 2 bani. ce am de facut? am o iesire de linie, si buget de 800-1000 ron tras de par. buuun, ce pot face? pai, ca variante as avea: monitoare de studio active combo. Nu am nevoie de mare lucru de efecte pe combo pentru ca...folosesc pc-ul ca si procesor dar nu m-ar deranja sa aiba cate ceva. Daca as lua combo, intru cu iesirea placii de sunet in line in/cd in/mp3 in si redau prin el. Monitoarele las ca varianta de rezerva, pentru ca ar fi mai bine (cred) sa am un difuzor si o amplificare dedicate chitarii, asa ca sa vad ce combo pot lua. In buget mai interesant ar fi un line6 spider III 30 si un vox vt40+. personal inclin spre line6, dar din ce am auzit pe youtube, nu le pot proba la fata locului. Chitara electrica, daca are vreo relevanta, e un vintage v100. Ce ati recomanda? poate daca aveti vreo idee pentru o alta configuratie... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Gady_paul Posted March 1, 2011 Share Posted March 1, 2011 Nimeni? nici o parere? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts