viobio Posted October 6, 2010 Share Posted October 6, 2010 (edited) in vara am modificat un amplificator Marshall am pus a treia intrare ,numita de mine MIX ce face aceasta intrare : nenea Marshall cind a proiectat acest amplificator nu s a gindit ca trebuie mutata chitara de pe o mufa pe alta amplificatorul are doua intrari cu doua sensibilitati diferite LOW pentru un sunet mai clean HIGH pentru un sunet overdrive structura interna a amplificatorului nu permite comutarea chitarii pe cele doua intrari,doar sa mutam chitara de pe o intrare pe alta eu am gasit o solutie pentru a comuta chitara cu un FOOTSWITCH se monteaza inca o mufa de intrare ,model cu trei rinduri de contacte!! se monteaza o mufa pentru footswitch ,pe spatele amplificatorului din tensiunea de filamente se face un mic redresor care sa asigure tensiune de 5,5....6,5v pentru relee pe o placuta se monteaza un numar suficient de relee care sa asigure contactele din schema,eu am folosit trei relee cu cite doua rinduri de contacte bipolare placuta cu relee se monteaza cit mai aproape de mufe ,firele sa fie cit mai scurte si ECRANATE cum functioneaza amplificatorul este alimentat varianta N adica asa cum a fost conceput amplificatorul,se folosesc mufele LOW sau HIGH RL1A/B/C/D este alimentat si contactele sunt in pozitia N varianta MIX chitara se introduce in mufa MIX prin introducerea chitarii in mufa MIX ,se desface un contact al mufei si se intrerupe alimentarea releului RL1A/B/C/D contactele releului trec in pozitia MIX cu pedala se poate comuta releul RL2A/B ,acest releu comuta amplificarea CLEAN © / OVERDRIVE (O) cind se foloseste intrarea MIX amplificatorul trece automat pe overdrive,aceasta este prima stare ,pentru a trece pe clean trebuie introdus footswitch-ul si anclasat modificarea se poate face la urmatoarele amplificatoare care au aceasi hiba 2203 JMP MASTER VOLUME LEAD 2144 JMP MASTER VOLUME 22O3 JCM800 MASTER VOLUME SUPER LEAD 2204 JCM800 MASTER VOLUME LEAD 4010 JCM800 COMBO schemele originale se gasesc aici http://www.drtube.com/marshall.htm amplificatorul modificat de mine a fost 2203 JCM800 MASTER VOLUME SUPER LEAD,pe linga aceasta modificare a mai "incasat" LOOP serie BIAS reglabil pentru fiecare finala in parte LIN OUT reglabil MODIFICAREA NU SE RECOMANDA CELOR FARA EXPERIENTA MARE ATENTIE LA TENSIUNILE INALTE DIN AMPLIFICATOARE ,SUNT MORTALE astept pareri Edited October 6, 2010 by viobio Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts