www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Din feedback-ul pe care l-am primit, versiunea asta pare sa fie mult mai buna. Are mai mult oomph :)

Am pus si tobe. Urmeaza sa pun si vocalul zilele astea. Sper sa va placa.

PS: Am ales sa fac alt topic pentru noua versiune pentru ca daca cineva vedea ca postam la topic-ul vechi, nu se astepta la ceva nou. Asa ca am zis sa fac altul fresh. Sper sa nu fie o problema.

Tobele se aud o idee cam tare pe unele locuri dar o sa mai corectez.

Heart_for_war.mp3

Posted (edited)

Ma bucur ca iti place :) Pai tot in guitar pro le-am facut si eu :lol: Numai ca inca ne stiind sa il folosesc cum tre, am luat o bucatica de la o piesa, o bucatica de la alta piesa. As prefera sa mai astept un pic, sa se uite un amic tobar peste ea :lol: Sa gaseasca el niste idei misto pt tobe.

PS: tobele le-am pus in felul asta fiindca vreau sa aiba o anumita relatie cu vocalul. o sa vezi cand il pun. Daca dupa ce pun si vocalul o sa ti se para dull, pun versiunea fara tobe si ai de lucru :)

Edited by Nightlight
Guest Noxified
Posted (edited)

De curiozitate.Pune aici versurile,poate se incumeta careva sa inregistreze.:)

Edit: Chiar suna bine.

Edited by Noxified
Posted (edited)

Intr-adevar, suna mult mai bine chitara acum. Sa pui niste tobe cu sample-uri mai bune si sa programezi atent velocity pentru fiecare nota. In rest deja incepe sa sune ok. Eu nu as pune chorus pe partile de chitara 'solo', ci mai degraba un delay/reverb.

Edited by Metabog
Posted (edited)

In primul rand va multumesc ca ati avut rabdare sa ascultati piesa :lol: Ma bucur lafel de mult ca v-a si placut.

@ Noxified: Ma bucur ca iti place cum suna. Pe aceasta am stat mult mai mult la detalii. Am inregistrat si reinregistrat anumite pasaje de multe ori. Legat de versuri, din moment ce am schimbat putin si armonia pe anumite locuri, vor trebui schimbate melodiile vocale si unele versuri. Acum o sa am mai multa grija cu inregistrarea vocalului.

Duminica plec in tabara, dar imediat cum ma intorc, o sa incerc sa imprumut un microfon mai profesional. Apoi o sa ma bag sa inregistrez intr-un dulap :) Data trecuta nu am facut incalzire. Nu stiu ce a fost in capul meu. Am incercat ieri CD-ul cu warm up al Melissei Cross. Ajuta extrem de mult.

Daca nici atunci nu suna cum as vrea vocal, o sa caut pe cineva pe forum cu mai multa experienta decat mine pentru a incerca :lol:

@ Metabog: Merci :) De data asta nu am mai pus atat de mult compression pe chitara. Cand spui velocity, te referi la partile de pe strofa cand acel drum roll se aude mult prea tare? si ca trebuie sa il dau mai incet?

Legat de sample-uri mai bune, eventual as putea incerca sa le fac in FL. Singura problema este ca inca nu am gasit un tutorial despre cum sa faci tobe in el. Cele de pe el sunt facute cu GP (cu un mic reverb adaugat la ele ca sa sune o idee mai real). Am incercat sa il folosesc cat mai putin (la GP ma refer), dar la tobe chiar a trebuit. Am luat o bucatica de la o piesa, o bucatica de la alta. Spre exemplu, tobele de pe strofa sunt cele de la Avenged Sevenfold - Almost Easy.

O sa mai caut un tutorial sau o sa ma apuc sa bajbai prin el pana ma prind.

Legat de partile de chitara solo, nu imi amintesc sa fi pus chorus pe nici una. La ce parti te referi mai exact? Daca este vorba de cele de pe bridge, tot ce am facut a fost sa dau pe roza de Rythm si sa cobor tonul la zero. Am vrut ca acele bucati sa se auda mai muffled. In rest pe partile de lead si eu prefer sa pun un mic reverb.

Salut!

Later Edit: Dupa o zi intreaga de lucrat la piesa si incercat sa gasesc diverse parti care sa se potriveasca cu ea, sorumea cica m-a auzit noaptea trecuta vorbind in somn "Nu e bine!" "Nu se potriveste!" :)

Edited by Nightlight
Posted (edited)

In dimineata asta am mai lucrat la partile de tobe. La acel drumroll care suna prea strident (si prea MIDI) de pe strofa, i-am dat mai incet acele note si am lucrat putin la EQ. Am dat mai tare joasele si am taiat putin din inalte. Am facut asta considerand ca o sa mai incalzesc sunetul si nu o sa mai fie asa proeminent sunetele stridente de la cinelul MIDI. Intradevar mie imi suna o idee mai bine tobele acuma. Suna mai cald. Suna mai bine si pedala, in timp ce cinelul nu mai este atat de strident pe unele parti.

Astept totusi pareri, sugestii legate de EQ daca este cazul.

Heart_for_war__new_sound_on_drums_.mp3

Edited by Nightlight
Posted (edited)

E mult mai bine acum. Cinelele alea nu se aud asa de pronuntat.

Ai putea face cum fac eu(10x to vektor):

Faci tobele in GP, le salvezi ca MIDI, le importezi in ezDrummer(asta il pui intr-un host bun, ceva de genul Cubase 5) si ii dai export. Pum intr-o secunda un sample mic :)

---

Facute repede, ca sa-ti faci o idee cum suna. Poti sa o pui peste melodia ta(e facuta la ecelasi tempo)

Drums.MP3

Edited by Gothic Fighter
Posted

Nu mai programa tobele in Guitar Pro, am mai vorbit despre asta si ti-am spus ca nu se face asa. Studiaza si invata sa le faci in FL. Cand zic de velocity ma refer la dinamica.

In standardul MIDI fiecare nota vine ca un mesaj de note on urmat undeva de un mesaj de note off. Mesajul de note on contine un parametru numit velocity, cu range de la 0 la 127 (sau 1-128), iar asta nu e folosit numai pentru volum, ci pentru dinamica, daca ai un velocity de 48 sa spunem, libraria alege un sample de snare, daca e 64 alege un sample lovit mai tare. Ca sa setezi asta, in piano roll iti apare jos de tot o zona cu linii verticale, iar alea sunt velcocity-urile notelor. Gandeste-te cum canta un baterist. Nu loveste niciodata o toba exact la fel, si are numite particularitati, de ex o nota de bass drum este uneori urmata de una mai inceata sau una mai tare depinzand de ce vrea sa cante, un fill cu tomuri de obicei are patrimi pe hihat/bass drum, etc. Si cel mai important, nu programa mai multe batai decat ar putea un baterist sa cante. Oamenii au doar 2 maini si 2 picioare.

De-asta iti spun sa faci in FL pentru ca in GP nu ai decat solutia de a alege pianissimo, piano, forte, etc, nu e un program de programat MIDI (MIDI sequencer).

Abandoneaza Guitar Pro, nu este pentru produs muzica, este pentru facut tab-uri.

Posted (edited)
Nu mai programa tobele in Guitar Pro, am mai vorbit despre asta si ti-am spus ca nu se face asa. Studiaza si invata sa le faci in FL. Cand zic de velocity ma refer la dinamica.

In standardul MIDI fiecare nota vine ca un mesaj de note on urmat undeva de un mesaj de note off. Mesajul de note on contine un parametru numit velocity, cu range de la 0 la 127 (sau 1-128), iar asta nu e folosit numai pentru volum, ci pentru dinamica, daca ai un velocity de 48 sa spunem, libraria alege un sample de snare, daca e 64 alege un sample lovit mai tare. Ca sa setezi asta, in piano roll iti apare jos de tot o zona cu linii verticale, iar alea sunt velcocity-urile notelor. Gandeste-te cum canta un baterist. Nu loveste niciodata o toba exact la fel, si are numite particularitati, de ex o nota de bass drum este uneori urmata de una mai inceata sau una mai tare depinzand de ce vrea sa cante, un fill cu tomuri de obicei are patrimi pe hihat/bass drum, etc. Si cel mai important, nu programa mai multe batai decat ar putea un baterist sa cante. Oamenii au doar 2 maini si 2 picioare.

De-asta iti spun sa faci in FL pentru ca in GP nu ai decat solutia de a alege pianissimo, piano, forte, etc, nu e un program de programat MIDI (MIDI sequencer).

Abandoneaza Guitar Pro, nu este pentru produs muzica, este pentru facut tab-uri.

Ai dreptate, insa daca ai o aplicatie buna(ezdrummer in cazul asta)si o pui intr-un host bun(Cubase) iese mai bine decat in FL. In cubase este MIDI Velocity Tool si mi se pare mai intuitiv si mai usor de folosit decat in FL.

Pana la urma, nu e mai bine sa rogi pe cineva sa iti inregistreze tobe cantate real?

edit:Si ca sa te contrazic putin, In GP ai de la piano pianissimo pana la forte fortissimo

edit2: Uite un exemplu facut acum in GP. 2 note cu fiecare "velocitate"(de la ppp pana la fff)

drums.wav.MP3

Edited by Gothic Fighter
Posted (edited)

Poate folosi ce vrea, dar Nightlight foloseste FL, iar eu il suport in decizia asta. Cubase are un 'tool' in plus numai pentru velocity cand FL face acelasi lucru in acelasi ecran, cu aceeasi functionalitate. Nu-l opreste nimeni sa foloseasca Cubase sau Sonar sau Pro-Tools, dar in orice caz, e mult mai bine decat sa lucrezi in Guitar-Pro. Daca speri intr-o zi sa lucrezi ca un producator intr-un studio sau chiar pe cont propriu dar profesional, nu o sa te ia nimeni in serios daca lucrezi asa. No offense.

http://www.youtube.com/watch?v=ZAtvI9_Ih90

Asta este tutorialul meu de drum programming. O sa te invete tot ce trebuie sa stii sa programezi ceva realist.

Edited by Metabog
Posted (edited)

Cand programezi tobele trebuie sa tii si cont de felul cum o sa masterizezi in final piesa si de felul cum mixezi tobele. Daca pui compresie pe ele degeaba faci schimbari mari de dinamica, si in acelasi timp daca pui lovituri incete de tot in ideea de a da dinamica alea toate o sa dispara cand pui compresie la final de tot (sau maximization), la mastering (adica pe tot mixul). Depinde de stil, dar in general nu vrei sa lasi tobele la maximum velocity decat pentru lovituri intentionat extrem de puternice. De-acolo devine complicat. E usor sa programezi ceva super dar pe urma de multe ori te trezesti ca nu suna de parca ar fi parte din piesa. Iti ia mult timp (ani poate) sa inveti sa le potrivesti corect in mix in asa fel incat sa dispara cat de cat semnele ca ar fi programate.

Eu mai recomand programatul tobelor fara quantization, eg: fara grid, in asa fel incat sa poti sa pui notele foarte putin pe langa grid. In felul asta de exemplu cand ai o bataie pe bass drum simultan cu una pe un cinel sau hihat, cinelul sau hihatul nu o sa cada exact pe toba mare. Iti da impresia imediat ca nu e programat, ci poate e cantat cu triggere sau chiar inregistrat. Iti ia mai mult (eu folosesc asta doar in anumite locuri unde mi se pare ca trebuie sa sune a baterist), dar suna cool. Programarea de tobe e ca un puzzle la care lucrezi nota cu nota si migalesti sa sune perfect ca pe urma sa-l amesteci la loc prin compresie.

Edited by Metabog
Posted

Merci mult Bogdan pentru informatii! Am folosit GP de avand de ales, ne stiind cum sa programez tobele in FL. O sa ma uit pe tutorialul tau si dupa ce capat cat de cat experienta cu ele, o sa le schimb. Sau ai fi interesat sa le programezi tu? :) Mentinand in mare formulele care le-am pus deja daca se poate, dar facute mult mai realist. Asta numai daca ai dorinta/timpul :lol:

Posted
Merci mult Bogdan pentru informatii! Am folosit GP de avand de ales, ne stiind cum sa programez tobele in FL. O sa ma uit pe tutorialul tau si dupa ce capat cat de cat experienta cu ele, o sa le schimb. Sau ai fi interesat sa le programezi tu? :) Mentinand in mare formulele care le-am pus deja daca se poate, dar facute mult mai realist. Asta numai daca ai dorinta/timpul :lol:

N-am cand saptamana asta din pacate ca sunt plecat cu niste inregistrari. Invata sa le programezi singur, o sa te ajute mult sa fii independent.

Posted (edited)

@broknstrngz:

Nu era vorba de rating, doar ca as fi preferat si un post aferent :)

Heart for war provine de la Mouth for war (Pantera).

Pana la urma am vorbit cu un amic din oras si sa vedem daca o sa vrea sa puna el vocal pe piesa. Daca nu, o sa caut pe aici pe forum. Poate o vrea sa se bage careva :lol:

Edited by Nightlight
Posted
@broknstrngz:

Nu era vorba de rating, doar ca as fi preferat si un post aferent :)

Heart for war provine de la Mouth for war (Pantera).

Pana la urma am vorbit cu un amic din oras si sa vedem daca o sa vrea sa puna el vocal pe piesa. Daca nu, o sa caut pe aici pe forum. Poate o vrea sa se bage careva :lol:

Are dreptate tipul, si eu vroiam sa te intreb ce inseamna versurile, pentru ca nu prea au sens.