www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salutare ,

As vrea sa fac cu trupa niste inregistrari in sala de repetitii . Mi-a promis cineva ca imi aduce o placa audio externa .

Mi-ar putea da cineva niste sfaturi pt obtinerea unui sunet cat de cat decent ? ce mi-ar trebui ca software si hardware ... si daca imi puteti da un exemplu de cum ar trebui sa fie " lantul " de inregistrare la fiecare instrument .

vrem sa tragem totul pe rand ., microfoane pentru tobe avem ...

nu am mai facut nu ne pricepem ...

multumesc !

Posted
nu am mai facut nu ne pricepem ...

Angajați un inginer de sunet.

Având în vedere cã sunt 1000 de feluri de trupe și 1000 de feluri de a înregistra o trupã, am sã-ți dau un exemplu "obișnuit" pentru trupã cu baterist, chitarist, basist și vocal:

tobe: 1 mic de kick (douã dacã vrei sã captezi separat înaltele și joasele), câte 1 mic pt. tom-uri (inclusiv floor toms), 1 sau 2 mic pt. premier (folia superioarã și inferioarã -- atenție la fazã!), 1 mic pt. fus, 2 condensere omni sau cardioide pt. overheads, eventual încã unul sau douã ambientale (room mic).

chitarã: 2 mic în poziții diferite și/sau de tipuri diferite și/sau pe difuzoare diferite ale cab-ului (atenție la fazã!) + eventual unul ambiental mai departe. Cu un singur chitarist ai nevoie de mãcar douã microfoane pentru a obține un ton "plin", stereo.

bas: 1 mic pe cab + o ieșire directã (pre- sau post-preamp)

voce: un condenser bun cu pop filter e prima alegere dar depinde ce se potrivește cu respectiva voce.

Posted (edited)

Nu ne-ai spus câte intrãri are placa de sunet. Dacã sunt doar douã e suficient si Windows Sound Recorder. Dacã vrei înregistrare multitrack din nou sunt infinite variante. Cred cã observi cã existã o sectiune întreagã numitã Hardware si Software pentru muzica si s-a discutat de mai multe ori despre DAW-uri.

Evident vei avea nevoie si de mixer.

PS: Quick edit-ul nu stie de ISO-8859-2.

Edited by FiveseveN