www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Editie Speciala


Messu
 Share

Recommended Posts

Guest Noxified

Formația �Waw� se pregãteºte pentru lansarea primului album

11 noiembrie 2008 22:55waw.jpg Formația “WAW”, care îi are în componențã pe Lorena Mateian - voce, Ciprian Mateian -chitarã/voce, Tiberiu Back - chitarã bass/ voce, Sergiu Berindei - tobe ºi Ionuț Vartolaº - clape, s-a înființat în urmã cu ºapte luni ºi se pregãteºte pentru lansarea primului album care va conține melodii rock, rock progresiv ºi jazz. Corina Huțan

 

Trupa activeazã în momentul de fațã într-o formulã mai restrânsã, deoarece doi din cei cinci membri nu sunt din Arad. Sergiu Berindei, toboºarul, este din Satu Mare ºi înainte de “Waw” a fãcut parte din “Desperado”, unde a cântat tot la tobe, iar Ionuț Vartolaº, clãparul, locuieºte în Baia Mare. Ceilalți trei membri pot fi vãzuți în fiecare searã în cluburile din Arad, unde cântã live, cover-uri ºi câteva melodii care vor fi incluse pe albumul ce urmeazã sã fie lansat anul viitor. În formulã completã, formația a susținut concerte la Baia Mare ºi la prima ediție a festivalului “Ultrafest”, din luna iunie a acestui an.

 

Încã nu s-au hotãrât cum se va numi albumul, dar ce se ºtie sigur este cã va conține o mixturã de genuri, pe care trupa le abordeazã ºi în momentul de fațã în concerte: jazz, rock ºi rock progresiv. Înainte de “Waw”, Lorena Mateian, a cântat ºapte ani pe vase de croazierã. “Am fost în toatã Europa, dar ºi în America. A fost o experiențã foarte frumoasã, mai ales pentru cã am ajuns sã cunosc oameni de naționalitãți diferite cu care am ºi lucrat. Am cântat cu tot felul de formații…asta înseamnã sã fii profesionist. Sã ai un repertoriu pe care sã îl poți cânta cu orice trupã”. Ciprian Mateian, a început sã cânte de la 18 ani cu formația Compact-Cluj, în care a activat pânã în 1997, dupã care au avut o colaborare separatã cu Mircea Rusu, alãturi de care a înregistrat „Omul bun ºi pomul copt” ºi „Iarba verde de acasã”. Au urmat doi ani în care a fost alãturi de Paula Seling la lansarea acesteia ºi dupã aceea a urmat o colaborare cu Narcisa Suciu. În 2001 a plecat cu un contract în Europa, Portugalia ºi prin Scandinavia unde, pe un vas de croazierã, a cunoscut-o pe Lorena care i-a devenit mai târziu soție. Tiberiu Back a mai cântat în trei formații înainte de „Waw”, dar ºi câțiva ani pe vase de croazierã, la fel ca ceilalți colegi din trupã. Numele formației, „Waw”, este prescurtarea din englezã a expresiei „Watch and wait”. Au abordat mai multe nume, primul a fost „No limit”, dar pentru cã era prea techno pentru genurile abordate de ei au decis sã îl schimbe, numindu-se apoi „Ediție specialã”. „Acesta era prea de televiziune ºi, în plus, muzicienii mai în vârstã spuneau cã exista deja o trupã „Ediție specialã” ºi atunci ne-am cãutat un nume care nu a mai fost abordat de nimeni, aºa am ajuns la „Waw”. De fiecare datã când spunem cum ne numim, lumea rãspunde waw. E un termen care sugereazã oamenilor cã ar trebui sã asculte ºi apoi sã tragã concluziile. Pentru cã nu suntem o trupã la fel de cunoscutã ca Holograf, de exemplu, ºi oamenii au anumite rețineri prima datã când vin sã ne asculte”. Formația „Waw” a înființat ºi o asociație culturalã, „Alphard”, pentru care sperã sã primeascã un sprijin din partea culturii arãdene. În acest an, aceastã asociație a organizat prima ediție a „Sonic Fest”-ului ºi a „Ultrafest”-ului.

 

http://wawband.blogspot.com/2009/02/waw-band-promo.html

http://www.observator.info/actualitate-1/f...-primului-album

 

 

 

 

 

Te ajuta cu ceva? :)

Edited by Noxified
Link to comment
Share on other sites

Multumesc dar nu prea m-ajuta.

Eu vreau trupa Editie Speciala de pe vremuri. Sa tot fie vreo 25 de ani... :)

am eu vinlul .o sa incerc cat d repede sa il digitalizez

ca o informatie,Carol Viski,basist care a cantat ocazional si cu mine ,dar e mai cunoscut ca fiind basistul lui St Banica,( a fost si membru fondator Proconsul) este nepotul lui Bubu Viski,leaderul grupului Editie Speciala.

Link to comment
Share on other sites

am eu vinlul .o sa incerc cat d repede sa il digitalizez

ca o informatie,Carol Viski,basist care a cantat ocazional si cu mine ,dar e mai cunoscut ca fiind basistul lui St Banica,( a fost si membru fondator Proconsul) este nepotul lui Bubu Viski,leaderul grupului Editie Speciala.

 

Va multumesc mult pentru bunavointa de a-mi raspunde si pentru efortul de a digitaliza LP-ul !

Va raman indatorat si rog sa-mi spuneti cum ma pot revansa sau cat va datorez pentru bunavointa dumneavoastra.

Toate cele bune !

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.