SpiritCrusher Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Salut ! De ceva timp observ ca am durere in mana cand tin power chords...mai specific aveam la incheietura dar s-a mai dus..aia se intampla cand invatam ceva nou, dupa ce repetam si memoram se ducea. Dar problema e ca acum muschiul degetului mare ma doare...O fi ca nu am pozitia mainii corecta ? Am pus niste poze in care tin un power chord, poate imi ziceti voi dar e ok sau nu. Incepe sa ma doare chiar de la inceput. Mersi si scuze de deranj !
mango_the_legendary Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 E normal sa te doara. O sa iti treaca. Trebuie sa suferi daca vrei sa fii artist.
SpiritCrusher Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 E normal sa te doara. O sa iti treaca. Trebuie sa suferi daca vrei sa fii artist. Sper...o fi pentru ca sunt incepator...cant doar de vreo un an
Guest PRS4life Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Incearca sa aliniezi cat mai bine antebratul cu mana si sa ti degetul mare cat mai aproape de mijlocul grifului(si daca asta iti iese cand stai jos ar trebui sa fie la fel si cand stai in picioare). De asemenea cred ca e indicat sa nu apesi prea tare. Muuulta bafta!!!
Guest Dan Pantea Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Vezi ca nu tii corect degetul mare. Se pare ca-l tii cumva pe muchia degetului. Incearca sa corectezi treaba asta si sa-l tii la mijloc, nu langa cu degetul 1.
SpiritCrusher Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Incearca sa aliniezi cat mai bine antebratul cu mana si sa ti degetul mare cat mai aproape de mijlocul grifului(si daca asta iti iese cand stai jos ar trebui sa fie la fel si cand stai in picioare). De asemenea cred ca e indicat sa nu apesi prea tare. Muuulta bafta!!! n-am ce face cu apasatul...crede-ma ca apas exact cat sa se auda fara buzz dar sunt corzile prea indepartate de grif.
Daiabitiz Uyup Zwurp Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 n-am ce face cu apasatul...crede-ma ca apas exact cat sa se auda fara buzz dar sunt corzile prea indepartate de grif. referitor la corzi,poti incerca sa ajustezi din truss rod,sa strangi ceva mai tare ,asta daca se mai poate.Daca nu,in cazul in care acustica/el-acustica ai putea sa incerci sa pilesti usor in santuletele de la bridge,asta ca last resort.Hope I helped.Spor la cantat!
Lovele Posted March 28, 2010 Posted March 28, 2010 Si eu am avut aceeasi problema. Incearca sa iti relaxezi mai mult mana si sa iti tii degetul mare altcumva. Nu e bine cum il tii. Si pe mine m-a durut cand il tineam asa. Acum il tin paralel cu gatul chitarii. Iti pun si o poza maine ca nu pot sa iti explic acum.
SpiritCrusher Posted March 28, 2010 Author Posted March 28, 2010 Si eu am avut aceeasi problema. Incearca sa iti relaxezi mai mult mana si sa iti tii degetul mare altcumva. Nu e bine cum il tii. Si pe mine m-a durut cand il tineam asa. Acum il tin paralel cu gatul chitarii. Iti pun si o poza maine ca nu pot sa iti explic acum. da da...mersi
Guest Dan Pantea Posted March 29, 2010 Posted March 29, 2010 Nici asta nu o vad corecta. Oricum, eu am fac multa chitara clasica si acolo e mai stricta treaba cu pozitiile mainilor. Pana la urma daca suna bine si te simti confortabil, de ce nu?
SpiritCrusher Posted March 29, 2010 Author Posted March 29, 2010 Ciudat e ca nu ma simt bine nici asa...parca imi scapa mana de pe grif...comfortabil mi-e cum ati vazut in poze doar ca imi oboseste muschiu repede ...eu folosesc deocamdata chitara clasica si ma intrebam ca de ce nu pot sa tin power chords pe asta...probabil tin degetu asa mai jos ca e grifu prea gros...dupa ce repet de mai mult ori "lickul" mi se obisnuieste mana si nu ma mai doare dar la inceput e nasol...presupun ca de-aia iti trebuie electrica...nu cred ca au fost facute pentru clasica ) Deci e ok daca ma lasa mai incolo nu ?
Guest WolfRain Posted March 30, 2010 Posted March 30, 2010 (edited) Uite asa. ASA NU! asa te inveti prost si n`o sa`ti fie deloc usor sa te dezveti degetul mare sa fie intre aratator si mijlociu prima linie continua e aratatorul, cea de langa ea e mijlociul,cea de sub e degetu` mare,linia punctata reprezinta gatul chitarii acuma nu zic sa departati asa mult primele doo degete,doar va arat cum sa tineti degetu` mare aproximativ,proiectia lui ___ ____ ---------------------------- ____ in concluzie,cum tii tu e bine,lasa durerea, trece ea,decat sa te inveti gresit Edited March 30, 2010 by WolfRain
Guest WolfRain Posted March 31, 2010 Posted March 31, 2010 normal ca e comfortabil,asa faceam si eu dar asa nu poti sa iti folosesti degetul mic bine si la solistica faci doar cu primele 3 degete, si atunci apar frustrari ca nu te poti intinde indeajuns pe gat,si uite cum dintr`o pozitie aparent banala dar gresita ajungi sa nu poti face chestii de care ai nevoie mai mult sau mai putin,si`ti ia foarte mult timp sa te dezveti daca e comfortabil nu`nseamna ca e si bine
Guest Radu White Posted April 1, 2010 Posted April 1, 2010 eu nici macar nu stiu cum tin degetul. Oricum, o sa se obisnuiasca muschiul degetului si o sa te lase in pace. Pana atunci, forteaza-l cat mai mult. A, si daca e sa te doara mai mult, strange din dinti, gandeste-te la ce te enerveaza cel mai mult si persevereaza. O sa uiti de durere. Garantat. Mai e o metoda, cand esti beat, dar nu prea o recomand. Cheers! :)
Recommended Posts