Guest Whiteboy Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Epiphone Les Paul Ultra II - Caracteristici: Body - Mahogany Neck - Mahogany (satin finish, glued-in) Truss Rod: double-action, 2-way Fingerboard: Rosewood (Radius: 12") Frets: 22 medium jumbo Neck Pickup: Alnico Classic Bridge Pickup: Alnico Classic Plus NanoMag Low-impedance Bridge: LockTone Tune-O-Matic Hardware: Gold Outputs: 1/4" Mono, 1/4" Stereo Cum suna / Cum se comporta: Chitara suna foarte bine, in special doza Shadow NanoMag (are un sunet extrem de clar si suna perfect ca o chitara rece). Inainte de a cumpara aceasta chitara am mai testat : ESP KH202 Kirk Hammet Signature Model, LTD H-101 FM, Epiphone Les Paul Standard Plus si inca v'o doua modele de ESP recomandate de un prieten. Epiphon LP ultra II suna semnificativ mai bine decat restul chitarelor testate. (In nici un caz nu spun ca suna rau/prost vreo una din chitarele mai sus mentionate, ma refer doar la faptul ca LP Ultra II are ceva in plus.... un ton mai curat, si NanoMag-ul care e "de vis"). Parti bune: Stereo Output (sunetul poate fi combinat pe o singura iesire mono sau poate fi separat chitara avand doua iesiri - una pentru NanoMag, una pentru dozele Alnico Classic) In cazul in care este folosita o singura iesire, se poate combina sunetul de pe NanoMag cu sunetul de pe Alnico Classic cu ajutorul controalelor de volum. Griful chitare este "nefinisat" astfel incat nu apar probleme datorate transpiratiei (aluneca mana pe griff) sau un slide ce se opreste un fret mai sus sau mai jos pentru ca ti-a alunecat mana prea tare sau prea incet pe griff, etc.... Controale pe spatele chitarei pentru tonul de pe NanoMag (Trebble, Bass, Gain). Parti rele: Personal as fi optat pentru un switch suplimentar pe chitara care sa schimbe direct sunetul de pe NanoMag cu cel de pe Alnico Classic. Momentan acesta este singurul lucru la care mai folosesc procesorul de sunet. (Pentru a trece direct de la "clean" la "distorsion"). Impresie generala: Nota 10 ! Poze: http://guitarshop.ro/produs.php?pid=749
mihaitarta Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Epiphone Les Paul Ultra II - Caracteristici: Body - Mahogany Neck - Mahogany (satin finish, glued-in) Truss Rod: double-action, 2-way Fingerboard: Rosewood (Radius: 12") Frets: 22 medium jumbo Neck Pickup: Alnico Classic Bridge Pickup: Alnico Classic Plus NanoMag Low-impedance Bridge: LockTone Tune-O-Matic Hardware: Gold Outputs: 1/4" Mono, 1/4" Stereo Cum suna / Cum se comporta: Chitara suna foarte bine, in special doza Shadow NanoMag (are un sunet extrem de clar si suna perfect ca o chitara rece). Inainte de a cumpara aceasta chitara am mai testat : ESP KH202 Kirk Hammet Signature Model, LTD H-101 FM, Epiphone Les Paul Standard Plus si inca v'o doua modele de ESP recomandate de un prieten. Epiphon LP ultra II suna semnificativ mai bine decat restul chitarelor testate. (In nici un caz nu spun ca suna rau/prost vreo una din chitarele mai sus mentionate, ma refer doar la faptul ca LP Ultra II are ceva in plus.... un ton mai curat, si NanoMag-ul care e "de vis"). Parti bune: Stereo Output (sunetul poate fi combinat pe o singura iesire mono sau poate fi separat chitara avand doua iesiri - una pentru NanoMag, una pentru dozele Alnico Classic) In cazul in care este folosita o singura iesire, se poate combina sunetul de pe NanoMag cu sunetul de pe Alnico Classic cu ajutorul controalelor de volum. Griful chitare este "nefinisat" astfel incat nu apar probleme datorate transpiratiei (aluneca mana pe griff) sau un slide ce se opreste un fret mai sus sau mai jos pentru ca ti-a alunecat mana prea tare sau prea incet pe griff, etc.... Controale pe spatele chitarei pentru tonul de pe NanoMag (Trebble, Bass, Gain). Parti rele: Personal as fi optat pentru un switch suplimentar pe chitara care sa schimbe direct sunetul de pe NanoMag cu cel de pe Alnico Classic. Momentan acesta este singurul lucru la care mai folosesc procesorul de sunet. (Pentru a trece direct de la "clean" la "distorsion"). Impresie generala: Nota 10 ! Poze: http://guitarshop.ro/produs.php?pid=749 s-o canti sanatos! Pt treaba cu switching intre nano mag si humbucker se poate monta switch pe chitara sau daca nu vrei sa dai gauri ia-ti un A-B-Y box bun care sa poata fi folosit si invers(adica 2 intrari 1 iesire) si in felul asta poti avea nanomag singur, humbucker singur sau combinatia celor 2.
Metallicdude Posted March 17, 2010 Posted March 17, 2010 Am avut ocazia sa probez aceasta chitara si suna foarte bine...Good work for that acquisition..
Guest michelcb Posted March 23, 2010 Posted March 23, 2010 Salut, Sa o folosesti sanatos. Acelasi model l-am achizitionat in Oct 2008 de pe thomann - korea made. "+" Nu a necesitat reglari pentru a fi cantata, in afara de acordaj. Am ales-o pentru ca este chambered -> este mai usoara decat un full body. Iar culoarea este Midnight Ebony - din ceea ce am citit pe harmony central, acea culoare de rosu de pe gat de la Faded Cherry Burst nu este dintre cele mai reusite. Din punct de vedere tonal poti avea o mare varietate de rezultate dar trebuie sa te joci un pic cu urmatorii parametrii (Ton general, Neck/(+)Bridge PU HB vol, Nanomag vol + Nanomag: Gain, Bass & Treble)~ tine si de amp-ul folosit... Mix-ul intre nanomag si doza Bridge HB 'aduce' a sunet de SC. "-" Plasticul folosit pentru "pick guard", mufele jack-in si "back-covers" se putea sa fie mai de buna calitate - tot din review-uri, plasticul a crapat la unii... "=" Ca si A/B swith am luat unul de la behringer (low cost) dar care-si face treaba. Nu am incercat-o inca pe un amp acustic - numai nanomag... Spor, CM
Recommended Posts