Alvas Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Stie cineva de pe acest forum unde gasesc lectii gratis pentru muzicuta? Lectii se gasesc, dar numai pentru dinastea noi cu zece gauri sau asa ceva. Eu am una chinezeasca veche cu doua randuri a cate 24 de patrate. Daca nu se gasesc, macar imi poate da cineva niste sfaturi? Mersi anticipat
EugenRo2001 Posted March 7, 2010 Posted March 7, 2010 Eu unul am invatat singur. Am observat ca daca suflu suna niste note si daca trag suna altele. Cu ceva exercitiu si ureche muzicala am reusit sa cant. Muzicuta mea era una lafel, cu multe gauri, chinezeasca. Ce trebuie sa stii este ca muzicutele au tonurile intr-o anumita gama, de ex. C maj sau G mzj. Mai exista si muzicute cu schimbator care au un buton lateral prin apasarea caruia se obtureaza anumite "gauri" si se elibereaza altele, astfel obtii semitonurile necesarevpt o gama sau alta. Plus ca, daca inveti la cea mica vei putea canta si la cea mare. Sper sa fie de folos.
Alvas Posted March 7, 2010 Author Posted March 7, 2010 Mersi de sfat. Apropo, a mea e in C = Do major.
EugenRo2001 Posted March 8, 2010 Posted March 8, 2010 Muzicuțã. Am citit pe acolo.... tot respectul! Cand am spus ca am invatat singur, am vrut sa spun ca am ajuns la un nivel minim, cat sa pot sa cant melodii simple impreuna cu chitara, cu muzicuta pusa la gat pe suport.
Recommended Posts