www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Exercitii De Picking


Guest soldatu'
 Share

Recommended Posts

Guest soldatu'

M-am apucat de câteva zile sã învãț sã cânt la chitarã și am început cu, exerciții de încãlzire, acorduri și așezarea notelor pe grif. Ca sã nu mã plictisesc am încercat sã învãț și o melodie super simplã, e vorba de intr-ul de la Smoke on the Water. Spun super simplã pentru cã întreaga chestie se cântã doar pe corzile D și G, tabul fiind cam așa:

 

G--0--3--5--0--3--6--5--0--3--5--3--0

D--0--3--5--0--3--6--5--0--3--5--3--0

 

La vitezã foarte micã mã descurc, dupã metoda "mã uit sã vãd pe ce tastã trebuie sã pun degetele de la mâna stângã, apãs pe tasta respectivã, apoi mã uit la mâna dreapta sã vãd ce corzi trebuie sã lovesc cu pana". La vitezã "aproape de normalã" nu mã mai descurc, pentru cã nu mai am timp sã mã uit unde trebuie sã lovesc cu pana și în afarã de G și D mai lovesc accidental și alte corzi. Dacã nu folosesc pana și ciupesc corzile cu degetele îmi iese melodia, dar aș vrea totuși sã învãț sã cânt cu pana.

 

La acorduri "normale" nu mi se pare chiar așa complicat, trebuind lovite 4 corzi de sus în jos, D maj, 5 de sus în jos, A maj sau toate 6, Em.

 

Totuși la Smoke on the Water mi se pare complicat sã lovesc rapid sau peneve corzile G și D, care sunt așezate tocmai în mijloc, și sã fac asta fãrã sã ating alte corzi.

 

Știe cineva ceva exerciții de picking care sã mã ajute la vitezã sau evenrual sã mã ajute sã fac picking fãrã sã mã uit unde lovesc cu pana?

 

Mulțam' și îmi cer scuze dacã am pus întrebãri prea tembele.

Link to comment
Share on other sites

Incearca sa inventezi tu niste exercitii...adica..spre exemplu lovesti prima coarda (E) dupaia celelalte pe rand..si cresti progresiv viteza..dupaia lovesti cate 2 corzi..primele 2..urmatoarele 2.... iti vei obisnui mana sa lucreze pe distante mai mici...uite-te pe youtube, e posibil si sa faci o miscare gresita cu mana dreapta si sa o misti prea mult.. incearca asa...poti incerca si sa ciupesti corzi "pe sarite" adica..E,D,B,A,G,e sau tot felul de combinatii...prin exercitiu iti va creste si dexteritatea

Link to comment
Share on other sites

eu stiam ca sotw se canta pe 3 corzi si se ciupesc corzile cu degetul gros si aratatorul,deodata....eu asa o cant si imi iasa bine....:)

 

G------3------5-------------3-----6-----5-----------3----5-

D--5---3------5--------5----3-----6-----5------5----3----5-

A--5-------------------5-----------------------5-----------

 

G--3------------

D--3------5-----

A---------5-----

 

 

 

asta-i

Link to comment
Share on other sites

Guest Pacalici

 

repeta,repeta si iar repeta.....dupa ce exersezi mult timp o sa poti canta fara sa te uiti la freturi mereu...o sa iti intre in instinct...pana atunci...repeta :))

 

 

canta incet si mareste treptat viteza...incetul cu incetul....nimeni nu s-a nascut chitarist :))

Link to comment
Share on other sites

Guest elvisdaniel

parerea mea e ca daca esti incepator nu tre sa ai probleme d-astea..adica abia te-ai apucat si iti pui probleme de viteza...

ca sa ai viteza trebuie sa ai dexteritate, dexteritatea o prinzi prin exercitiu.. parerea mea e ca a canta la chitara inseamna mult mai mult de a urmari unde sa pui degetu pe grif si cum sa dai cu pana ...

 

learn & practice, that will help you do the magic

Link to comment
Share on other sites

ideea nu e sa te uiti unde dai cu pana (daca citesti ce am zis mai sus....) ci sa te uiti unde iti pui degetele pe grif

 

in catvea zile de chitarit o sa poti sa o canti....ma refer ca mai iei si canti o gama,o canti de 20 de ori,si dupaia incerci sa vezi daca poti sotw,teoretic ar trebui sa o poti;daca nu poti, nu intra in panica si sa arunci chitara :) ;multi zic asa si dupa o saptamana se lasa de treaba....trebuie sa repeti in fiecare zi unpic chiar daca gamele si acordurile is plictisitoare,mai ales cand repeti o chestie de sute de ori,dar numa asa progresezi

 

 

 

incearca sa o canti incet de mai multe ori si sa maresti treptat viteza,pana la aia normala

 

spor :)

Link to comment
Share on other sites

Guest soldatu'

Mulțumesc pentru sfaturi. Nu mã intereseazã super-viteza și nici nu am prea mari pretenții ca începãtor, cãutam doar niște exerciții care sã mã ajute sã fac picking "peneve". Vreau sã mai variez puțin "procesul de învãțare" și mã gândeam sã învãț Smoke on the Water care este simplu.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.