Guest darix Posted February 2, 2010 Posted February 2, 2010 Am si eu o intrebare am inceput a studiez la clasica si is nevoit sa tin cu picorul ritmul dar nu ma prea descurc .dupa cheia sol scrie 4 pe 4( patru patrimi) 6 pe 8 , 12 pe 8 si nu prea stiu cum sa o iau:D Any help?
Guest darix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 da mai greu cu engleza Explica cineva si pe intelesu meu ms oricum maur
Guest Gady_paul Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Sa incerc sa iti explic. Durata de baza e timpul sa zic asa. Un ticait de metronom=1 timp=o bataie de picior. Acolo ai o fractie. numarul de jos reprezinta durata dimpului. adica...daca e 4, inseamna ca timpul e o patrime, adica bati din picior la fiecare patrime. Daca e 8 inseamna ca e optime, adica bati din picior la fiecare optime, adica de 2 ori la o patrime. Si tot asa. Cel de sus reprezinta numarul de timpi dintr-o masura. adica daca ai 4/4 inseamna ca o masura are 4 timpi, fiecare cu durata de o patrime, totalizant o nota intreaga. Daca ai 4/8, ai 4 timpi, dar fiecare dureaza cat o optime, adica in total face cat o doime. Sper ca ai inteles.
FiveseveN Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Cauta un manual de muzica pentru gimnaziu. Intr-a VII-a sau a VIII-a se fac masuri parca. Bineinteles probabil s-a schimbat programa de cand am facut eu si nici nu mai tin bine minte dar ar trebui sa gasesti prin cartile astea explicate clar notiunile de baza.
onrewind Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 http://fanfare.ro/pdf/principiile_muzicii.pdf pe la pagina 8 parca trateaza problemele de ritm, dar e indicat sa parcurgi tot pentru ca ritmul tine de lungimea notei.. despre care se vorbeste la inceput.
Guest darix Posted February 3, 2010 Posted February 3, 2010 Aproape am inteles deci cand ai spus ca bati din picior la fiecare patrime se intelege ca lasi picioru jos si il ridici inapoi sus nu?asta e o bataie ms paul pt ajutor
Guest Gady_paul Posted February 4, 2010 Posted February 4, 2010 Un timp e durata dintre 2 batai consecutive. Adica de 2 ori cand lasi piciorul jos. Si ti-am explicat mai sus ce e timpul si cati timpi intra intr-o masura.
Guest darix Posted February 6, 2010 Posted February 6, 2010 Am inteles ms tuturor pt ajutor...se poate inchide topicu
Recommended Posts