Radu Burcea Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 are cineva vreo idee? Pare a fi o chitara destul de veche...ca forma pare a fi un duo-sonic(sper ca nu am gresit numele) cu o doza P90 in bridge(de altfel singura doza )cu un pickguard gen LP Junior...o fi vreun custom ceva...sau vreo copie destul de veche... Sa mai auzim pareri
iledan Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 E un G&L SC-1 (link): Versiunea "reissue" de la G&L: http://www.glguitars.com/instruments/instr...asp?prcode=SC-2. exact! tocmai ce am gasit-o si eu pe siteul lor....tnx dude acum sunt fericit
Radu Burcea Posted January 12, 2010 Posted January 12, 2010 exact! tocmai ce am gasit-o si eu pe siteul lor....tnx dude acum sunt fericit bine ca s-a elucidat misterul vaai dar ce oameni inventivi...au avut de unde sa se inspire ce or fi zis...decat sa ii dea o firma in judecata pentru copyright mai bine toti .
iledan Posted January 12, 2010 Author Posted January 12, 2010 (edited) bine ca s-a elucidat misterul vaai dar ce oameni inventivi...au avut de unde sa se inspire ce or fi zis...decat sa ii dea o firma in judecata pentru copyright mai bine toti . Mai bine intereseaza-te cine au fost fondatorii G&L guitars (unul din ei este mai important) si astfel se explica "inspiratia" Si se pare ca avea o doza diferita de p-90,un MFD pickup inventat de ei iar original chitara nu avea pickguard si a fost montat ulterior de chitaristul trupei respective Edited January 12, 2010 by iledan
Radu Burcea Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Nu exista o baza legala ca sa ii poata da cineva in judecata. Tot ce trebuie sa faca un producator de instrumente este sa aiba un headstock unic ca forma si sa nu scrie pe el ca e alta firma decat este. De aia are voie sa produca ESP, de exemplu, instrumente cu forma si electronice in stil SG, Les Paul, Telecaster sau Stratocaster. Ok mersi pentru lamurire!Citisem pe undeva o chestie cum ca Gibson au interzis ESP sa produca EXPLORER acum niste ani...si de aia am crezut ca au si la modelele de chitari drepturi de autor...iar "inventatorii" modelelor au un cuvant de spus cand cineva copiaza modelul. Mai bine intereseaza-te cine au fost fondatorii G&L guitars (unul din ei este mai important) si astfel se explica "inspiratia" Si se pare ca avea o doza diferita de p-90,un MFD pickup inventat de ei iar original chitara nu avea pickguard si a fost montat ulterior de chitaristul trupei respective am citit...m-am lamurit acum
Radu Burcea Posted January 13, 2010 Posted January 13, 2010 Tu stii corect ce stii, dar nu exista precedent legal si protectie pe copyright pentru corpul chitarilor produse de Gibson si Fender, doar pentru headstock. Vezi link. Ok,mersi!
Recommended Posts