www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Ce Se Intampla? - Se Rup Corzile


Lovele
 Share

Recommended Posts

Am non-floating tremolo si corzi de 0.010 dunlop. S-a rupt coarda cea mai subtire.

Bun. Esti confuz in exprimare in primul rand. O coarda nu-i acelasi lucru cu un set, da' ma rog... A dezacorda presupune strangerea sau slabirea corzii. Deci strangi sau slabesti?

Coarda se rupe in zona bridge-ului sau in alta parte?

Link to comment
Share on other sites

Aparent, poate fi de la montarea gresita a corzilor in cheitze. Ori incaleci prea mult spirele de la SOL-SI-MI si apoi strangi in nestire, ori acolo unde se "bobineaza" ai un defect mecanic. E ceva taios acolo la cheitze? mai concret..acolo unde coarda isi capata infasurarea?

 

Eu folosecs corzi Dunlop si le tin la testat de 4 luni...acelasi set..sa vad ce se intampla

 

Si-s de 9-42. Foarte bune

 

Tine-ne la curent

Edited by Gyzmo
Link to comment
Share on other sites

Nu am nimic taios. Poate ar trebui sa tau mai mult din coarda? Hm nu nu cred nu am prea multa coarda infasurat. Apropo am corzi de dunlop 10-46 electric medium nickel plated steel walde si am reinlocuit numai coarda care s-a rupt cu dunlop 10-46 medium electric nickel plated steel kfk...sau ar trebui sa inlocuiesc tot setul acum>?

Link to comment
Share on other sites

E deja al doilea set de corzi care mi se rupe. Pur si simplu vreau sa dezacordez chitara un pic si se rupe coarda. ce nu fac bine? :D

deci asta mi so intamplat si mie acuma 2 sapt cand vroiam sa dezacordez coarda G ca sa o sterg putin si atunci so rupt abia am atins-o si sunt 100% sigur ca nu am dat sa o acordez adica sa o strag ca stiu ca am dat pe coarda in continuu cand am dezacordat-o......ce sa-i faci :) .vine craciunu si iti aduce mosu niste corzi noi :D ,si mie sper :) .

 

 

P.S.:io am corzi GLS

 

 

 

si dak tot is aici dak imi recomandati un set de corzi care stiti ca se gaseste la MC ca doar el ii accesibil la mine in zona cred ca o sa merg maine sa imi iau da oricum nu cred ca tot ce au in magazin sunt si pe net asa ca doar dak puteti sa imi spuneti firma si cat de subtiri as vrea sa se auda cat mai mult sunetu dinamic si sa reziste ceva timp cam vreo 25-30 lei dak ii mai putin si sunt bune nu ma supar :)

Link to comment
Share on other sites

E deja al doilea set de corzi care mi se rupe. Pur si simplu vreau sa dezacordez chitara un pic si se rupe coarda. ce nu fac bine? :)

 

1. ce chitara

 

2. ce corzi

 

la unele chitare ieftine ( ca de aia-s ieftine) nu sunt debavurate muychiile unor componente metalice ...

 

La Vintage-ul meu calusurile de la vibrator ( Willkinson) taiau coarda !

 

"Fluturele" ghidaj ce tine in jos coarda pe headstock la fel taia corzile !!

 

Orificiul ptr coarda de la chei la fel poate sa aiba muchie taioasa .

 

Corzi Dadario cumparate la noi nups OK , noi noute am pus pe chitara in 2 minute s-au rupt capetii la o coarda D si A , le=am legat si a doua zi la concert nu aveam curaj sa trag de vibrator ...

 

Acum am Dadario din germania si trag de corzi sa le rup si nu au nimic doar trebuie sa le schimb cand sunt false si nu mai pot compensa din calus .

 

 

PS. data viitoare cand initiezi un topi sa scri mai exact despre ce este vorba titlu din acesta descriptiv tip

"AJUTOR" nu te face sa te uiti ce vrea omul .Scie si tu subtitlul de ex .."se rup corzile la acordaj ".Asa se vor uita mai multi colegi de forum dornici sa ajute.

Edited by karpi
Link to comment
Share on other sites

Nu ti se par putin cam groase? Totusi... 0.10? Eu am 0.08...

Offtopic: Iar vorbești ca sã te auzi??? :)

Cum sã fie "cam groase"? Cu 10-46 sunt dotate standard o groazã de chitare. Și le zice "regular LIGHT" sau "LIGHT". Ție ce-ți spun termenii ãștia?

 

PS: Înțeleg, ai 13 anișori, dar pune mâna și documenteazã-te înainte sã scoți porumbei. Sau abține-te. Posturile nu țin de foame.

Hai baftã!

 

Orificiul ptr coarda de la chei la fel poate sa aiba muchie taioasa .

 

Ontopic: Asta mi se pare cea mai plauzibilã cauzã. E chiar ciudat sã se rupã coarda atunci când o slãbești. Și de douã ori.

Link to comment
Share on other sites

Guest Gig Bang
Nu ti se par putin cam groase? Totusi... 0.10? Eu am 0.08...

 

LOL Sa faca cineva reclamatie la Dunlop sa nu mai produca corzi de 0.10 , ca sunt cam groase

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...

Pe vremea cand eram mai fraier decat sunt acuma (nu fac paralele) mi se intampla sa pun coarda noua, s-o strang, dupa care s-o desfac iarasi si sa las mai mult sau mai putin (cazul fatal) de infasurat pe cheita. Coarda, fiind otel, isi pierde evident elasticitatea in zona in care a fost prima oara solicitata si 'indoita', iar cand strangeam putin, se rupea. Chiar si la slabirea ei, nu numai la strangere, intervenind local fenomenul de rupere la oboseala in domeniu plastic. Na, c-am zis-o. :)) Sper c-ai inteles ce bolboroseam aici.

Edited by Nenea Rau
Link to comment
Share on other sites

@Lovele

Chiar nu vad rostul sa slabesti exagerat o coarda daca nu vrei sa schimbi, sa o cobori pentru un acordaj non-standard (cum e drop D) e altceva, nu desfaci 10 ture si strangi apoi 9, Nenea Rau are dreptate cu oboseala materialului, e cat se poate de corect, cine a studiat la un liceu industrial profil mecanic a auzit de materia Rezistenta Materialelor.

@shedow11

Zau ca nu vad logica sa slabesti o coarda ca s-o stergi, poate sa o stergi de tot de pe fretboard :) explicatia de mai sus e valabila si in cazul tau, lasati fratilor corzile in pace, maltratati-le cu pana nu cu cheitele de acordaj!

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.