www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Tehnici De Chitara , Ajutor

Recommended Posts

Posted

Salut , am gasit cateva tabulaturi ce contin si simboluri :) gen : /  ^ si multe altele .Stie cineva semnificatia tuturor simbolurilor de genul asta? Sa nu deschid cate un topic pt fiecare simbol pe care nu il stiu. :)

Trebuie sa mentionez ca stiu Pull off(p) si Hammer On(H) , doar atat :D:) .Multumesc

Guest rockryss
Posted

/ = slide

Slide= este un termen folosit pentru a denumi o tehnica de executie la chitara ce consta in luarea unei note pe tastiera, urmata de alunecarea in sus sau in jos de-a lungul tastierei a degetului cu care s-a luat nota respectiva, fara a-l ridica. Rezultatul este o trecere prin toate notele pana la nota la care degetul se opreste. 

Slide-urile pot fi foarte ample, nota de sfarsit fiind mult mai inalta (sau joasa) decat nota de inceput.

Deoarece trecerea intre cele doua note nu este continua, slide-ul (spre deosebire de bend) nu poate fi considerat ca fiind portamento, ci glissando.

~ = vibrato

vibrato=  este un efect muzical produs prin oscilarea regulata a inaltimii unui sunet.

Posted
/ = slide

Slide= este un termen folosit pentru a denumi o tehnica de executie la chitara ce consta in luarea unei note pe tastiera, urmata de alunecarea in sus sau in jos de-a lungul tastierei a degetului cu care s-a luat nota respectiva, fara a-l ridica. Rezultatul este o trecere prin toate notele pana la nota la care degetul se opreste.

Slide-urile pot fi foarte ample, nota de sfarsit fiind mult mai inalta (sau joasa) decat nota de inceput.

Deoarece trecerea intre cele doua note nu este continua, slide-ul (spre deosebire de bend) nu poate fi considerat ca fiind portamento, ci glissando.

~ = vibrato

vibrato= este un efect muzical produs prin oscilarea regulata a inaltimii unui sunet.

Ca o mica aduagare:

si
Posted

Multumesc mult , insa mai sunt cateva , de exemplu "^" care nu stiu ce inseamna

Guest Gady_paul
Posted

in unele cazuri cu ^ se marcheaza pull off sau hammer on

Posted

|--14b------14b      ( b = ??)

14b-14r                    ( r=??)

7^8\5                      ( ^=??)

Guest Gady_paul
Posted

b probabil e bend. 7^8\5 (cred ca e din nothing else mattrs) e 7 hammer on pe 8 slide 5.

Posted

Multumesc mult!!! :):):D

M-ati ajutat foarte mult cu raspunsurile voastre :D:)