Guest Dam Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 Salut , am gasit cateva tabulaturi ce contin si simboluri gen : / ^ si multe altele .Stie cineva semnificatia tuturor simbolurilor de genul asta? Sa nu deschid cate un topic pt fiecare simbol pe care nu il stiu. Trebuie sa mentionez ca stiu Pull off(p) si Hammer On(H) , doar atat .Multumesc
Guest rockryss Posted November 28, 2009 Posted November 28, 2009 / = slide Slide= este un termen folosit pentru a denumi o tehnica de executie la chitara ce consta in luarea unei note pe tastiera, urmata de alunecarea in sus sau in jos de-a lungul tastierei a degetului cu care s-a luat nota respectiva, fara a-l ridica. Rezultatul este o trecere prin toate notele pana la nota la care degetul se opreste. Slide-urile pot fi foarte ample, nota de sfarsit fiind mult mai inalta (sau joasa) decat nota de inceput. Deoarece trecerea intre cele doua note nu este continua, slide-ul (spre deosebire de bend) nu poate fi considerat ca fiind portamento, ci glissando. ~ = vibrato vibrato= este un efect muzical produs prin oscilarea regulata a inaltimii unui sunet.
Riccardo Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 / = slide Slide= este un termen folosit pentru a denumi o tehnica de executie la chitara ce consta in luarea unei note pe tastiera, urmata de alunecarea in sus sau in jos de-a lungul tastierei a degetului cu care s-a luat nota respectiva, fara a-l ridica. Rezultatul este o trecere prin toate notele pana la nota la care degetul se opreste. Slide-urile pot fi foarte ample, nota de sfarsit fiind mult mai inalta (sau joasa) decat nota de inceput. Deoarece trecerea intre cele doua note nu este continua, slide-ul (spre deosebire de bend) nu poate fi considerat ca fiind portamento, ci glissando. ~ = vibrato vibrato= este un efect muzical produs prin oscilarea regulata a inaltimii unui sunet. Ca o mica aduagare: si
Guest Dam Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Multumesc mult , insa mai sunt cateva , de exemplu "^" care nu stiu ce inseamna
Riccardo Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 Arata-mi tabulatura, desi presupun ca se refera la o nota accentuata(care se mai aude mai tare decat restul notelor).
Guest Gady_paul Posted November 29, 2009 Posted November 29, 2009 in unele cazuri cu ^ se marcheaza pull off sau hammer on
Guest Dam Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 |--14b------14b ( b = ??) 14b-14r ( r=??) 7^8\5 ( ^=??)
Guest Gady_paul Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 b probabil e bend. 7^8\5 (cred ca e din nothing else mattrs) e 7 hammer on pe 8 slide 5.
Sto Posted November 30, 2009 Posted November 30, 2009 De ce n-a postat nimeni asta deja? h - hammer on p - pull off b - bend string up r - release bend / - slide up \ - slide down v - vibrato (sometimes written as ~) t - right hand tap x - play 'note' with heavy damping
Guest Dam Posted December 1, 2009 Posted December 1, 2009 Multumesc mult!!! M-ati ajutat foarte mult cu raspunsurile voastre
Recommended Posts