www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Recommended Posts

Posted

Salut,

daca a facut cineva sau stie, intentia mea e de a elimina MUTE-ul pe care il face VOX ADxxVT cand conectezi casti sau alta amplificare la mufa PHONES/LINE. Adica vreau sa folosesc amplificatorul si ca monitor, dar si sa trimit semnalul mai departe catre mixer.

post-7878-1259146190_thumb.jpg

Banuiesc ca trebuie sa dezactivez acel bloc pe care intuitiv scrie MUTE, dar nu prea banuiesc ce implicatii negative ar putea avea in circuit.

Mersi.

Posted

Aceea e o schema functionala si nu o schema electronica asa ca nu avem suficiente informatii pentru a prezice ce se va intampla.

Dar daca imi permiti sa speculezi eu as spune ca nu se poate intampla nimic grav, eventual doar o scadere (cat de subtila sau dramatica depinde de impedanta castilor/intrarii si a acelui "driver circuit") a volumului. Si din cate vad se poate adauga un comutator independent pentru muting-ul poweramp-ului.

PS: e tare interesant Valve Reactor-ul asta. Din cate vad se poate adapta usor si pentru puteri mai mari (bine, asta era firesc) si adauga un "manual override", adicatelea sa poti defini manual parametrii, nu doar sa-i comande circuitul digital. Poate exista deja optiunea in facilitatile simulatorului; n-am lucrat cu AD**VT-urile deci nu pot sti dar voi investiga.

Posted
Si din cate vad se poate adauga un comutator independent pentru muting-ul poweramp-ului.

Speram sa fie solutia simpla si rapid implementabila, dar cred ca va trebui totusi sa apelez la cineva de meserie.

Mie mi se pare ca n-ar prea merge manual override, cele 8 pot-uri mergand direct intr-un IC.

AD15_30Servicemanual.pdf

Posted

Da, acum vroiam sa pun si eu schema. M-am lamurit si cu tehnologia asta :)

Dar solutia pentru situatia ta e relativ simpla: inlocuiesti comutatorul din jack-ul pt. casti (pin 5) cu un comutator extern si pui "pe direct" celelalte doua comutatoare (pinii 1 cu 2 si 3 cu 4). Deci ai avea de schimbat un jack si un buton.

Se mai poate controla manual topologia (clasa A sau AB) si frecventa de rezonanta (RES_FRQ) dar sunt doar doua valori discrete, nu e constant variabila cum imi imaginam eu. Desi daca tii neaparat il poti face si OZN. Insa am ajuns la concluzia ca-i mai practic un poweramp "adevarat" pe lampa daca asta cauti.