Guest hcv Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Am o acustica si mi-e cam greu sa cant pe ea, am masurat actiunea la al 12-lea fret si e cam 6 mm. Stiu ca asta e muult prea mult. Ma gandeam s-o dau cuiva sa mi-o ajusteze dar nu stiu care este actiunea "perfecta". Ma poate cineva ajuta? Multumesc anticipat.
Guest geneza Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 "From: Reghin, Romania" Tu ești în Reghin și ai probleme de-astea? Cel mai bine cumperi una nouã.
gadjo Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 ma.. ajustatul implica in cazul asta reglarea truss rodului (desi nu va influenta decat in mica masura ce se intampla la fretul 12 si mai sus) si pilirea piesei de plastic (alb?) care sustine corzile in bridge (slabesti corzile, scoti si pilesti baza bucatii de plastic). bafta.. daca patesc ceva partile de plastic le poti inlocui. mare atentie cu truss rodul la reghineze poate fi intepenit sau mai stiu eu ce.
Guest hcv Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 (edited) "From: Reghin, Romania" Tu e?ti în Reghin ?i ai probleme de-astea? Cel mai bine cumperi una nouã. Te-ai gandit ca poate nu am bani? cel putin momentan... Edited November 8, 2009 by hcv
karpi Posted November 8, 2009 Posted November 8, 2009 Am o acustica si mi-e cam greu sa cant pe ea, am masurat actiunea la al 12-lea fret si e cam 6 mm. Stiu ca asta e muult prea mult. Ma gandeam s-o dau cuiva sa mi-o ajusteze dar nu stiu care este actiunea "perfecta". Ma poate cineva ajuta? Multumesc anticipat. Actiunea va fi una de coborare al calusului plus indreptarea gatului in caz ca este strambat .Si sau corzi mai subtiri daca se indoaie toata chitara. Daca vrei sa canti si in pozitiile superioare trebuie aprox 2mm sa fie la octava distanta maxima .
Guest hcv Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Incercam sa cant http://www.ultimate-guitar.com/tabs/b/buck...6082009date.htm pana mi-am dat seama ca mi-e imposibil
Cursedone Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 actiunea perfecta a unei chitari? cred ca cantatul... vroiai sa zici "distanta dintre corzi si grif" presupun.... depinde de gust si posibilitatile degetelor... la acustica insa nu prea ai ce sa ii faci si daca esti si incepator poti sa o strici... convinge pe cineva sa iti lucreze truss rod-ul, sau daca e deja setat bine(cauta pe youtube "truss rod adjustment" ca sa vezi cam ce trebuie sa faci, nu in ultimu rand AI GRIJA CU TRUSS ROD-ul) nu iti recomand sa pilesti sa faci un fel de "sant" pentru fiecare coarda sa stea mai jos, ori in pragus sau in punte pentru ca greu o sa poti sa repari chitara daca faci o greseala, daca nu te simti in stare la munca din asta migaloasa de precizie si chiar nu poti sa canti asa neaparat roaga pe altcineva succes si sa mai scrii aici ce ai facut..
Guest geneza Posted November 9, 2009 Posted November 9, 2009 Eu vorbeam serios, trebuie altã chitarã.
Guest hcv Posted November 10, 2009 Posted November 10, 2009 Cel mai probabil o sa-mi iau in curand o electrica si atunci o sa apelez din nou la voi. Pana atunci, sav ad ce pot face cu asta.
Recommended Posts