ronniefrown Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Unde as putea gasi un alimentator reglabil 9-18 V pentru o pedala ? Trebuie stabilizat sau nu ? Din ce am cautat, am gasit doar reglabil 9-12 V sau numai 12-24 V. Multumesc. Sunt din Bucuresti
FiveseveN Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Se poate face usor cu LM317, un transformator cca. 220-15V si alte maruntisuri.
maur Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 Unde as putea gasi un alimentator reglabil 9-18 V pentru o pedala ? Trebuie stabilizat sau nu ?Din ce am cautat, am gasit doar reglabil 9-12 V sau numai 12-24 V. Multumesc. Sunt din Bucuresti o pedala nu se alimenteaza doar cu o singura tensiune???? de ce-ti trebuie plaja de 9-18???
ronniefrown Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Pedala are un switch numit Headroom care dubleaza voltajul, inca nu am primit-o si nu am manualul, dar asta scrie pe site. Deja numai inteleg, pe alt site am gasit asta: Another important feature is the HEADROOM SWITCH. Set to the "HI" position, an internal electronic voltage doubler is activated – the Diablo runs on 18 Volts from a regular 9 V battery or power supply. The higher voltage gives more dynamic range, more headroom and tighter bass – just try it! Precizez ca sunt nul la electronica deci habar nu am ce inseamna !
FiveseveN Posted October 28, 2009 Posted October 28, 2009 (edited) Pai stai ca e total altceva. N-ai nevoie de alimentare speciala, isi scoate ea tensiunea care-i trebuie din 9V. PS: mi-a luat-o omu' inainte. Edited October 28, 2009 by FiveseveN
ronniefrown Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Am inteles, multumesc ca m-ati luminat. O sa folosesc atunci o baterie.
ronniefrown Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 Conform charge pump circuit e nevoie de 18 Volts d.c. la intrarea pedalei iar cu un comutator trece intern pe 9 Volts.(amp/distortion sound) Electronic se poate realiza si functia inversa 9 - 18 Volts insa pedala inglobeaza principiul prim-enuntat, deci va trebuie o sursa 18V stabilizat care : -Vine cu pedala / -Se cumpara optional / -Il cumparati/construiti in tara sau... va face Heiko cadou unul... Deci sa inteleg ca am nevoie de un alimentator de 18V, iar pedala poate comuta pe 9 volti fara ca eu sa schimb tensiunea din alimentator ?
ronniefrown Posted October 28, 2009 Author Posted October 28, 2009 I-am trimis un mail si tocmai mi-a raspuns: You don’t need a 18v power supply. If you run the pedal from a 9 volts power supply and switch to the "high headroom" (18 volts) mode, the voltage is doubled internally, even from a battery. Multumesc tuturor
Recommended Posts