dreamcatcher Posted March 1, 2006 Share Posted March 1, 2006 Stie cineva ceva de ampu asta? Link to comment Share on other sites More sharing options...
midnight rider Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 full lampa,4XEl84,volum suficient pe orice scena medie(proiectia unei boxe Marshall n-o s-o aiba nici un combo),sunet clean decent,ceva mai bun ca la Marshall,dar mai prost ca la Fender,canal de drive excelent,fara a se vrea o copie Marshall,chiar are un ton de distors al lui,personal,datorita imbinarii unui preamp tip Fender Bassman cu etaj final tip Vox,adica cu El84.nu-l recomand pentru suparari,dar de la blues la heavy clasic(Priest,Maiden,etc)acopera excelent toata paleta A,si are doua difuri de 12 inchi si reverb,si loop de efect Incearca-i fratele mai mic,adica Clasic30 la Muzica,si o sa-ti faci o idee Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest leo2pop Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Subscriu la ceea ce a zis midnight rider, dar adaug: - pe linga modelele 2x12", mai exista si 4x10" variantele "tweed" - au mai aparut modelele reissued mai spre anii nostrii, care-s cam la fel. [si care nu mai sint "tweed"] - etajul final nu este "tip Vox" [pentru ca asta-i in clasa A] ci mai degraba "gen Vox" [pentru ca are 4 EL84] - da, structura lui Classic 30 e aceiasi [tot cu 4 EL84] [dar lucreaza la alte tensiuni] - merita incercat. Link to comment Share on other sites More sharing options...
midnight rider Posted March 2, 2006 Share Posted March 2, 2006 Subscriu la ceea ce a zis midnight rider, dar adaug: - pe linga modelele 2x12", mai exista si 4x10" variantele "tweed" - au mai aparut modelele reissued mai spre anii nostrii, care-s cam la fel. [si care nu mai sint "tweed"] - etajul final nu este "tip Vox" [pentru ca asta-i in clasa A] ci mai degraba "gen Vox" [pentru ca are 4 EL84] - da, structura lui Classic 30 e aceiasi [tot cu 4 EL84] [dar lucreaza la alte tensiuni] - merita incercat. MY BAD,asa e ,Voxul e in clasa A,daca vedeti la ce ora am scris,o sa-mi acordati circumstante atenuante ,tocmai ma intorsesem de la cantare,si ma dadeam cu mobilul pe forum inainte sa adorm A mai fost o serie de Marshall cu El84,asa numitele JCM 600,serie care a fost discontinuata,ca nu avea sound de Marshall,suna mai de blues,asa,dar mie-mi placea Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest leo2pop Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Imi pare rau midnight rider, dar iar tre'sa nu fiu de acord. JCM 600 nu este cu EL84, ci cu 2 buc EL34. In schimb singurele modele cu EL84 [2 buc], dupa stiinta mea sint: seria 18W "practice combo amps" aparuta in 1965 si fabricate pina in 1967 [modelele 1958 - 2x10', 1973 - 2x12" si 1974 - 1x12"] si apoi succesoarele lor 20W [nu mai enumar modelele - oricum toate tipurile de combinatii - combo si head] care s-au fabricat pina in 1973/1974, cred!!! Sigur ca sunetul de EL84 difera de cel de EL34. Dar sa revin la intrebarea initiala a lui dreamcatcher . Ce anume te intereseaza? Daca-l stim? Si daca-l stim, ce? Pune si tu intrebari punctuale, nu arunca asa o vorba si noi sa ne incurcam aici in diverse explicatii care nu stiu daca chiar te intereseaza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Andrei_T Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Leo2pop, imi pare rau dar tre' sa te contrazic. Si pe tine si pe midnight rider. Vox AC30 nu e un amplificator in clasa A. Este in clasa AB. Puterea maxima ce poate fi scoasa din 4xEL84 in clasa A este 20W. Si daca nu ma credeti pe cuvant, cititi aici http://www.aikenamps.com/VoxAC30classA_2.html Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest leo2pop Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Hai ca vad ca acum preluam noi discutia asta si pe om nu-l interesa decit de Peavey-ul ala Classic. Da Andrei_T, cunosc si eu dizertatia lui Randall AIken - dar nu stiu daca e cazul sa ne bagam acum in discutii tehnice si nu cred ca e locul. Dupa cum cred ca stii pragurile de functionare sint date de tensiuni si curent. Pina la un prag, lucreaza in clasa A, apoi in clasa AB. Adevarat! AC30 nu e "true class A", dar curentul de negativare e mai mare si logic, ca lucreaza mai fierbinte decit clasa AB, in general. Asta e si marea problema a AC30. Se incinge de-l ia dracu', nu? Cit despre putere... banuiesc ca ai lucrat si tu ceva statii cu 4xEL84 si i-ai facut masuratorile... obtii linistit cei 30W!!! Faptul ca l-am contrazis indirect pe midnight rider, nu era decit pentru a definii termenii nostrii tehnici, din popor - si nu eram pregatit sa deschid o alta discutie despre clase de functionare,,, etc... intelegi ce vreau sa zic! [atit romanu', cit si englezu' si americanu' zice despre AC30 ca lucreaza in clasa A] [si lucreaza pina la un punct] De altfel si despre Peavey Classic 50 imi este greu sa cred ca poate avea 50w rms [cu 4xEL84] Cred ca mai bine deschideam si noi un topic sa vorbim astfel de chestii [chiar mi-ar face placere], caci cred ca dreamcatcher sta acum si moare de ris de noi cum ne adincim in teoriile noastre sterile! Link to comment Share on other sites More sharing options...
dreamcatcher Posted March 3, 2006 Author Share Posted March 3, 2006 Cine te pune frate sa te "incurci"? asta e problema ta. Am intrebat daca stie cineva ceva de el si implicit cine stia de el imi si comunica parerea lui despre. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest leo2pop Posted March 3, 2006 Share Posted March 3, 2006 Cine te pune frate "Frate" nu ma pusese nimeni sa ma incurc in a-ti explica ce si cum - e foarte adevarat. Se pare ca nu prea ai simtul umorului! Decit sa fi asa ironic mai bine bagai de seama ca mai multi oameni s-au implicat foarte serios in problema pusa de tine [indirect] si care poate mai interesa si pe altcineva. Nu e rau sa ai idee despre ce am vorbit noi aici. Si nu vroiam decit sa stiu ce te interesa concret. Pe de alta parte e foarte adevarat ca ajunsesem sa vorbim intre noi fara tine. Atit. Tre'sa fi mai vesel si mai interesat... n-ai avea decit de cistigat. Succes in cautarea amplificatorului! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts