www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Cateva Intrebari


Alex_Silva
 Share

Recommended Posts

Salut! Am observat ca vopseaua de pe freturi a inceput sa se duca in special intre freturile 10 si 19 unde fac mai mult solo.As vrea sa stiu daca vopseaua va continua sa se strice in timp sau va ramane cum este acum ( o zgarietura greu de observat).Deasemenea vreau sa stiu la cat timp ar trebuie schimbate corzile .

 

 

Multumesc! :)

Edited by Alex_Silva
Link to comment
Share on other sites

Ce chitarã e de are fretboardul vopsit? Reghin? Dacã da, o sã se ia in continuare vopseaua, nu are nimic.

 

Corzile le schimbi undeva in jur de o lunã, în funcție de cum îți plac si tie și de ce corzi sunt. Dacã au oxidat rãu, deja trebuiau schimbate. Uneori trebuie și sãptãmânal schimbate/la 2 sãptãmâni, dar dacã nu cânți pe ele, pot sã stea și vreo douã luni. Problema e cã tot oxideazã și singure, și din cauza tensiunii se deterioreazã.

 

Regula de bazã: schimbã corzile, și dacã sunetul se îmbunãtãțește simțitor, atunci trebuiau schimbate mai repede.

Edited by geneza
Link to comment
Share on other sites

Freturile se uzeaza in timp - in timp daca le canti/stresezi(ca daca sta in husa sau suport nu se uzeaza :) ).. din ce in ce mai mult.. deci da.. e posibil ca vopseaua sa se duca mai tare(nu stiu de ce vopsea vbesti pt ca io n-am vopsea nici la squier nici la epi- dar freturile tot se deterioreaza)

 

Corzile le schimbi dupa cum te tzine pe tine punga(daca-ti permizi un set nou de corzi/2saptamani e perfect daca nu.. pot sta si un an - pana ajung sa nu mai sune a corzi).. asta daca vorbim despre chitaristul de dormitor.. chitaristul "profesional" le schimba mai des.. Dar in timp dobandesti si abilitatea de a-ti da singur seama cand trebuiesc schimbate(isi pierd din calitatile initiale - suna mai infundat sau mai stiu eu cum)

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
Guest darklord
Corzile nu trebuie schimbate periodic daca nu au patit ceva sau au inceput sa se auda ciudat.Daca sunt in stare buna nu le schimbi :)

 

 

Pai corziile trebuiesc schimbat macar de 2 ori pe an.Caci din cauza prafului,transpiratiei etc se degradeaza oricum si isi pierde sunetul de odinioara.Plus ca daca te duci la concerte ceva,e mai sigur daca ai corzi relativ noi,caci ai mai multa siguranta ca nu se vor rupe in timpul concertului:P Si corziile noi intotdeauna suna mia bine :)

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.