FiveseveN Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 v-i se pare ca ma-m prostit macar unpic? Fail
korko Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 interesant topic , chiar foarte interesant . manele nu e muzica rea ..... super . "We are scanning the scene in the city tonight We're looking for you to start up a fight There's an evil feeling in our brains But it's nothing new you know it drives us insane Running, On our way Hiding, You will pay Dying, One thousand deaths Running, On our way Hiding, You will pay Dying, One thousand deaths Searching, Seek and Destroy!" parrrerea mea !
Reckless Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 revenind la faza cu "manele nu e muzica rea" deci si prin urmare...sa inteleg ca i placut sa asculti un tip care are o voce de parca poarta blugi cu 5 marimi mai mici si care canta despre cat de "grea' ii viata lui pt care are multi dusmani care mor de ciuda de averea lui si de mertzanurile lui si de muschii lui care face ce vrea si lo inzestrat Dumnezeu(oare ce Dumnezeu? ) cu talent la muzica i mean cmooooooooooon nu conteaza daca influentzeaza juma din populatia unei tari sau nu, tot muzica de cacao(fara o si cu T) ramane
FiveseveN Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Tu intelegi ce poti. Poti intelege ca cineva poate avea alt set de valori estetice decat tine? Esti tanar, stiu, e greu. De ce faptul ca tie iti place Metallica* e mai relevant (mai valoros, mai important) decat faptul ca lui Ghita Cocalarul ii place Adrian Maimuta? Sunt sigur ca nici Ghita nu poate intelege de ce tie iti place sa asculti un malac pletos care rage despre cat de dur e el si cum a dezvirginat o domnisoara cu un cutit de bucatarie. ______________________________________ * = de inlocuit cu orice trupa sau artist agreat
korko Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Tu intelegi ce poti.Poti intelege ca cineva poate avea alt set de valori estetice decat tine? Esti tanar, stiu, e greu. De ce faptul ca tie iti place Metallica* e mai relevant (mai valoros, mai important) decat faptul ca lui Ghita Cocalarul ii place Adrian Maimuta? Sunt sigur ca nici Ghita nu poate intelege de ce tie iti place sa asculti un malac pletos care rage despre cat de dur e el si cum a dezvirginat o domnisoara cu un cutit de bucatarie. ______________________________________ * = de inlocuit cu orice trupa sau artist agreat cuvantul valori estetice nu isi are locul langa cuvantul manele . problema sunt manelele in sine , nu faptul ca textele exprima una sau alta si ascultatorul face una sau alta . ideea de manea nu are nici o legatura cu arta , este o muzica eterogena ce aduna elemente fara legatura si iese un mare kitsch . manelele nu au nici o legatura cu muzica lautareasca . este cel putin anormal sa discutam despre alegerea ascultatorului , cand aceasta alegere nu are nici o legatura cu criterii muzicale , pe un forum al chitaristilor . nu exista 99% din manele rele si 1% bune . nu "manele nu e muzica rea" , "manele nu e muzica" , punct . in alta idee am intervenit . Fiveseven , din cate am vazut ai tangenta cu artele plastice (si eu am tangenta cu acest domeniu de activitate) . in conditiile astea gasesc cel putin ciudate unele din afirmatiile tale si ai o atitudine cel putin "lejera" fata de anumite lucruri . ca si un soi de concluzie : confess! nu se supara nimeni . si recunoasteti si cei ce ati fost la Madonna
Reckless Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Tu intelegi ce poti.Poti intelege ca cineva poate avea alt set de valori estetice decat tine? Esti tanar, stiu, e greu. De ce faptul ca tie iti place Metallica* e mai relevant (mai valoros, mai important) decat faptul ca lui Ghita Cocalarul ii place Adrian Maimuta? Sunt sigur ca nici Ghita nu poate intelege de ce tie iti place sa asculti un malac pletos care rage despre cat de dur e el si cum a dezvirginat o domnisoara cu un cutit de bucatarie. ______________________________________ * = de inlocuit cu orice trupa sau artist agreat NU am zis ca e mai relevant faptul ca eu ascult rock decat ca el asculta gutza ok poate nu mam exprimat cum trebuie... oricum korko a zis ce era de zis
FiveseveN Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 gasesc cel putin ciudate unele din afirmatiile tale si ai o atitudine cel putin "lejera" fata de anumite lucruri . Daca presupui ca ma conformez "traditiei" artistice romanesti e normal sa ajungi la aceasta concluzie. Dar anii petrecuti in scoli de arta nu m-au facut sa rumeg ca papagalul viziunea ingusta a diversilor profesori si h'artisti consacrati, cum din pacate fac multi tineri plasticieni. N-ar trebui sa ma mire faptul ca subiectivismul estetic nu e inteles de romanul de rand atata timp cat preastimatii nostri profesori predau arta la nivelul secolului XVI. Maneaua e un produs estetic la fel cum e cacatul pentru scatofili si Brifcor pentru nostalgici, Zappa pentru pretentiosi si Malevich pentru snobi bogati. Nu poti nega faptul ca "place la public" si nu e nimic inerent bun sau rau in asta pentru ca toate valorile estetice sunt subiective. Putem in schimb vorbi despre contextul cultural in care s-a dezvoltat respectivul fenomen. Am putea spune ca multi asculta manele din cauza "anturajului", din inertie sau ignoranta, adica pentru ca n-au avut ocazia sa asculte altceva sau pentru ca si-au format deja preconceptii ce ii impiedica s-o faca. Ingoranta intr-adevar e reprobabila dar observati ca muzica n-are nici o vina; poti fi ignorant si daca asculti Iron Maiden on heavy rotation.
korko Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 (edited) Daca presupui ca ma conformez "traditiei" artistice romanesti e normal sa ajungi la aceasta concluzie. Dar anii petrecuti in scoli de arta nu m-au facut sa rumeg ca papagalul viziunea ingusta a diversilor profesori si h'artisti consacrati, cum din pacate fac multi tineri plasticieni.N-ar trebui sa ma mire faptul ca subiectivismul estetic nu e inteles de romanul de rand atata timp cat preastimatii nostri profesori predau arta la nivelul secolului XVI. Maneaua e un produs estetic la fel cum e cacatul pentru scatofili si Brifcor pentru nostalgici, Zappa pentru pretentiosi si Malevich pentru snobi bogati. Nu poti nega faptul ca "place la public" si nu e nimic inerent bun sau rau in asta pentru ca toate valorile estetice sunt subiective. Putem in schimb vorbi despre contextul cultural in care s-a dezvoltat respectivul fenomen. Am putea spune ca multi asculta manele din cauza "anturajului", din inertie sau ignoranta, adica pentru ca n-au avut ocazia sa asculte altceva sau pentru ca si-au format deja preconceptii ce ii impiedica s-o faca. Ingoranta intr-adevar e reprobabila dar observati ca muzica n-are nici o vina; poti fi ignorant si daca asculti Iron Maiden on heavy rotation. ok . I rest my case . dar e aberant sa spui ca Anal Cunt reprezinta estetica uratului , sau sa te intrebi ce zei au cainii . despre asta era vorba . eu am pus problema din punct de vedere strict artistic si nu de perceptie al individului . putin imi pasa ca plac manelele la public . manelele pot sa placa tuturor mai putin mie , tot nu o sa-mi placa . din sutele de artisti plastici pe care ii cunosc , tineri , batrani , nu am intalnit pe nimeni pana acum , sa ia apararea manelelor . in ideea asta am intervenit . nu am inteles remarca cu Iron Maiden si nu presupun in general nimic..... esti tu profesorul de fizica si gramatica al rgc-ului , dar in ceea ce priveste filosofia , religia , estetica si bunul simt esti departe de a fi asa ceva . Edited August 27, 2009 by korko
FiveseveN Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 (edited) "Estetica uratului" in sine e o aberatie, o incercare disperata de a explica ceva intr-un context in care nu poate exista. Ce inseamna "artistic" si cum putem vorbi de arta fara a vorbi despre "perceptia individului"? Artistul nu e si el individ, cu propriile perceptii si propriul sistem de valori? Intr-adevar, pot spune un milion ca (sa mai lasam manelele putin) Madonna-i cea mai tare si tu ca nu si nici unul nu va avea dreptate pentru ca nu colectivul defineste adevarul, colectivul defineste conventii. Daca nu va este imediat evidenta aceasta realitate studiati ceva mai modern decat Aristotel si Hegel, incepand cu programa modernista si postmodernista, Wittgenstein, Kierkegaard etc. Edited August 27, 2009 by FiveseveN
caius Posted August 27, 2009 Author Posted August 27, 2009 sa fim seriosi, am vazut destui retarzi in mai toate genurile de muzica, nici o muzica nu te prosteste sau ceva, cum a zis si Cezar "problema nu e in stele, problema e in noi" Si crezi ca muzica nu are deloc influienta? http://www.metalhead.ro/stiri/Ascultatorii...t-aid-26097-l-1 http://musicthatmakesyoudumb.virgil.gr/ Si nu cred ca o sa vad un manelist inrait, om de stiinta.Dar, poate maneaua nu ii face pe "fani" prosti, dar cu siguranta violenti(in special partea masculina); si pot sa spun cu mana pe inima ca am avut altercatii cu aceste fapturi. Si de atunci am prins atata ura pe manele
Cursedone Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 cuvantul valori estetice nu isi are locul langa cuvantul manele . problema sunt manelele in sine , nu faptul ca textele exprima una sau alta si ascultatorul face una sau alta . ideea de manea nu are nici o legatura cu arta , este o muzica eterogena ce aduna elemente fara legatura si iese un mare kitsch . manelele nu au nici o legatura cu muzica lautareasca . este cel putin anormal sa discutam despre alegerea ascultatorului , cand aceasta alegere nu are nici o legatura cu criterii muzicale , pe un forum al chitaristilor . nu exista 99% din manele rele si 1% bune . nu "manele nu e muzica rea" , "manele nu e muzica" , punct . in alta idee am intervenit . Fiveseven , din cate am vazut ai tangenta cu artele plastice (si eu am tangenta cu acest domeniu de activitate) . in conditiile astea gasesc cel putin ciudate unele din afirmatiile tale si ai o atitudine cel putin "lejera" fata de anumite lucruri . ca si un soi de concluzie : confess! nu se supara nimeni . si recunoasteti si cei ce ati fost la Madonna "Manelele nu e rele" tocmai pentru ca problema nu e muzica... problema e in oameni. daca la tara se face educatie cum se face pai crezi ca Mozart o sa ii ajute? imi creste cu 0,1 puncte IQ-ul daca ascult Simfonia a 9-a de Beethoven? maneaua s-a dezvoltat ca gen tocmai din cauza asta oricum, pentru ca oamenii de la tara aveau o nisa de umplut in gusturile lor, de muzica simpla si cu mesaj care corespunde viziunii lor (inguste din cauza lipsei lor de perspectiva generate de strategia seculara a conducatorilor de indobitocire a plebei cu "paine si circ")care ar fi ceva de genu "f*t, beau, ma imbogatesc, imi fac casa mare", daca nu li s-a pus in mana un Baltagul sau o Moartea Caprioarei sa simta si ei altceva si sa isi gaseasca un alt loc poate mai bun acuma probabil ca nu dispareau manelele da macar nu erau cu greseli gramaticale aceeasi chestie si in SUA cu Rapul comercial gen 50 Cent, in tarile din Caraibe cu Reggaeton si Cumbia, etc. oamenii nu sunt prosti si ignoranti pentru ca asculta manele zi si noapte, ci multi din cei ce sunt prosti si ignoranti asculta manele zi si noapte aici s-a ajuns din cauza lipsei de educatie, nu din cauza manelelor in sine, am vazut clar cum oameni la facultate danseaza pe cateva manele la o petrecere si dupa 3 saptamani luau numa 9 si 10 (si nu, nu erau tocilari), tot ce pot sa deduc din asta ar fi ca maneaua nu are un efect clar de indobitocire asupra ta daca nu esti deja prost (si asta oricum se aplica la aproape orice fel de muzica, devii ignorant si ignoranta in materie de muzica naste ignoranta in materie de orice, cum se vede clar la cativa manelisti(ce-mi trebuie mie carte??) si metalisti(sacrificam capre in cimitir la 12 noaptea buhuhuhu!!!) si houseri(uau... luminitele...) si bluesmani(unde se grabesc toti?) ) cat despre maneaua nu e muzica... pai cum nu e? maneaua e un sistem de sunete organizate scoase de niste instrumente cu scopu sa te faca sa simti ceva nu? pai atunci? e alta idee ca tie maneaua ti se pare oribila, altora goregrind-ul (fara macar sa asculte versurile cred ca ar face mitinguri daca macar le citeau) li se pare oribil, gusturile in actiune. am inteles ca nu iti place maneaua da sa zici ca nu e muzica nu e adevarat.
korko Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 "Estetica uratului" in sine e o aberatie, o incercare disperata de a explica ceva intr-un context in care nu poate exista. Deci Anal Cunt reprezinta o aberatie (Gigi are mere . Numai shmenarii au mere . Deci , Gigi e shmenar . ) , perfect de acord . Interesant ca pe colegul de 16 ani l-ai pus la punct tot pentru ca e "prea tanar" si nu cu argumente.....
Cursedone Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 Si crezi ca muzica nu are deloc influienta? http://www.metalhead.ro/stiri/Ascultatorii...t-aid-26097-l-1 http://musicthatmakesyoudumb.virgil.gr/ Si nu cred ca o sa vad un manelist inrait, om de stiinta.Dar, poate maneaua nu ii face pe "fani" prosti, dar cu siguranta violenti(in special partea masculina); si pot sa spun cu mana pe inima ca am avut altercatii cu aceste fapturi. Si de atunci am prins atata ura pe manele daca chestia aia cu "music that makes you dumb" ar reflecta realitatea inseamna ca tocilaru din prima banca care pupa in cur toti profii si ia mereu 10 ar fi cel mai destept din tot universu nu? pai cum nu???? manelist inrait om de stiinta? am vazut la stiri barbat insarcinat, unu caruia i-a crescut un BRADUTZ in plamani si femeie care a nascut 8 copii deodata.. sunt muuuulte chestii "bizare" pe pamantu asta. oricum daca ar fi manelist inrait ar implica faptu ca e de la tara si a crescut cu maneaua, deci nu prea a avut o educatie buna in primii lui ani de scoala macar. cum am zis --- gicu si cu nicu sunt deja prosti, nu maneaua ii prosteste!!
korko Posted August 27, 2009 Posted August 27, 2009 (edited) oamenii nu sunt prosti si ignoranti pentru ca asculta manele zi si noapte, ci multi din cei ce sunt prosti si ignoranti asculta manele zi si noapte aici ai dreptate , they're just shallow..... @FiveseveN : pana la urma fiecare cu dreptatea lui . sara buna! (cu Kierkegaard m-ai nimerit , dar intre el si Hegel sunt doar 43 de ani , asa ca ideile lor nu sunt chiar asa de opuse . si Wittgenstein este influentat destul de serios de Kant , si pana spre finalul vietii si-a combatut singur mare parte din idei..... tot "filosofia cu ciocanul" e cea mai buna , dar ce-i drept Nietzsche era deja nebun....) Edited August 27, 2009 by korko
Recommended Posts