www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Hora Venus Bass


Guest Bass Gonzo
 Share

Recommended Posts

Guest Bass Gonzo

Am tot cauta pe Internet mai multe informatii despre Hora Venus Bass -- n-am gasit mai nimic. Asa ca m-am decis sa ma duc la Reghin cu prima ocazie si sa incerc sa ma lamuresc singur ce e cu acest instrument. Ocazia a venit si m-am dus la magazinul fabricii -- culmea... era deschis desi pe site se anunta ca fabrica este in concediu in perioada 1 - 27 iulie 2009... :)

 

Un singur bass expus dar, din cate am inteles de la vanzatoare, mai existau si alte exemplare... in fabrica (cum spuneam, fabrica inchisa). L-am luat, l-am probat pe un combo pus acolo in magazin pentru proba (o marca obscura) si chiar mi-a placut cum suna. M-am decis sa-l cumpar pentru ca nu costa mult -- doar 349 RON (TVA inclus) :)

 

Instrumentul e cam greu dar nu ma deranjeaza. Corpul seamana bine cu Fender Jazz Bass -- pickguard-ul, dozele si capacul cu butoane sunt identice cu cele de pe JBass. Headstock-ul are o forma grosolana, penibila, chiar ridicola. Are 21 de taste iar dupa ce l-am acordat folosind un acordor digital am verificat intonatia pe fiecare coarda -- suna acceptabil dar totusi mai avea nevoie de ceva reglaje. Corzile originale erau execrabile, MI-ul parca era facut din carpa. I-am schimbat corzile cu un set Dunlop -- set-ul a costat aproape un sfert din pretul instrumentului :D Am mai reglat putin bridge-ul si pozitia dozelor iar rezultatul final: de la tasta 1 la 12 (pe fiecare coarda) nu scoate o nota falsa.

 

Am inteles ca dozele sunt facute undeva prin Asia (continent mare si mare producator dar nu am aflat exact tara producatoare). Cheile de acordare si bridge-ul sunt noname (probabil tot de productie asiatica). Cheile arata cam "ieftin" dar sunt ok, bridge-ul tot cam asa -- astept sa vad daca prind rugina desi cine stie de cand statea instrumentul asta agatat prin magazin.

 

Parti bune:

1. Are un sunet cristalin, metalic. Asa suna si atunci cand avea corzile originale dar cu setul nou suna mult mai bine.

2. Are un sustain foarte bun.

3. Zgomotul de fond este foarte mic, in limite acceptabile spre ignorabile.

4. Se simte destul de bine la mana dar asta depinde de mana utilizatorului.

5. Nu prea se dezacordeaza (evident, asta tine si de corzi).

6. Suna foarte bine la slapping (parerea mea desi eu nu prea folosesc aceasta tehnica de interpretare).

 

Parti proaste:

1. Headstock-ul e oribil (ma repet).

2. Finisajul cam lasa de dorit - exemple: suruburile care prind pickguard-ul sunt bagate cam stramb iar pe spate, la o muchie, se vad mici onduleuri (nu a fost lemnul "slefuit" bine atunci cand i-au dat forma).

3. La headstock se afla si gaura de acces la truss-rod iar aici, pe marginea gaurii, a fost pleznita putin vopseaua (probabil atunci cand a fost reglat prima data).

4. Calusul (nut-ul) e facut tot din palisandru (personal preferam ebonita/plastic dur sau os).

5. Corzile originale sunt foarte proaste.

 

Instrumentul cred ca isi merita banii. Hora nu e un producator prost (probabil putin cam neatent la detalii) dar umbla vorba ca fabrica si-a facut un renume cel putin in materie de viori, viole, violoncei... E un instrument bun pentru orice incepator, amator (ca mine) si poate chiar sa faca impresie buna si in fata unui avansat sau profesionist. Eu il recomand si chiar cred ca e mai bun decat un Squire sau Ibanez "entry-level". Exemplarul asta pot sa-l tin fara jena langa Ibanez-ul meu :)

 

Note -- sunet 8, finisaje 5, feeling 7.

 

Detalii gasiti aici: http://www.hora.ro/pages/guitars_ro.htm

Cateva poze cu exemplarul meu gasiti aici: http://radu.hypnosis.ro/hora_venus_bass/

Link to comment
Share on other sites

ai avut noroc, daca e totul cum zici tu. aveau unul in muzica.... pe post de orice altceva decat lopata nu ar fi fost bun.

ma rog... headstock-ul imi inspira Lopata...

dozele si hardware-ul sunt coreene, marca "daewon", cel putin dozele stiu sigur ca sunt "daewon".

totusi...nu cred sincer ca suna mai bine decat un squire affinity jazz bass, treaba care nu e naspa. adica a se observa diferenta de pret...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 months later...
  • 1 month later...
E un bass destul de versatil si de ok, foarte bun pentru pretul sau. Insa ar fi mai frumos cu un set de doze PJ.

 

am fost ieri in magazinul Rapsodia, unde aveau un bass HORA P+J . tipul de la magazin mi-a zis ca nu se mai produc si e singura bucata de pe stoc, intrucat a fost un experiment care nu prea a avut succes. de ce, nu inteleg, ca arata chiar a bass. seamana mult cu http://guitarshop.ro/produs.php?pid=164 . pe de alta parte, costa 630 ron sau ceva de genu....poate acesta fiind motivul lipsei de succes...

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Guest bass'n'roll

Am fost si eu azi la magazinul Rapsodia si mi-au spus ca au mai multe in stoc si ca nu ar fi problema cu stocul. Basul pot sa spun ca arata dragut, mai putin headstock-ul, care chiar e alungit si arata ciudat dar te obisnuiesti cu el. Costa 402 Lei si echipamentul contine: Chitara, cureaua, cablul de conectare, manual si garantie pe 2 ani. Sincer ma bate gandul sa imi cumpar si eu unul, tin sa precizez ca sunt incepator si pornesc de la zero.

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.