www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Schecter C1 Elite


Guest touretul
 Share

Recommended Posts

Guest touretul

Doream o chitara noua, cu doze pasive pentru un sunet mai organic. Asa ca m-am orientat dupa multe cautari catre Schecter, pentru multi bijuteria nedescoperita a lumii chitarelor, ultralaudatã pentru raportul foarte bun preț performanțã. Am vrut un C1 Blackjack, dar pana la urma am luat un C1 Elite pentru ca Mc Music n-o mai aveau decat pe asta, intr-un singur exemplar la Ploiesti.

 

A fost 2.400 de lei si din primul moment mi-a facut o impresie proasta. Fretbord-ul de palisandru deschis la culoare e de tip bound cu margini de abalone - ce dracu o mai fi si aia - ceea ce mi s-a parut oarecum manelistic. Un accesoriu fara rost, chiar inestetic. Spre diferenta de Blackjack, chitara a venit cu doze Seymour Duncan Design dupa JB si Jazz. Am probat-o doar prin ToneWorks X1500G, in casti, si m-am cutremurat. Suna foarte gros, cu mult bass si medii si deloc inalte. Practic scotea un fel de bârâit. Tot spre diferenta de Blackjack venea cu push/pull tone knob pentru coil split. Asta inseamnã ca fiecare dozã poate fi transformatã într-un single coil, spre diferențã de Blackjack unde sunetul de single coil vine doar in combinatie de doze printr-un swich cu cinci pozitii. Ei bine, deºi atrãgãtor în teorie, în practicã a fost ceva de groazã. Volumul de sunet scãdea cumplit la single coil devenind aprope de neauzit, iar textura sunetului era ceva de necomentat. Pe scurt, doze foarte proaste, fãrã nicio asemãnare cu SD originale.

Pe urmã, chitara nu avea niciun pic de sustein. Solo-ul de la In Bloom era imposibil de realizat. Sunetul murea aproape instantaneu. Când am vrut sã schimb corzile, am vãzut cã bridge-ul, tone-pros, fix, cu strings through body, nu era fix deloc, cu joc mare in sistemul de prindere, de unde si, cred, lipsa de sustain.

 

Acum fret-urile. Toate prezentau un aspect de uzurã. Aproximativ 1 mm de suprafațã planã, ceea ce m-a fãcut sã cred cã chitara nu e nouã deloc, ci recondiționatã, mai ales cã prezenta zgârieturi pe corp ºi gât, defecte mari de finisaj în jurul potențiometrelor, chiar ciobitã pânã la lemn în zona trecerii corzilor through body. Pânã la urmã cred cã era nouã, doar cã a stat mult în magazin, iar fret-urile, prost puse de coreeni, au fost supuse de americani la un proces de "nivelare" în momentul set-up-ului, pentru eliminarea fretbuzz-ului.

 

Au fost pur ºi simplu bani aruncați pe fereastrã. Noroc cã Mc Music mi-a primit-o înapoi, iar tipul de la Mezzoforte, prin care am luat-o, mi-a returnat banii dupã ce a cãzut la o înțelegere cu cei de la Bucureºti. Foarte mulțumesc Istvan.

 

Eu în schimb m-am lecuit cu Schecter. Practic, chitara s-a prezentat într-un mod deplorabil, dincolo de aspectele de finisaj. Un alt lucru pe care aº vrea sã-l menționez e faptul cã chitara era surprinzãtor de uºoarã, în ciuda corpului din mahon. Adicã, Ibanezul meu de 1.000 de ani, cu corp de tei, e practic de douã ori mai greu. Din cauza corpului extrem de uºor, Schecter-ul se înclinã spre gât, în ciuda faptului cã ºi acesta e tot din mahon. Foarte neplãcut.

Am dat deci chitara înapoi ºi mi-am luat în schimb un LTD H-500 despre care voi vorbi exclusiv la modul laudativ într-un review viitor.

post-9797-1247832553_thumb.jpg

post-9797-1247832580_thumb.jpg

Link to comment
Share on other sites

Guest Rayvann

Îmi pare rãu pentru experiența ta cu aceastã chitarã. Un prieten de-al meu are aceaºi chitarã ºi într-adevãr sunã închis la ton. Totuºi nu pare sã aiba problemele de sustain descrise de tine. Un Blackjack sau Classic mi se par alegeri mai înțelepte în locul acesteia. Eu am nimerit un ªectãr destul de în regulã ºi am ajuns sã apreciez modul în care se "simte" în mânã chiar dacã are unele minusuri în ceea ce priveste modul în care a fost construit.

Numai bine ºi sper cã nu ai rãmas cu o pãrere prea proastã despre firmã.

Link to comment
Share on other sites

bine macar ca ti-au dat banii inapoi. un + pt mc music. cat despre mezzoforte si istvan...nota 10. inca de la inceput si el si magazinul lui au fost foarte ok.

iar in ce priveste schecter, intradevar mi se pare dezgustatoare abordarea manelistica pe care o au la diferite modele. ce sa-i faci...daca vrei schecter adevarat, adica la nivelul numelui, care nu e asa nedescoperit cum l-ar crede unii, iei unul american, custom shop, sau japonez, care e cu totul alta mancare de peste decat coreenismele si chinezismele de la ei,de pe restul pietei.

eu am un schecter japonez, care e si de vanzare, ca nou. ce pot sa spun este ca e o chitara foarte atent lucrata, cu un sunet deosebit de alte chitari, indiferent ca vorbim de single coil sau humbucker. si har domnului ca nu beneficiaza, la fel ca si cam toate celelalte japoneze sau americance, de acel "tratament" horror cu abalone in exces si inlay-uri de impresionat grupa mica.

Edited by barbarossa
Link to comment
Share on other sites

Nu inteleg de ce cei de la MC Music sustin ca ceea ce au ei in magazin sunt chitari facute in Korrea cand e mega clar ca e China pe fatza...eu am vrut sa-mi iau un model nou din magazin insa avea un finish ingrozitor (griful butuc curat,tastele tip "valurile Dunarii",cheile deloc de incredere etc etc) asa ca am preferat sa-mi cumpar una second dar realizata intr-adevar in Korrea si ca lumea...pacat ca firma lor a picat (sau la MC Music ajung rebuturile,nu stiu...) mie imi place f mult aceasta marca insa sincer nu mai recomand nimanui sa cumpere de noi (sau anyway cel putin ceea ce am vazut eu in magazine-pe viu-)

Link to comment
Share on other sites

Guest Mariusescu

Eu nu doresc nimanui sa pateasca chestiile astea cu o chitara noua (care mai si costa ceva). Eu am Schecter de la MC Music, facut in Korrea cu un finish cristal, fara defecte, sunet impecabil (pentru ce vreau eu) si fara probleme de sustain (cum zice initiatorul topicului).

Poate a fost un accident ceva, o intamplare nefericita si pana la urma cine da 1000 $ pe o chitara eu zic ca e destul de "scolit" cat sa observe si el daca e ceva neinregula cu chitara.

Poate ar trebui sa fim mai rezervati in privinta recomandarilor astea radicale. Cine vrea foarte mult ceva anume, isi cauta frate cea mai buna solutie, testeaza inainte, "tatoneaza terenul".

E prima oara cand aud asa ceva despre Scheter si e exact pe dos fata de cum se comporta o chitara normala de la ei.

Link to comment
Share on other sites

  • 1 year later...

Pai da, arata manelistic pentru ca e pe negru, dar pe vintage white arata altfel...

 

Anyways, eu vreau sa imi dau h-1001-ul pe un fix dinasta, dar sa ii schimb dozele in blackouts. Sunt sigur daca daca schimbai dozele in orice (EMG, dimarzio, sau blackouts sau asa) ar fi sunat mult mai bine. Si in plus, depinde pe ce amp si procesor ai testat...daca erau slabe sunau rau...

Link to comment
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 Share

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...

Important Information

"This site uses cookies. By continuing to browse the site you are agreeing to our use of cookies.