www.rgc.ro Web analytics

Jump to content

Fluier

Guest Bogdan Florin

Recommended Posts

Guest Bogdan Florin
Posted

Salutare

Stiu ca este un forum de chitara, dar am zis sa-mi incerc norocul si sa gasesc acest instrument, la care am invatat sa cant inainte de a sti ce este o chitara, de aceea cei care aveti un astfel de instrument acasa va rog dpostati aici, eu caut in special fluiere din prun sau cires. Atasez niste poze cu un astfel de instrument.

P.S. nu dau foarte multi bani pe acest instrument, si nu vreau sa spuna cineva "da, dar fluierul a fost al bunicului si eu am tinut foarte mult la el" s.a.m.d., deci astept oferte, va rog puneti poze reale, repet REALE, si spuneti despre starea instrumentului.

:):)

post-10674-1244972393_thumb.jpg

post-10674-1244972415_thumb.jpg

post-10674-1244972430_thumb.jpg

post-10674-1244972437_thumb.jpg

Posted (edited)

Eu am 3 blocflote-uri (doua mai vechi de pe vremea alor mai, si unul mai nou). Imi place sunetul f mult si cant recreational, e foarte relaxant. Sunt foarte ieftine, a fost vreo 10 dolari unul Yamaha.

Edited by Metabog
  • 1 month later...
Guest Bogdan2901
Posted

In zona Sibiului, si oamenii care se trag de acolo gasesti cele mai bune fluiere.... Eu sunt pe cale sa iau unul in jud. Valcea, mai exact Barzoteni..... Nu te chinui cu fluiere de plastic, diferenta dintre un fluier de plastic si unul de lemn este NET superioara (in favoarea celui de lemn)..... Si eu cand la fluier, am 4 fluiere mari si 3 mici, dar vreau sa imi mai iau.... Deoarece cant doar la cele mici, din care am pierdut unul, unul e infundat si nu se mai poate desfunda, si unul e cat de cat bun......

Taxa acelui fluier (acoperit cu alama) e de 50 lei .... Dar daca nu esti din jud. Valcea, poti sa`ti iei gandul :)

Apropo: Ai vreun profesor ceva, sau candti de capul tau ? Plus ca iti trebuie si o mostenire.... Daca nimeni din familia ta n`a cantat, incerci aproape degeaba..... La mine au cantat si strabunicul, si bunicul, si tata...... Dar ei aveau si mai mult timp, in afara de tata, dar care facea repetitii intense....

Sau, poti comanda fluiere de pe net, dar cu greu gasesti unul de prun, de calitate...

Guest Bogdan Florin
Posted
In zona Sibiului, si oamenii care se trag de acolo gasesti cele mai bune fluiere.... Eu sunt pe cale sa iau unul in jud. Valcea, mai exact Barzoteni..... Nu te chinui cu fluiere de plastic, diferenta dintre un fluier de plastic si unul de lemn este NET superioara (in favoarea celui de lemn)..... Si eu cand la fluier, am 4 fluiere mari si 3 mici, dar vreau sa imi mai iau.... Deoarece cant doar la cele mici, din care am pierdut unul, unul e infundat si nu se mai poate desfunda, si unul e cat de cat bun......

Taxa acelui fluier (acoperit cu alama) e de 50 lei .... Dar daca nu esti din jud. Valcea, poti sa`ti iei gandul :)

Apropo: Ai vreun profesor ceva, sau candti de capul tau ? Plus ca iti trebuie si o mostenire.... Daca nimeni din familia ta n`a cantat, incerci aproape degeaba..... La mine au cantat si strabunicul, si bunicul, si tata...... Dar ei aveau si mai mult timp, in afara de tata, dar care facea repetitii intense....

Sau, poti comanda fluiere de pe net, dar cu greu gasesti unul de prun, de calitate...

Salut

Am auzit de zona Sibiului, dar nu am ajuns niciodata acolo. Poate o sa ajung candva.

Iata si raspunsul tau> nu am niciun profesor, cineva mi-a pus un fluier in mana si ma lasat de capul meu o vara intreaga, si dupa am fost uimit, puteam interpretea aproape orice melodie care o auzeam, nu pot spune ca nu existau note gresite sau ceva asemanator. In familie insa am aflat ca am avut un strabunic care a cantat la mai multe instrumente de suflat, si ambii bunici au incercat dar nu stiau prea bine. Fluier nu mai am de vreo 4 ani, si nu am gasit, locuiesc in Gorj, poate ca o sa gasesc vreodata.

Multumesc 

• 2 weeks later...