Guest Death Poop Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 salut! nu chiar de curand am gasit un reghin (probabil vechi) si m-am apucat sa-l reconditionez. Am frecat la el o gramada, avea 3 straturi de vopsea. Pana la urma, am reusit sa dau niste vopsea jos, dar am observat ca e crapata, adica...chitara e facut din cateva bucati si acolo unde se unesc, s-a cam dezlipit oleaca. nu stii ce ar trebui sa fac, macar ca sa nu raman cu doua bucati de chitara; bag picatura in crapaturi, sau ce? am pus si niste poze de calitate mai slaba, sper sa se observe... cheerz!
Quetzalcoatl Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 Nu lipi cu picatura! Din cate stiu eu se folosea clei de oase ca sa lipesti lemnul Electrica asta e tip strat cu griful bolt-on deci nu ai avea nevoie de lipici
Guest Death Poop Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 (edited) deci nu are nimic? sau ar trebui sa lipesc cu clei de oase? Edited April 18, 2009 by Death Poop
dani_rosu5 Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 la faza ca nu ai avea nevoie de lipici,cred ca se referea la imbinarea gatului cu corpul,ca nu tre sa lipesti gatu de corp,dar ar trebui sa lipesti chitara,o scapi odata pe jos,si numa te trezesti la o cantare ca ii chitara in 2 bucati.pune clei de oase,ca ala ii unpic elastic,da cand il prepari,nu il fierbe,cam la 60-70 de grade sa fie,si sa fie unpic mai gros ca apa,daca nu,cand il pui se gelatinizeaza si nu lipeste bine
Sthell Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 dezlipeste bucata care deja e oarecum desprinsa de rest, curata suprafetele (dar nu prea mult) lasa-le insa destul de abrazive si lipeste cu aracet.
Guest Death Poop Posted April 18, 2009 Posted April 18, 2009 corpul chitarei/chitarii e din 2-3 bucati lipite intre ele si, la randul lor, facute sandwich intre doua foi de lemn...cum sa spun...e Reghin
dani_rosu5 Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 care placa e dezlipita? numa placaju ala de deasupra?,ca daca ii dezlipit acolo in mijloc la sandwich nu prea are rost sa mai faci ceva cu ea,ca trebuie sa iei placaju de deasuprea jos,lipesti alea,pui placaju...mult de munca si nush daca iti iasa;daca ii numa placaju,incearca sa pui ceva adeziv unde ii crapatura,pui la loc alea cat poti,si dupa ce se usuca dai cu smirghel,daca o faci bine,nici nu ar trebui sa se vada lipitura
Quetzalcoatl Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 (edited) la faza ca nu ai avea nevoie de lipici,cred ca se referea la imbinarea gatului cu corpul,ca nu tre sa lipesti gatu de corp,dar ar trebui sa lipesti chitara,o scapi odata pe jos,si numa te trezesti la o cantare ca ii chitara in 2 bucati.pune clei de oase,ca ala ii unpic elastic,da cand il prepari,nu il fierbe,cam la 60-70 de grade sa fie,si sa fie unpic mai gros ca apa,daca nu,cand il pui se gelatinizeaza si nu lipeste bine Da la asta ma refeream. Are corpul din 15000 de bucati? Nu te mai chinui sa o faci ca oricum o sa se auda ca un .... Chitarile bune sunt facute intregi, adica dintr-o singura bucata de lemn sau din doua bucati: corp si grif. Si dai un search pe forum ca din cate stiu s-a mai discutat asa ceva legat de lipituri. Edited April 19, 2009 by Blitz423
FiveseveN Posted April 19, 2009 Posted April 19, 2009 Chitarile bune sunt facute intregi, adica dintr-o singura bucata Din cate bucati e facuta asta? Numara-le. George-Matei Enache, ia vino tu intr-o zi pe la mine si vedem exact despre ce-i vorba.
Fictum Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 (edited) faza nasoala e ca ...e crapata chiar de unde se prinde griful...de la presiunea din corzi e posibil sa ramai cu el in mana(de grif vorbesc) Daca era din bucati...nu se taia asa... Cred ca e crapata bucata...nu ca e ea facuta din bucati. Edited April 21, 2009 by Fictum
Guest Death Poop Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Din cate bucati e facuta asta? Numara-le.George-Matei Enache, ia vino tu intr-o zi pe la mine si vedem exact despre ce-i vorba. cand? unde stai?
FiveseveN Posted April 21, 2009 Posted April 21, 2009 Deocamdata sunt acasa mai tot timpul; cauta-ma si tu pe YM: FiveseveNp90
Recommended Posts