Guest a_punker Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 (edited) Cu ce se vopsesc in fabrica chitarile electrice ?? dar cele clasice? ma refer la fapt : e vopsea solubila (cea obisnuita la cutie pt lemn) sau e pulverizata cu compresor(adik tip spray) ?? voi(cei care ati facut) cum ati procedat?? ... Dati'va cu parerea Edited February 17, 2009 by a_punker
Guest eXtr3m3 Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Am vazut pe discovery la how it's made un Gibson si era vopsit prin pulverizare parca...si mai multe straturi;dar eu zic sa nu te bagi tu sa faci asta rock on
Guest Muse Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 Daca n-ai acces la un aerograf (pulverizare) 2-3 sprayuri cu vopsea sunt mai mult decat suficiente pentru a vopsi o chitara. Dupa ce aplici vopseaua trebuie totusi aplicat un clear coat , tot spray dar care vopseste un soi de lac pe chitara care protejeaza vopseaua si ii da luciul ala frumos. Daca ai de gand sa iti "re-tapitezi" vre-o chitara , trebuie sa o smirgheluesti bine mai intai , pana la lemn , toate chitarile fiind finisate cu lac pe care adera prea bine vopseaua.
kapak Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 e ceva mai complicat. in primul rand, se dau stratutri de vopsea sau lac succesive si dupa fiecare uscare, se face un finisaj. substantele cu care se vopsesc/lacuiesc sunt speciale. poti incerca cu spray auto daca ai mai vopsit cu asa ceva si stii cum se face, dar nu va fi niciodata o vopsea profi
Guest a_punker Posted February 17, 2009 Posted February 17, 2009 (edited) multumesc mult muse , pai tocmai eu ma tot documentez de ceva vreme, si de circa 5 zile am inceput un proiesct , bine putin cam mare dar super, o sa postez poze aici cu inainte si dupa ..... proiesctul e cam asa , o clasica care nu o sa mai dea a clasica nici prin gand ( chiar ca va duce spre "divin" ) , un LP care sper sa iasa pe masura asteptarilor si un fel de fat strat cu cornitele alea mai mici , si astea sunt doar inceputtul . Proiectul merge bine pana acum, maine - poimaine cel tarziu le vopsesc la cnv care are aerograf , o sa fie super, pentru mai multe detalii urmatiti topicul sau si mai bine cred ca o sa fac un topic nou cu asta . numai bine experienta in vopsit am , am intrebat doar care ar fi cea mai buna medota din puctul vostru de vedere, ce imi sugerati + alte info doar pentru cultura generala ( ex extreme) Edited February 17, 2009 by a_punker
Sthell Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Lasa straturile succesive de vopsea sa se usuce foarte bine inainte sa-l dai pe urmatorul si lucreaza intr-un mediu cat se poate de steril ca sa nu te trezesti cu praf/murdarie in vopsea ).
Guest a_punker Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 yup sthell , ms mult pentru sfaturi, si aza cu pfar/murdarie ...pai normal ca am grija ca nu vrei sa o gasesti dupa ce ai dat cu vopsea ca e toata plina de praf , p.s. 12 ore intre straturi ajunge ??
DraculVaDomni Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Am vazut pe discovery la how it's made un Gibson si era vopsit prin pulverizare parca...si mai multe straturi;dar eu zic sa nu te bagi tu sa faci asta rock on Si eu tot pe How it`s made am vazut, parca dadeau vreo 5-6 straturi de vopsea, si dupaia vreo 2-3 de lac
FiveseveN Posted February 18, 2009 Posted February 18, 2009 Gasiti toate episoadele How It's Made pe Youtube, precum si o multime de tutoriale despre finisarea instrumentelor.
Recommended Posts